Szemes termények tárolása szellőztetéssel, hűtve tárolás és egyéb módszerrel. Hogyan kell a szemes termény-tárolókat kialakítani? Hogyan működnek a terménytárolók anyagmozgató gépei? Ezekre most választ kaphatsz!

Szemes termények tárolása

Hirdetés

Napjaink fontos kérdése, hogyan, milyen módon tudjuk raktározni a minőség megóvását szem előtt tartva a megtermelt gabonánkat. A gazdálkodók számára ez most nagyon fontos kérdés. Tapasztalatok szerint az elmúlt években a termelők nem fordítanak elég gondot a gabona tárolására. Ennek alapvető okai a következők voltak: pénz , ismerethiány. Az országban sokféle gabonatároló létezik, silók, síkpadozatú, vegyes hasznosítású épületek. A technológiában alkalmazott eszközök szempontjából ezek különbözőek.

Tudd meg most, hogy hogyan kell a szemes terményeket tárolni.

Tapasztalatok szerint sok termelő és kereskedő épített, épít és akar építeni új tárolókat. A síkpadozatú tárolók többcélú hasznosítása nagyon fontos feladat, talán a betárolás gépesítése nem teljesen megoldott. A tárolók kialakítása nagyon fontos a jövedelemtermelésben döntő fontossággal bír.

A szemes termények jelentős hányadát betakarítás után hosszabb-rövidebb ideig tárolni kell, mert felhasználásukra, feldolgozásukra, értékesítésükre stb. csak később kerül sor.

Hirdetés

Fontos, hogy a tárolássorán a gabona minősége lehetőleg javuljon, a tárolás biztonságos és olcsó legyen minimális kézierő-felhasználással.

 

Forrás: Agrárágazat

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés

fagyvédelem baktériummal

külföldön —>génsebészeti beavatkozással változtatták meg a Pseudomonas syringae... Tovább

immisszió

egy adott területen különböző szennyeződést okozó anyagoknak a környezetbe (levegőbe,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.