Komposztálásra alkalmas tároló ötletek

Komposzt kosár ötletek: ezeket használd a komposzt tárolására

SzSz

Komposztálásra alkalmas tároló ötletek

Drótkerítés 

Ha van olyan terület a kertben, amelyet nem használsz és elég messze van a növényeidtől, akkor ez az ötlet is megfelelő lesz számodra. Nagyon egyszerűen készíthetünk komposzt rakást egy csirkedróttal körülvéve. A drót egyszerű mozgatásával és néhány cölöp leütésével egyszerűen növelhetjük a komposztra használatos terület méretét. 


Műanyag doboz

Egy műanyag tálcából könnyen készíthető komposzt-tartály úgy, hogy némi lyukat fúrunk a dobozra, ezzel elősegítve a légáramlást. Mivel ez a komposztos tartály alacsonyan helyezkedik el a talajon, egyszerűen bevonhatjuk a gyerekeket is a komposztálás folyamatába. 


Szalmabála komposzt

Az állandó külső komposzt-halom előállításának módja az, hogy szalmabálákkal vesszük körbe. Ez lehetővé teszi, hogy módosítsuk a halom méretét, és könnyedén megváltoztathatjuk azt úgy, ahogy csak tetszik. Ezenkívül szigetelést biztosít, és gyorsabb komposztot eredményez. Amint a szalma lebomlik, könnyen beilleszthető a komposzt rakásba.


Ásó komposztálás

A kert komposztálásának legegyszerűbb, leggyorsabb és legolcsóbb módja az ásó módszer használata. Csak annyit kell tennünk, hogy ássunk lyukat a kertben, majd dobjuk bele az organikus hulladékot. Ezután takarjuk le a lyukat és készen is van. Ezt a módszert nagyobb kertben alkalmazva akár egy árok kiásásával is megcsinálhatjuk. 

A komposztálással kapcsolatban további információkat korábbi cikkünkből tudhatsz meg IDE kattintva! 

Itt pedig megtudhatod, hogyan komposztálhatsz otthon akár a lakásban!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


zúzódás

a lágy szövetek összenyomódásával, kisebb-nagyobb >vérzésekkel járó apró és sokszoros... Tovább

genetikus talajosztályozás

a talajokat a fejl.-történetük során végbement fiz., kém. és biol. folyamatok jellege... Tovább

Tovább a lexikonra