Állattenyésztés fórum


Állattenyésztés fórum

Vissza a topikokhoz

Kérem, jelentkezzen be, ha hozzászólna!

Miklós | 2015-01-19 13:57

Üdv 

Tehénre való támogatást hol kell igényelni. Milyen papirok kellenek hozzá ? Mennyi a támogatás?

Üdv :Kezdő gazda

Geruska | 2014-11-27 15:08

Üdv mindenkinek!

Érdeklődök a tojástermelés iránt.

Van egy melléképületem, ami 4db 4nm-es zárt ólat tartalma és mindegyikhez külső 4nm-es kifutó tartozik.

Itt szeretnék beállítani tojó tyúkokat.

Tapasztalatszerzés a fő cél.

Faluban lakok és itt szeretném értékesíteni a tojásokat háztól.

Mi a véleményetek?

Megéri-e kicsiben csinálni?

Ha nem tojástermeléssel, akkor mivel lenne érdemes foglalkozni ilyen adottságokkal.

Várom válaszaitokat!


Üdv!

livi77 | 2014-10-21 18:28

Kezdő baromfitartók vagyunk,kb egy éve fogtunk bele.A tavalyi állománnyal semmi gond nem volt.
De az ideiek nagy része a diófán éjszakázik és az istennek nem tudom őket behajtani az ólba.Van közöttük mindenféle.Nem fagynak meg ezek a télen?
Illetve a kacsa és liba is kint alszik az udvaron-őket is az idén vettük,de felnőtt állatok-meddig alhatnak kint?Nehogy megfagyjanak nekem...Esetleg tanács vagy ötlet?

Biztonsagtechnika | 2014-04-28 20:23

Farmerek, állattenyésztők, tanyasi gazdák figyelmébe ajánlom ezt az új igen kedvező árú készüléket, azoknak akik villanypásztort-elektromos karámot szeretnének riasztó funkciókkal ellátni.

A készülék használható 2-és 10 kV feszültség határok közt üzemelő villanypásztor kerítések, elektromos karámok és elektromos biztonsági kerítések áram és a testvezeték szakadásának, az áramszál feszültség áthúzásainak hiba kijelzésére, a villanypásztor kerítés energia ellátójának hálózati áram kimaradásának vagy a hordozható villanypásztor készülék akkumulátorának  lemerülése előtti hiba állapotának jelzésére. Működése egyszerűen biztosítható áram kimaradás esetén saját akkumulátorról, használata biztonságos a nagyfeszültségű bemenetek és a relés kimenetek független galvanikus leválasztással rendelkeznek. A villanypásztor riasztó 6- másodpercig folyamatosan érzékelt hibajel után, azonnal indít, hang - fényjelzőt, szirénát vagy  GSM telefon hívót-átjelzőt esetleg  GPS nyomkövetőt. Opcionálisan hozzácsatolható kiegészítőkkel az alap riasztó készülék és a villanypásztor energia ellátó készülék GSM telefonon keresztül vagy távkapcsoló használatával esetleg LED-es vagy LCD kezelőn keresztül is ki és bekapcsolhatóvá tehető. GSM kommunikátoron keresztül akár több telefonszámra is tud küldeni ingyenes riasztó hívásokat vagy SMS hiba üzeneteket, vagy leellenőrizhető  mobil telefonon keresztül a  rendszer és érzékelőinek működési állapota. Az alapkészülék rendelkezik egy riasztás bemenettel (NC) amely képes további érzékelők használatával egyéb riasztófunkciókat is ellátni, pl. rezgés, mozgás, kapunyitás, szabotázs, víz, füst, stb érzékelők hibajeleit továbbítani, kijelezni.

Az alap riasztón található érzékenység finom beállítóval a legoptimálisabb működés produkálható, a LED kijelzőn a készülék működési, állapota a bejövő 2-10 kV impulzus jel is le ellenőrizhető. Egy előtét használata lehetővé teszi nagyobb bemeneti feszültségű impulzusok fogadását. Az alap villanypásztor riasztó készülék kezelése, beállítása egyszerű, felszerelése gyors és könnyű, igény esetén pl. a GSM hívót / vezérlőt, távkapcsoló stb akár kültéri dobozba szerelve-felprogramozva is megkapja postán, csak a két kábelt kell csatlakoztatni és kész.

szmartie | 2014-03-27 21:17

Sziasztok!

