Így marad zöld a pázsit - Ezt a fűfajtát kell ültetned

hirdetes

Ezt a fűfajtát érdemes választanod, ha egész nyáron gyönyörködnél a pázsitban

ZH
Fűfajták

Tippek a tökéletes zöld fűért

1.    Magkeverék használata
Használj különböző fűfajtákból keveréket. A (két vagy több fajta fűből álló) magkeverék használatával a pázsit jobban alkalmazkodik a telephely körülményeihez (azaz a napfényhez, nedvességhez stb.).


2.    Napfény
A legtöbb fűnek körülbelül napi négy óra közvetlen napfényre van szüksége a virágzáshoz. Ha van olyan gyepterülete, amely ezt nem éri el, használj olyan fajt, amely képes kezelni a foltos fényt (finom és magas csenkesz).


3.    Magvetés
A magvak elvetése szórógéppel könnyebb (egyenletes növekedést biztosít). Ha az újravetésről van szó, a hűvös évszakos fűfélék jobban teljesítenek a nyár végén vagy ősszel.


4.    Ne essünk túlzásba!
Ügyelj arra, hogy ne nyírd túl vagy öntözd túl a pázsitot!

hirdetes

Hogyan bánjunk a fűvel a nyári melegben?


A nyári kutyanapok állandó aggodalomra adnak okot a háztulajdonosok számára, hiszen néhány eső nélküli nap valóban hatással lehet az egykor dús pázsitra. Aztán ott van a hőség, amellyel meg kell küzdeni! Nem tudunk tippeket adni, hogyan hűtsd le magad a nyári melegben, de tudunk adni néhány ajánlást a fű támogatására:


1.    Fűnyírási technika


A hosszabb fű segít árnyékolni a gyökereket, és megakadályozza a káros napsugárzást. Ez elősegíti a fű gyökereinek mélyebb növekedését is, így kivédi a gyomokat, és sűrűbb gyep keletkezik. Ennek ellenére nyáron használj körülbelül négy hüvelyk pengemagasságot, nyírj füvet ritkábban, és ha lehetséges próbáld meg reggelre időzíteni a fűnyírást. 


hirdetes
2.    Öntözés


Kerüld el az öntözést a nagy melegben, válaszd inkább a kora reggelt vagy a késő estét. Ne feledd, hogy a pázsitnak hetente körülbelül egy hüvelyknyi vízre lesz szüksége, de 14 naponként körülbelül fél hüvelyket is elbír, a terület vízkorlátozásaitól függően.

Hogyan tartsuk zölden a füvet szárazságban?

Ha a nulláról kezded, szerencséd van. Könnyű megtalálni a szárazságtűrő és gyorsan növekvő fűmagokat, különösen, mint a korábban említett csenkesznövényeket. Ezek a füvek gyorsan megtelepednek, nem igényelnek sok karbantartást, és az egyik legjobb választásunk a zöld pázsithoz – még aszályos időszakokban is.


Néhány jó tanács vár még a következő oldalon is, kattints!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


borjú viselkedése

a borjú örökletes megnyilvánulásait igyekeznek kedvezően alakítani. Szopás közben a borjú... Tovább

méhekre veszélyes növényvédő szerek

a növényvédő szerek méhekre kifejezetten veszélyesek, mérsékelten veszélyesek v. nem... Tovább

Tovább a lexikonra