Vadállatok cirkuszban

Betiltják a vadállatok cirkuszban való szereplését!

Sz.F.
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Tilos vadállatokat cirkuszban szerepeltetni

2024 – Az év, amire sokan emlékezni fognak a jövőben is, ugyanis ez az év az, amikortól tilos lesz cirkuszban szerepeltetni vadállatokat, legalábbis Portugáliában erről döntött az ottani törvényhozás. A törvénynek természetesen az állatokon kívül az állatvédő csoportok örülnek a legjobban. A törvény egyébként arról szól, hogy több mint ezer állat többé nem szerepelhet egyetlen egy cirkuszi mutatványban sem, köztük oroszlánok, elefántok, tevék, zebrák, tigrisek, stb.

 

Az állatvédő csoportok mindig is azt mondták, hogy a vadon élő állatoknak nincsen semmi keresnivalójuk a cirkuszban, ők nem azért születtek meg, hogy az embereket szórakoztassák. Az embereknek úgy kellene megpróbálniuk jól érezni magukat, hogy közben nem okoznak szenvedést az állatoknak, a cirkusz viszont egyenlő az állatok kínzásával.

Hirdetés

 

A törvényjavaslatot a jobb-, és a baloldal képviselői is elfogadták, így már-már biztos, hogy Portugália csatlakozik azon európai országokhoz, ahol már betiltották a cirkuszi vadállatok szerepeltetését. 

 

Volt már korábban az ibériai országban egy szankció, akkor azt rendelték el, hogy nagyobb ketreceket kell használni a cirkuszoknak, ezek a szigorúbb szabályok viszont nem voltak elegek, szükség van arra, hogy teljesen betiltsák a vadállatok cirkuszban való kínzását. 

Hirdetés

 

A cirkusztulajdonosokat kötelezik arra, hogy 2024-ig összeírják az összes, tulajdonukban lévő vadállatot, akiket majd különféle állatmenhelyeken helyeznek el. Segítik azokat, akik a határidő lejárta előtt beszolgáltatják az állatokat, ők állami segítséget kaphatnak új szakma kereséséhez. Remélem, hogy Magyarország is észbe kap végre, örülnénk neki, hogyha csatlakoznánk Európához, és itt is betiltanák a vadállatok cirkuszban való szerepeltetését! 

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-04-23

3 perc kutyaugatás miatt fel lehet jelenteni a gazdit!

Ugat a kutya? Hamarosan érkezik a rendőr, mivel feljelentettek kutyaugatás miatt! Mostani cikkemben elmondom, milyen következményei lesznek a kutyaugatásnak

2019-04-08

A tavasz beköszöntével megérkeztek a darazsak is – Ismerjük meg a magyarországi fajtákat!

Magyarországon rettegésben tartják az embereket a darazsak, amik már a tavasz beköszöntével megjelennek szinte mindenhol, és egészen október-novemberig kellemetlenkednek.

2019-04-02

Két lábon járó tojásgyárak: a Sussex tyúkok

A Sussex tyúkfajta az egész világon ismertté vált az évek során, ez pedig nem véletlen, mivel valójában két lábon járó tojásgyárakról beszélünk. Most megismerheted őket te is közelebbről!

2019-04-16

Itasd te is a méheket, de ne cukros vízzel! – Így készíts méhitatót!

A cukros víz hihetetlenül ártalmas a méhekre nézve, mégis nagyon sokan ezt alkalmazzák. Mostani cikkemben elmondom, mivel segíthetsz a méheken, ha a szükség úgy akarja!

2019-04-05

13 kreatív csináld magad tyúkkeltető az olcsótól a luxusig

Készíts saját kezűleg mutatós, és egyben praktikus csirkekeltetőt, mostani cikkemben mutatok 13 nagyon szuper ötletet, amit bárki el tud készíteni, próbáld ki bármelyiket!

2019-03-19

Holland bóbitás tyúkok, avagy a baromfiudvar divatdiktátorai

A baromfiudvar legszebb példányait mutatom most be nektek, éppen azért, mert sajnos nagyon sokan nem ismerik őket! Mostani cikkemből mindent megtudhatsz a polish chickenről!

2019-04-08

Tavaszi invázió – Megjelentek a bodobácsok! Ezt tedd ellenük!

Megjelentek a bodobácsok is, hála a tavasznak! Mostani cikkemben elmondom, milyen veszélyt jelentenek ránk, illetve a növényekre a bodobácsok, illetve azt is megtudhatjátok, hogyan védekezhettek ellenük!

2019-04-09

Pórul járt orvvadász – Megtaposta az elefánt, majd megették az oroszlánok!

Pórul járt az orvvadász a Dél-Afrikában található Kruger Nemzeti Parkban. Előbb eltaposta őt egy elefánt, majd megették az oroszlánok, nem maradt belőle semmi, mire odaértek a hozzátartozói!

További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
446 971
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 863 789
Közösség

haranggörbe

a normális eloszlást (eloszlás) ábrázoló görbe. A mennyiségi jellegek ábrázolására... Tovább

klór (Cl)

a halogénelemekhez tartozó sárgászöld színű, fojtó, mérgező gáz. Erős oxidáló... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 219

Átlagos értékelés: 4.8

Állatok Állatorvos Állattenyésztés