Érdeklődné, hogy ha van egy egy év körüli tojónk, de egyedül él és nincs gácsérunk, akkor ha tojást teszek alá(tyúktojást), elül-e a tojásokon és kikelti e őket?

 

Köszönöm a választ!

AgroEnglish | 2013-06-03 10:38 boner részére

 Kedves Roland! Tavaly májusban indult egy támogatott program, melynek keretében nyúlhús előállítását támogatták. Ebben vett részt többek között a Tetrabbit Kft. is. Nekem semi érdekeltségem nincs a cégben (őszintén szólva eddig nem is tudtam, hogy léteznek), viszont náluk érdeklődhetsz, biztosan tudnak majd segíteni!

Itt találod őket: www.tetrabbit.eu

Remélem tudtam segíteni, további szép napot!

Üdv: AgroEnglish

boner | 2013-01-14 21:14

 

Pályázat - nyúl  -

 

Sziasztok! Szeged mellett, Algyőn élek. Gyermekkoromban édesapámmal nyulakat tenyésztünk. Majd bizonyos okok miatt ez abbamaradt. Valamennyivel egy éve, hogy feleségemmel kiköltöztünk Algyőre. Itt kertes házban lakunk. Mihelyt birtokba vettük a házat, nem sokkal beszereztem 4 nyulat. Szaporítottam őket, sokat eladtam, illetve saját állomány alakítottam ki. Jelenleg van egy belga óriás anyanyulam, egy magyar óriás anyanyulam, egy lepke és egy fekete bakom, négy saját nevelésű vadas jelegű anyanyulam. A sajátjaimra nagyon büszke vagyok…  És ezeknek szaporulatai: 51 1-2 hónapos kisnyulak. Ezekből tervezek kiválasztani legalább 3 anyanyulat saját állományom bővítésére.

 

Nagyon szeretem az állatokat, velük foglalkozni, törődni, nevelni őket…stb. (Az alom beállítása véget rákényszerültem 6 másodnapos nyulat saját kezűleg nevelni. Ebből kettő életben maradt. Mindez nagy boldogsággal töltött el J ).A nyulakon kívül vannak tojótyúkjaim, és saját nevelésű, részben ’ régi magyar paraszttyúk’ jércéim. Három év múlva szeretnénk építkezni. Földet a közeljövőben szeretnék vásárolni.

 

És a lényeg. Azt szeretném kérdezni, hogy a nyúltartáshoz lehet-e igényelvi valamiféle állami-unió, által nyújtott támogatást. Persze minden esetben vannak feltételek. Olyat hallottam, hogy ha valaki tart 200 anyanyulat…… kap bizonyos mértékű támogatást, ami sokrétű. Én ennek nem tudtam utána járni.  Mik a feltételek. Mennyi összegből lehet gazdálkodni… Valaki ha tud nekem segíteni, akkor előre is köszönöm

.

Szívélyes Üdvözlettel, jó egészséget, sok boldogságot kívánva: Balogh Roland

mikusimrich | 2012-09-30 12:04

 Sziasztok!

Én kecske tenyésztéssel szeretnék foglalkozni De nem tudom hol kezdjem el.

-Mi az elvárás,és mien engedélyeket kell beszerezni honnét.

 

Elképzelésem tej és húsipar

Egyáltalán jövedelmező ágazat?!.

napijárás.hu | 2012-07-24 11:19

 Üdvözletem! Most indítottunk egy ingyenes portált, amivel szeretnénk segíteni a 

jövőben a kis-, és középtermelőket az egymással  történő kapcsolattartásban, értékesítésben. www.napijaras.hu

lakatosimre | 2012-05-04 15:14

 Globális felmelegedés, évszakok torzulása, levegőszennyezés, állatfajok kipusztulása, jégsapkák olvadása, heves esőzések, árvizek, hurrikánok, melegrekordok, egyre több betegség..

Neked is ismerősek ezek a tények? Gondoltad volna, hogy sok ember összefogással tehet ezek ellen?

És mi a jutalma annak, aki a harcban részt vesz? Világpiaci részesedés…….anyagi biztonság...

Hadd mutassam meg hogyan..

Iratkozzatok fel és ismerjétek meg, hogya tudjuk csökkenteni a co2 kibocsátást! Másold be a linket a keresőbe!

 

 

http://tiny.cc/rwidbw

Kérem, jelentkezzen be, ha hozzászólna!


címkék: