Csináld magad kürtőskalács!

Készíts kürtőskalácsot saját kezűleg!

AN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Saját kezűleg készíthetsz kürtőskalácsot

A legjobb kürtőskalács recept!

Hozzávalók 6 adag elkészítéséhez

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 darab tojás
  • 2 deciliter tej
  • 30 gramm élesztő
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 2-3 csipet só
  • Cukor és dió keveréke a végén

Elkészítés

Futtassuk fel az élesztőt egy kis tejben, majd öntsük össze a hozzávalókat, a cukor és a dió keverékét ne öntsük bele, erre a végén lesz szükségünk! Gyúrjuk jól össze, majd addig kelesszük, amíg nem nő legalább a kétszeresére. Ezután nincs más dolgunk, mint kinyújtani nagyjából fél centiméteres vastagságúra, de ha gondoljuk, lehet vastagabb is. Ha megvagyunk ezzel is, akkor vágjuk csíkokra. A kalácssütő fát vajazzuk vagy olajozzuk be, hogy könnyedén le tudjuk szedni róla, amikor már megsül. Tekerjük fel a fára, úgy, hogy mindig tekerjünk rá egy kicsikét az előző sorra, azt kell elérni, hogy ne legyen rés egyáltalán a kalácson. Most jöhet a cukor és a dió keveréke, forgassuk meg benne a kalácsot még sütés előtt. A legjobb, ha faszén felett lassan forgatva sütjük meg, nagyjából 15-20 perc alatt el is készül. Kicsikét várjunk, amíg meghűl, majd vegyük le a formáról, és takarjuk le, nehogy kiszáradjon. Készen is vagyunk, remélem, ízleni fog!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

takarmány-előtároló

a ->stabil takarmányozóval felszerelt istállókban a takarmány tárolására szolgáló, ált.... Tovább

korpa

a gabonák őrlésekor keletkező melléktermék, főleg héj- és csírarészekből,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek