notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Vadállatok cirkuszban

Hirdetés

Betiltják a vadállatok cirkuszban való szereplését!

Sz.F.
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Tilos vadállatokat cirkuszban szerepeltetni

2024 – Az év, amire sokan emlékezni fognak a jövőben is, ugyanis ez az év az, amikortól tilos lesz cirkuszban szerepeltetni vadállatokat, legalábbis Portugáliában erről döntött az ottani törvényhozás. A törvénynek természetesen az állatokon kívül az állatvédő csoportok örülnek a legjobban. A törvény egyébként arról szól, hogy több mint ezer állat többé nem szerepelhet egyetlen egy cirkuszi mutatványban sem, köztük oroszlánok, elefántok, tevék, zebrák, tigrisek, stb.

 

Az állatvédő csoportok mindig is azt mondták, hogy a vadon élő állatoknak nincsen semmi keresnivalójuk a cirkuszban, ők nem azért születtek meg, hogy az embereket szórakoztassák. Az embereknek úgy kellene megpróbálniuk jól érezni magukat, hogy közben nem okoznak szenvedést az állatoknak, a cirkusz viszont egyenlő az állatok kínzásával.

Hirdetés

 

A törvényjavaslatot a jobb-, és a baloldal képviselői is elfogadták, így már-már biztos, hogy Portugália csatlakozik azon európai országokhoz, ahol már betiltották a cirkuszi vadállatok szerepeltetését. 

 

Volt már korábban az ibériai országban egy szankció, akkor azt rendelték el, hogy nagyobb ketreceket kell használni a cirkuszoknak, ezek a szigorúbb szabályok viszont nem voltak elegek, szükség van arra, hogy teljesen betiltsák a vadállatok cirkuszban való kínzását. 

Hirdetés

 

A cirkusztulajdonosokat kötelezik arra, hogy 2024-ig összeírják az összes, tulajdonukban lévő vadállatot, akiket majd különféle állatmenhelyeken helyeznek el. Segítik azokat, akik a határidő lejárta előtt beszolgáltatják az állatokat, ők állami segítséget kaphatnak új szakma kereséséhez. Remélem, hogy Magyarország is észbe kap végre, örülnénk neki, hogyha csatlakoznánk Európához, és itt is betiltanák a vadállatok cirkuszban való szerepeltetését! 

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-06-26

Júliustól jön a szigor - Tanfolyamhoz kötik a kutyatartást!

Szerintem ez egy nagyon jó hír, és bízok abban, hogy tényleg lesz látható eredménye is. Júliustól csak az tarthat kutyát, aki elvégzi ezt a tanfolyamot, részletek a cikkben!

2019-06-26

Ördögi kör – A szúnyogírtás többet árt, mint használ!

A szúnyogirtásnak számtalan veszélye van, melyekről az emberek többsége nem is tud semmit. Mostani cikkemben elmondom nektek, miért olyan veszélyes a szúnyogirtás!

2019-05-08

Gazdaságos tippek a nyereséges pulykatenyésztéshez

Cikkünkben mindent elmondok nektek a gazdaságos pulykatenyésztéshez. Olvassátok el írásunkat, és tudjátok meg a legfontosabb információkat a pulykatenyésztésről

2019-04-23

3 perc kutyaugatás miatt fel lehet jelenteni a gazdit!

Ugat a kutya? Hamarosan érkezik a rendőr, mivel feljelentettek kutyaugatás miatt! Mostani cikkemben elmondom, milyen következményei lesznek a kutyaugatásnak

2019-05-11

Minden eddiginél veszélyesebb két új kullancsfaj tűnt fel Magyarországon!

Új, az eddigieknél is veszélyesebb kullancsfajra bukkantak Magyarországon, mostani cikkünkben mindent elmondunk nektek erről az új kullancsfajról!

2019-06-14

Nyári kutyabajok ellen

Nyáron jóval több veszélyforrás leselkedik kedvenceinkre, hiszen a több szabadban töltött idő alatt megnő a fertőzésveszély és az allergiás tünetek is kiújulhatnak. Tegyünk róla, hogy kutyus is erős immunrendszerrel vágjon neki a meleg hónapoknak.

2019-04-08

A tavasz beköszöntével megérkeztek a darazsak is – Ismerjük meg a magyarországi fajtákat!

Magyarországon rettegésben tartják az embereket a darazsak, amik már a tavasz beköszöntével megjelennek szinte mindenhol, és egészen október-novemberig kellemetlenkednek.

További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
518 494
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 056 652
Közösség

angóraszőrzet

bizonyos fajokon (nyúl, kecske, tengerimalac, macska) előforduló, a fajra jellemző méretnél... Tovább

hőmérsékleti összeg

a hőmérsékletnek nemcsak a konkrét értékeit, hanem hatásuknak időtartamát is figyelembe... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 219

Átlagos értékelés: 4.8

Állatok Állatorvos Állattenyésztés