Tél kerti munkák - az élet télen sem áll meg kertedben, csupán lelassul

Téli tippek, munkák, elfoglaltságok

TK, NA
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Téli kert

Kertész katalógusok


A kertészek alig várják azokat a zamatos katalógusokat, melyek teli vannak növényfotókkal, tájékoztatókkal, tippekkel, ötletekkel. Ezek alapján sokszor elkezdhetjük tervezni a tavaszi munkálatokat, hogyan is szeretnénk majd újítani a tájon.


Kinti dekorációk


Amikor az ünnepekre kezdjük díszíteni otthonunkat, ne feledkezzünk meg a kertről sem. Használhatunk örökzöld ágakat, bogyókat, koszorúkat vagy füzéreket készíthetünk bejáratok, ablakok, kerti tárolók és bútorok díszítésére. Csillogó fényekkel vagy díszekkel tovább fokozhatjuk az ünnepi hangulatot.


Vidd be a kertet a szobába


Hagymás virágokat termeszteni beltéren, mint például a nárcisz vagy amarillisz, egy nagyon jó módja annak, hogy vidámságot vigyünk otthonunkba. Vannak olyan növények is, amelyeknek a lemetszett ágát is virágzásra bírhatjuk egy vázában, ilyen például a nagylevelű csodamogyoró vagy az aranyfa.


Leltárazás


A személyes újévi fogadalmak megtétele közben gondolj a kert értékelésére is. Mik a céljaid a következő évre? Több időt szeretnél a kertben tölteni? Egy nagy projekttel készülnél? Akár új utat, pavilont, lugast, tűzrakóhelyet, kis tavat vagy teraszt szeretnénk, érdemes előtte ötletet meríteni, amire a téli időszakban bőven tudunk időt szánni.


Önképzés


A tél kiváló időszak arra, hogy többet megtudj a kertészetről és a tervezésről. Részt vehetsz online kurzusokon, csatlakozhatsz kerti klubokhoz, részt vehetsz virágbemutatókon, vagy tájékozódhatsz kerti magazinok és honlapokon is.


Metszés, vágás


Kezdd el a fák és cserjék metszését a tél végén, mielőtt felébrednének nyugalmi állapotukból. A korán virágzó növényeket nem szabad metszeni, amíg el nem virágoznak, különben az idei virágzás el fog maradni. Mielőtt nekifognál a metszési folyamat elvégzésének, minden különböző fajtánál érdemes tájékozódni a technikáról, hogy a legjobb eredményt érhesd el, és egészségesen, szépen fejlődhessen a növény.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-21

Hogyan használjuk a metélőhagymát - A kertben és a konyhában

Fedezd fel, hogyan használhatod a metélőhagymát a kertben és a konyhában. Ismerd meg termesztési tippeket és finom recepteket, amelyekkel feldobhatod ételeidet!

2024-06-22

Mit lehet tenni, ha megégtek a növényeim a napon?

Gondoskodj róla, hogy szobanövényeid ne kapjanak túl sok napfényt, mert megéghetnek és elfonnyadhatnak. Mit lehet tenni, ha megégtek a növényeim a napon?

2024-06-22

Ezek a házi növényvédő szerek minden kártevőt elűznek a kertből - Hihetetlen, de igaz

A kártevők a legtöbb kerttulajdonos életét megnehezítik, de ezek a házi növényvédő szerek garantáltan megoldják a problémádat. Ne habozz, próbáld ki őket.

2024-06-22

Meglepő tények a régi idők kerti munkáiról - te hallottál már ezekről?

Amióta világ a világ a földművelés fontos része az emberek életének. Ebben a cikkben 10 érdekes és meglepő tényt tárok fel a régi idők kerti munkáiról.

2024-06-23

Kövesd ezeket a tippeket, hogy a kertedben minden gyümölcsfa bőségesen teremjen

Nincs jobb annál, mint a kertben jól belakmározni az isteni gyümölcsökből. Ezek a legjobb házi praktikák, hogy a kertedben minden gyümölcsfa bőségesen teremjen.

2024-06-21

Termeszd ezt a csodás virágot a pillangók számára és ellepik a kertedet

Ültess ernyős verbénát a kertedbe, hogy hosszú virágzási időszaka alatt vonzza a pillangókat és más beporzó rovarokat. Ismerd meg gondozását és előnyeit!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

17/2007. (III. 23.) FVM rendelet

a birtokfejlesztési hitel kamattámogatásáról Az agrárgazdaság fejlesztésérõl szóló... Tovább

maláta

a tisztított árpát áztatják, majd szérűn v. szekrényben csíráztatják; a kicsírázott... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet