Ezt a 8 gyakori hibát követhetünk el madáretetőnkkel kapcsolatban - így javítsd ki őket

hirdetes

8 gyakori madáretető hiba és hogyan javítsunk ezeken

TK, SFV
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Madáretető

Nem csak a pénzünket pazaroljuk, de a rágcsálókat is elkezdjük vonzani. Az Egyesült Államok Hal- és Vadvédelmi Szolgálata által végzett tanulmány szerint a vadon élő madarak által leginkább kedvelt kétféle mag a feketeolajos vagy csíkos napraforgó, valamint a fehér köles. Használjunk friss magvakat, és mindig tartsuk őket szárazon.


Üresen hagyott etetők


Úgy tűnik, a madarak gyorsan megtanulják, honnan szerezhetnek ennivalót, és újra visszatérnek a jól felszerelt etetőkhöz. De ha ezeket sokáig üresen felejtjük, akkor a madarak máshol keresnek majd táplálékot.

Elfelejtünk vizet kitenni


A madarak keresnek vizet mind fürdeni és inni is, így az etetők közelében elhelyezett madárfürdők több madarat vonzanak a területre. Fontos, hogy rendszeresen cseréljük a vizet, hogy friss és tiszta maradjon. Télen használhatunk madárfürdő-melegítőt, ami megakadályozza a jégképződést. Fagyállót semmiképpen ne használjunk, mivel halálos lehet a madarakra.

hirdetes


Rossz elhelyezés


A madarak szeretik a védett helyeket, ahol ácsoroghatnak, például fák vagy cserjék ágait, amíg várnak sorukra, hogy fordulhassanak az etetőnél. Viszont ne helyezzük az etetőt olyan erős ágak alá, amelyeket olyan macskák használhatnak, amelyek gyanútlan madarakra leselkednek.


Káros növényvédő szerek használata


hirdetes
Ha nem is öli meg őket, minden vegyszer károsíthatja a madarakat, akár csak úgy, hogy megzavarja őket vándorlás közben, csökkenti súlymegtartási képességüket, és csökkenti a ragadozók elkerülésének képességét.


Szabadtéri macskák közelbe engedése


A szabadtéri macskák jelentik a madarak antropogén (ember által okozott) halálozásának legnagyobb forrását. Próbáljuk meg elkerülni, hogy meg tudják közelíteni az etetőket, például tegyük számukra nehezen elérhető helyre az adagolókat.

Összegezve, a legfontosabb, hogy tartsuk ezeket az etetőket tisztán, jó madáreledellel megtöltve és védett helyen. Ezután dőlj hátra, és élvezd a műsort!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-23

Ez a 10 legjobb illatú virág a világon

Te is észrevetted már, hogy két különböző virágnak véletlenül sincsen ugyanolyan illata? De vajon melyik virágnak van a legjobb, legkellemesebb illata a világon?

2023-03-23

Nő nem marad szárazon a Hollókői Húsvéti Fesztiválon idén sem! – Mutatjuk a gazdag 4 napos folklór programot!

Ha húsvét, akkor Hollókői Húsvéti Fesztivál, ami az életöröm és a hagyományok ünnepe! Nincs más hely Magyarországon, ahol a hagyományok így életre kelnének!

2023-03-22

Így építs raklapkertet 5 egyszerű lépésben- a legújabb filléres ötlet, ami meghódította a világot

Szeretjük a kreatív, egyedi kerti ötleteket - de az igazi hab a tortán, ha valami ezzel egy időben olcsó, és könnyedén kivitelezhető is, a raklapkert ilyen!

2023-03-20

5 tipikus tavaszi ültetési hiba, amit kerülj el!

Itt a tavasz, irány a kert, és dobjunk össze egy csodaszép kertet, amire később büszkék lehetünk, nem igaz? Vagy ácsi, és gondoljuk át ezt az egészet!

2023-03-16

A grillsütő tisztítása kefe nélkül – Így tudod percek alatt csillogóvá varázsolni a grillt!

Ez a hat grilltisztító technika nem igényel kefét, de így is hihetetlenül tisztává varázsolja a grillt! Ha van grilleződ, akkor hasznos lehet ez a cikk!

2023-03-16

Az esővíz gyűjtése jót tesz a növényeknek, a környezetnek és a pénztárcádnak – így készíthetsz esővíz hordót

Az esőhordó otthoni elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád, és több okból is kifizetődő. Nagyszerű módja, hogy fenntarthatóbbá válj, és csökkentsd a vízszámlát

2023-03-24

Túl árnyékos a kerted? - ezek a kültéri növények imádják az árnyékot

Ha túl árnyékos a kerted, akkor se búsulj, mert ezek a növények imádják az árnyékot, ezért érdemes a listából legalább egyet elültetned az árnyékos kertedbe!

2023-03-27

5 egyszerű lépés, ami segít abban, hogy a tulipánok tovább maradjanak szépek és egyenesek a vázában

A tavasz legszebb arcai a tulipánok, viszont ha vázában tartjuk őket, hamar lekókadnak: kivéve, ha követed ezeket a trükköket! A tulipánok így csodásak maradnak!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

takarmánymérleg

olyan számítás, amely adott állatállomány takarmányszükségletét veti össze a... Tovább

kalibrált vetőmag

a méretek (szélesség, hosszúság, vastagság) alapján, ún. frakciókba... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek Házi kert