Cipzár-teherautó állt szolgálatba Amerikában

hirdetes

Cipzár-teherautót üzemeltek be Amerikában

Szélesi Ferenc - Főkertész

Cipzár-teherautót helyeztek forgalomba az Amerikai Egyesült Államokban, ilyen gépet még életemben nem láttam, elég bizarrul néz ki, a funkciója viszont zseniális, most ezt a masinát mutatjuk be nektek. 

Cipzár-teherautót üzemeltek be Amerikában

 

A Golden Gate hídon helyezték üzembe ezt a cipzár-teherautót, ami egy komplex biztonsági rendszer mozgatóeleme lett. A rendszer lényege az, hogy a híd mindkét oldalán egy összefüggő, műanyag elemekből álló úttorlasz-láncolat áll a rendelkezésre. A fejlesztés lényege, hogy sávról-sávra áthelyezhetők az elemek, így tetszőleges mennyiségű forgalmi sávban lehet a forgalmat terelni. A műanyagelemeket a szerkezet egyenletes sebesség mellett helyezi át. A művelet azért olyan tökéletes, mert pillanatok alatt elvégezhető.

hirdetes


Azért volt szükség a szerkezetre, mert a hídon többször volt teljes vagy részleges sávlezárás, eddig viszont úgy tudták megoldani a problémát, hogy egy lassan haladó teherautóról rudakat helyeztek el a sáv szélén, az útfelszínbe ágyazott lyukakba. Mostantól ez lényegesen egyszerűbb és gyorsabb lesz, a következő oldalon mutatok egy videót, melyben megmutatjuk a masinát működés közben.

Cipzár-teherautót üzemeltek be Amerikában

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


aldehidek

azok az oxigéntartalmú szerves vegyületek, amelyekben a kettős kötésű oxigénatom (az... Tovább

idegenelés

nemesítési eljárás; a —>fajra v. a—>fajtára jellemző típustól eltérő egyedek... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek