Ha kint tartod a kutyádat, állatkínzó vagy

A világ legnagyobb állatkínzója vagy, ha kint tartod a kutyád! - Mondom, miért!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Kutyatartás a szabadban

A lakásban tartás is állatkínzás

Na ez az, amit már nem olyan sokan emlegetnek, pedig azért lehetne. Ok, rendben, bent tartjuk a kutyát a meleg lakásban, ágyban-párnák között alszik, velünk, milyen jó dolga van, ugye? És ez a természetes lakhely a számára, így a tökéletes! Hát persze, miért nem engeded be a lakásodba a rókákat, az őzeket, mondjuk a disznókat is? Ők is nagyon-nagyon fáznak, ne legyél állatkínzó, segíts rajtuk! Sokak számára lehetetlen hazugság, amit most mondok: vannak olyan kutyák, akik kifejezetten nem szeretnek bent lenni a lakásban! Igen, léteznek ilyen ebek, és régebben sokkal többen voltak, mint most. 

Az ostoba szaporítás eredményezte azt, hogy olyan kistermetű kutyák léteznek, amik nem bírják elviselni a hideget – reszketnek, mint a kocsonya már 10 fokban is. Viszont, vannak olyan kutyák, akiket egyenesen bűn bevinni a házba – a nagyméretű kutyusok többsége ide tartozik, de a puli, a berni pásztor, a mudi (és sorolhatnám napestig) sem bírja elviselni a meleget, mivel nem ez az ideális környezet számára. 

Az abszolút agyrém – Ne hagyd magára kedvencedet! 

A napokban olvastam egy hölgy eszmefuttatását, már csak a fejemet fogtam, nem akartam hinni a szememnek. Ő azt ecsetelte, hogy mindenkitől elvenné az állatát, aki kint tartja a kedvencét, de attól is, aki magára hagyja akár csak 10 percre az állatot. Jöttek a hozzászólások, sokan mellé álltak, de többségben voltak azok, akik megtámadták az elképzelése miatt.

A hölgy szerint minden kutyának az ember mellett kell lennie non-stop, mert ha nem így történik, az nagyon rossz a kutyának. Ezúton kérek szépen mindenkit, hogy azonnal menjen a főnökéhez, kérje meg, hogy a kis állatkája is ott lehessen vele a munkahelyén, legyen az 5 vagy 50 kilós. Ha nem teljesül a követelés, akkor mindenképpen fel kell mondani, mivel a kutyus károkat fog szenvedni, ezt pedig el kell kerülni mindenképpen, szóval innentől kezdve senki nem mehet sehova a kutya nélkül, pont! Agyrém…Persze, nem jó a kutyának egyedül, de ezért is jobb, ha nem a lakásban van, hanem kint, ahol éri némi inger napközben, amikor nincs otthon senki. 

Kinti-benti kutya a legjobb

Megint mások azt mondják, hogy az a tökéletes megoldás, ha a kutya kint és bent is lehet, ezt kell megoldania mindenkinek, vagyis szabad bejárást kell kialakítani az ebeknek. Én viszont azt mondom, hogy mindenki úgy tartja a kutyáját, ahogy szeretné, ha bent, akkor bent, ha kint, akkor kint, ha bent-kint, akkor bent-kint, én nem fogok állatkínzózni egyetlen állattartót sem, egészen addig, amig a kutya vidám, boldog, láthatóan jól táplált. A megfelelő körülményeket mindenhol meg lehet teremteni, a végére teszek egy szavazást, mert kíváncsi vagyok, ki hol tartja a kutyusát, szavazzatok kérlek! 

Hol tartod a kutyádat?

    

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


etetőrács

olyan fából v. fémből készült — létraszerűen képzett — etetőberendezés,... Tovább

nyelvháti fekély

a szm. nyelvének felső felületén a nyelvháti dudor előtti árokban kialakuló, szúrós... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok