Krumplitermesztési módszerek - termessz Te is sikeresen, egyszerűen krumplit ezekkel az egyszerű módszerekkel!

Különös krumplitermesztő módszerek, amik tényleg működnek

Szélesi Ferenc - Főkertész, ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Termessz krumplit szakszerűen

Krumplitermesztés dróthálóval

Egy henger formájúra hajlított dróthálóba is ültethetsz krumplit. Bizony, ez is egy bevált módszer. Nem kell hozzá más, mint egy 3 méter hosszú drótháló, néhány vetőgumó és egy kis műtrágya. Ha még nincs szétvágva, vágj le egy 3 méter hosszú darabot a dróthálóból és görgesd henger alakúvá, nagyjából 1 méter átmérővel. Rögzítsd egymáshoz a két végét, hogy ilyen formában maradjon. A dróthenger legyen legalább 120 cm magas, és jól zárt, de könnyedén nyitható. Ültetés előtt lazítsd fel a talajt és adj hozzá némi műtrágyát.                                                   

Ültesd el a vetőgumókat a talajba, nagyjából 7-10 cm mélyre, majd kézzel egyengesd el a talajt körülöttük. Ezután helyezd rájuk a „drótketreceket” úgy, hogy azok egyenesen felfelé álljanak. Ügyelj rá, hogy a vetőgumók a dróthengerek közepén legyenek. Amint a krumplik nőni kezdenek, kezdd el feltölteni a hengereket további talajjal, szalmával, levelekkel és hasonló anyagokkal. Ügyelj rá, hogy ne temesd el teljesen növényeidet.                                                  

Amikor krumplijaid nagyjából 30 centi magasra nőnek, temesd be őket teljesen az előbb említett anyagokkal. Minél magasabbra hagyod nőni a krumplikat, annál több töltőanyagot kell majd pakolnod rájuk, és annál több termésre számíthatsz majd. Idővel az egész henger tele lesz majd. Ne feledd, hogy a krumpliknak rengeteg vízre van szükségük, és minél több töltőanyag kerül a hengerbe, annál több víz kell majd, hogy mindenhová jusson belőle.                                                  

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-07-04

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A júliusi betakarítással még közel sem ért véget a kertészkedés. Pont ilyenkor jön el az ideje a másodvetésnek. Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor.

2024-07-01

Mutatok pár ötletet a cukkini felhasználásához, hogy ne menjen kárba a termés

Bár gyönyörű álom, hogy a kertünkben ültetett cukkini folyamatosan annyit terem, amennyire éppen szükségünk van, de nagyon gyakori, hogy berobban a termés.

2024-07-01

A piros paprika érése: A zöldtől a pirosig tartó izgalmas utazás

A piros paprika a magyar gasztronómia elengedhetetlen eleme. Most megismerheted érésének folyamatát, és a kémiai magyarázatot arra, hogyan válik pirossá.

2024-07-01

Ültess paradicsomot még akár júliusban is - Használj hónaljhajtásokat!

Júliusban már sokan úgy gondolják, hogy felesleges belefogni a kertészkedésbe, pedig ez nem igaz. Még mindig van lehetőség a paradicsom ültetésére. Mutatom

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2023-12-31

Wasabi: Tudtad, hogy a világ egyik legnehezebben termeszthető fűszernövénye?

A világ egyik legdrágább és legnehezebben termeszthető fűszernövénye, a wasabi, különleges ízével és egyedi jelenlétével hódítja meg a gasztronómia szerelmeseit.

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

16/2006. (II. 24.) FVM rendelet

a növény-egészségügyi feladatok végrehajtásának részletes szabályairól szóló 7/2001.... Tovább

gyulladás

az állati szervezet reakciója a főként kívülről jövő és tartósabban ható károsító... Tovább

Tovább a lexikonra
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés