Cseresznyebefőtt készítése tartósítószer és cukor nélkül!

Szélesi Ferenc - Főkertész, AN

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Nem csalás, nem ámítás, befőtt, ami 100% gyümölcs! Semmi cukor, semmi tartósítószer, semmi víz, semmi kavargatás. Igazi, teljes gyümölcsíz, nincs kiázott aroma, cukros lé, nagyon finom!

Korábbi cikkemben elmondtam nektek, hogy mi miért olyan fantasztikus a cseresznye, kattintsatok ide, ha szeretnétek megtudni, milyen jótékony hatásai vannak a cseresznyének! 

Cseresznyebefőtt készítése – Lássuk miért annyira egészséges a cseresznye!

A cseresznye 78−82 százaléka víz, a római katonák ezért oltották vele eredményesen szomjukat. A természetgyógyászat a vesetisztító, vértisztító gyümölcsök közé sorolja, ezáltal bőrújító is, jó a pattanások ellen. Csökkenti a vér húgysavszintjét, ezért az ízületi megbetegedések, például a köszvény megelőzésében is bizonyított hatása. A reumát is enyhíti, és segít a cukorbetegségben szenvedőknek.

Cseresznyebefőtt készítése – Tele vitaminokkal! 

A vitaminok közül az A, a B1, a B2, a B6 és a C jelentős, így erősíti az immunrendszert, gátolja a daganatos elváltozások, szív – és rendszeri problémák kialakulását. Sok ásványi anyagot és nyomelemet vehetünk magunkhoz a cseresznyével: folsavat, foszfort, kalciumot, káliumot, nátriumot, kobaltot, és kiemelkedően sok vasat.

Cseresznyebefőtt készítése – Még több érv mellette!

Enyhe hashajtó hatása van, ezért szorulással küszködőknek ajánlott a fogyasztása. Szárából tisztító, vízhajtó, méregtelenítő hatású teát készíthetünk. Alacsony a zsír- és a fehérjetartalma, viszont sok szénhidrát és növényi rost van benne.

Fogyasztása segíti a fogak és csontok fejlődését, ezért gyerekeknek kifejezetten ajánlott, káliumtartalma a zavartalan izomműködésért, a normál vérnyomásért, a megfelelő szívritmusért felelős. A cseresznye jótékony hatásairól többet korábbi cikkünből tudhatsz meg, kattints ide, és olvasd el! És akkor most jöjjön a recept!

Cseresznyebefőtt készítése – Hozzávalók

Cseresznye (friss, minél több, annál jobb), tiszta, csavaros tetejű üvegek, kukta.

Cseresznyebefőtt készítése – az elkészítés menete

Mosd meg a gyümölcsöt, magozd ki, majd jó alaposan rakd tele az üvegeket, még a tetővel is lenyomkodhatod kicsit. Az üvegeket tedd a kuktába, öntsd fel a max. jelzésig vízzel, zárd rá a tetejét, gyújts alá, sípoláskor csökkentsd minimumra lángot, és 15 perc után zárd el alatta a gázt. Ha már nyitható, mehet a szárazdunsztba. És kész!

Cseresznyebefőtt készítése – Tippek

Az üvegeket el lehet fektetni a kuktában, de a bébiételes üvegeket egymásra is lehet tornyozni. A lényeg, hogy max. jelzésnél magasabban ne álljon víz, és a legfelső üveget 3/4 részéig lepje el. Ha nem csak 1 adagot főzöl, vagy kicsi a kuktád, és folyamatosan cserélgeted az üvegeket, akkor 20 percig főzd, ereszd ki a gőzt, tedd dunsztba, és jöhet a következő adag. Én miután kiszedted, pár percre állítsd fejre a konyhapulton. Ha véletlenül nem zár jól a kupak, rögtön kiderül, és tesztelni is lehet azonnal. Eláll! Bírja! Szóval hajrá mindenkinek, készítsétek el mindenképp! 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

További cikkek ebben a témában
gyümölcs

Tovább a Lexikonhoz

hatósági húsbolt

kezeléssel fogyasztásra alkalmassá tett v. csekélyebb tápláló- és élvezeti értékű hús,... Tovább

állatorvos

olyan tudományos ismeretekkel rendelkező, az Állatorvostudományi Egyetemet elvégzett szakember,... Tovább

Tovább a lexikonra