Ezt a 8 gyakori hibát követhetünk el madáretetőnkkel kapcsolatban - így javítsd ki őket

hirdetes

8 gyakori madáretető hiba és hogyan javítsunk ezeken

TK, SFV, NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Madáretető

Nem csak a pénzünket pazaroljuk, de a rágcsálókat is elkezdjük vonzani. Az Egyesült Államok Hal- és Vadvédelmi Szolgálata által végzett tanulmány szerint a vadon élő madarak által leginkább kedvelt kétféle mag a feketeolajos vagy csíkos napraforgó, valamint a fehér köles. Használjunk friss magvakat, és mindig tartsuk őket szárazon.


Üresen hagyott etetők: ne legyen üres a madáretetőd!


Úgy tűnik, a madarak gyorsan megtanulják, honnan szerezhetnek ennivalót, és újra visszatérnek a jól felszerelt etetőkhöz. De ha ezeket sokáig üresen felejtjük, akkor a madarak máshol keresnek majd táplálékot.

Elfelejtünk vizet kitenni a madáretetőbe


A madarak keresnek vizet mind fürdeni és inni is, így az etetők közelében elhelyezett madárfürdők több madarat vonzanak a területre. Fontos, hogy rendszeresen cseréljük a vizet, hogy friss és tiszta maradjon. Télen használhatunk madárfürdő-melegítőt, ami megakadályozza a jégképződést. Fagyállót semmiképpen ne használjunk, mivel halálos lehet a madarakra.

hirdetes


Rossz elhelyezés: ide rakd a madáretetőd!


A madarak szeretik a védett helyeket, ahol ácsoroghatnak, például fák vagy cserjék ágait, amíg várnak sorukra, hogy fordulhassanak az etetőnél. Viszont ne helyezzük az etetőt olyan erős ágak alá, amelyeket olyan macskák használhatnak, amelyek gyanútlan madarakra leselkednek.


Káros növényvédő szerek használata


hirdetes
Ha nem is öli meg őket, minden vegyszer károsíthatja a madarakat, akár csak úgy, hogy megzavarja őket vándorlás közben, csökkenti súlymegtartási képességüket, és csökkenti a ragadozók elkerülésének képességét.


Szabadtéri macskák madáretetőhöz engedése


A szabadtéri macskák jelentik a madarak antropogén (ember által okozott) halálozásának legnagyobb forrását. Próbáljuk meg elkerülni, hogy meg tudják közelíteni az etetőket, például tegyük számukra nehezen elérhető helyre az adagolókat.

Összegezve, a legfontosabb, hogy tartsuk ezeket az etetőket tisztán, jó madáreledellel megtöltve és védett helyen. Ezután dőlj hátra, és élvezd a műsort!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-11-28

Felkészültél a több centis hóra? Ilyen hatással lesz a kertben telelő növényeidre!

Készüljünk fel a hóesésre és a hideg hónapokra, hogy tavasszal virágba boruljon a kertünk, és az egész évben élvezhessük a növények szépségét.

2023-11-28

Pingvinekkel sétálhatunk a Jászberényi Állatkertben mindennap!

A Jászberényi Állatkertben elindult a pingvinséta, amely egyedülálló lehetőséget teremt a természet varázsának közvetlen megélésére és a madarak természetes viselkedésének megismerésére!

2023-11-27

4 télálló növény az ablakba - muskátli helyett

Kerestem néhány télálló növényt, amire lecserélhetem a muskátlit, hiszen a párkány télen sem maradhat üresen, ugye? Csak én imádom az ablakba tenni a virágokat?

2023-11-28

5 kihagyhatatlan gőzgombóc a városban, amit neked is meg kell kóstolni!

Budapesten több olyan hely is akad, ahol a legfinomabb gőzgombóc változatokat kóstolhatjuk meg. Fedezzük fel együtt ezeket az izgalmas helyeket, és próbáljuk ki mindet!

2023-11-27

A pampafű téliesítése - így készítsd fel a pampafüvet télre

Ahhoz, hogy a pampafű hosszú éveken át gyönyörű maradjon, elengedhetetlen a megfelelő gondozás, különösen a téliesítés terén. Mutatjuk a téliesítés lépéseit!

2023-11-27

Ez az 5 legszebb liliomféle- mindegyik nagyon különleges

Ez az 5 legszebb liliomféle, amit otthon is termeszthetsz, ha valamivel szeretnéd különlegessé, meseszerűvé varázsolni a kertedet, akkor válassz ezek közül!

2023-11-28

A Balaton legújabb fesztiváljára rengeteg embert várnak jövőre

Rendkívüli új fesztivál nyitja meg a kapuit a Balatonnál jövő márciusban, ahova már most rengeteg vedéget jósolnak a szervezők és a résztvevők. Ismerd meg a TASTE BALATON fesztivál!

2023-11-28

Így készül az eredeti savanyú káposzta – Elárulták a kerecsendiek a titkok

A káposztasavanyítás ősi művészete mélyen gyökerezik a hagyományokban, és Kerecsenden egy különleges, közösségi program keretében kaphatunk betekintést ebbe a gasztrokalandba.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Animal-Save Állatmentõ Szolgálat

Állatvédõ szervezet Állatmentés, állatbefogás. Típus: állatotthon, menhely Adószám:... Tovább

varas szájfájás (fertőző hólyagos bőrgyulladás)

juhok és kecskék, főként az ajkak és az orrnyílások környékén, ritkábban a lábvégek... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek Házi kert