Milyen növényekre lehetsz tavasszal allergiás? Minden a tavaszi allergiát okozó növényekről

hirdetes

Itt a tavasz, ezekkel a növényekkel vigyázz

TK, NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Tölgyfa virágzása

Néhány általános növény, amik allergiát okozhatnak


Már említettük, hogy a szél porozta bokrok, fák az első számú célpontjaink a cikkünkben, melyeknek virágzása szinte észrevehetetlen. Vegyük sorba tehát, miket érdemes mellőzni kertedben, amennyiben allergiás vagy.


Fűzfa


A fűzfa kedvelt növény lehet, ugyanis nem csak szép, de nagy mértékben képes számunkra árnyékot is biztosítani. Népszerűségének oka ezeken kívül, hogy szinte bármilyen környezetben képes elélni, és rengeteg fajta közül választhatunk.


Nyárfa


A nyárfák a fűzfafélék családjába tartoznak, nemzetségük mégis megközelítőleg mintegy 99 fajjal és hibriddel rendelkezik. Laza barkavirágzatát a szél porozza be, ezért is jelentenek problémát.


Szil vagy szilfa


A szilfát többnyire értékes fája végett tartják, de diszfának is sokszor ültetik, a szilfafélék család névadója.

hirdetes


Tölgyfa


A tölgyek rengeteg fajtában és méretben megtalálhatóak, ráadásul találkozhatsz köztük örökzöldekkel is. Viszont, bármennyire is remekül mutathat bármelyik kertben, érdemes vele vigyázni. 


Kőris


A kőris az olajfafélék családjába tartozik, közepesen nagyra növő fafaj, melynek alfajai túlnyomóan lombhullatóak, viszont akadnak közöttük örökzöldek is.


Dió


A diófákat jellegzetes leveléről, illetve terméséről tudjuk felismerni, viszont fájának felhasználása végett is sokan ültetik. 


Eperfa


Az eperfák rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek és nem csak azért, mert remekül mutatnak szinte bármilyen terület, és gondozásuk sem nehéz – de ki ne emlékezne isteni finom termésére, melyet nem csak nyersen, de akár lekvárként, borként is fogyaszthatunk.

hirdetes


Boróka


A borókák képesek egy különleges struktúrát biztosítani kertednek, illetve friss illatot, ráadásul a gondozása is rendkívül könnyű, ugyanis ahhoz, hogy megtartsák alakjukat egyáltalán nincs szükség metszésre, ráadásul a legkedvezőtlenebb körülmények között is megfelelően fejlődnek. Amennyire a vadon élővilágának ez a növény hasznos, az allergiásoknak annyira káros.


A kiemelt növényeken kívül ugyanakkor még a juhar, a nyír, az éger, kőrislevelű juhar vagy zöld juhar is okozhat problémákat tavasszal. A ciprusfélékkel, valamint néhány fenyőfajtával is érdemes vigyázni virágzásuk során.

Nálad is zavaró tényező szokott lenni tavasszal az allergia?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-23

Ez a 10 legjobb illatú virág a világon

Te is észrevetted már, hogy két különböző virágnak véletlenül sincsen ugyanolyan illata? De vajon melyik virágnak van a legjobb, legkellemesebb illata a világon?

2023-03-24

Túl árnyékos a kerted? - ezek a kültéri növények imádják az árnyékot

Ha túl árnyékos a kerted, akkor se búsulj, mert ezek a növények imádják az árnyékot, ezért érdemes a listából legalább egyet elültetned az árnyékos kertedbe!

2023-03-22

5 kreatív kerti ötlet egyszerű raklapokkal- a raklap kerti felhasználása kreatívan

Nem gondoltad volna, milyen hasznos tud lenni egy raklap a kertben! Íme 5 mód a raklap kreatív kerti felhasználására, amit leesik majd az állad.

2023-03-21

8 veteményeskerti hiba, amelyet még a gyakorlott kertészek is elkövetnek

A saját zöldségeskert szórakoztató és kifizetődő, de a dolgok rosszul is elsülhetnek. A cikkben felsoroljuk azokat a gyakori hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.

2023-03-21

Olcsó, újrahasznosított, kreatív kerti ötletek, amiket imádni fogsz

Olyan egyszerű, de nagyszerű, kreatív kerti ötletek jönnek, amik annyira mutatósak, hogy szinte már elájulunk tőlük, mégis némelyik egy forintba sem kerül!

2023-03-21

2023-ban ezeket a növényi trendek eresztenek gyökeret

A kertészkedés a színekről, a kis helyeken való ültetésről és az őshonos növényekről szól majd idén. Íme, mit kell ültetni, hogy élvezd ezeket a kerti trendeket.

2023-03-27

5 módszer, amivel megvédheted növényeidet a tavaszi fagytól- ideje felkészülni!

A növényeinkre nem adhatunk téli kabátot, de mégis van néhány módszer, amikkel segíthetünk nekik, hogy ne fagyjanak el- ezek a legjobb módszerek tavszi fagy ellen.

2023-03-27

5 egyszerű lépés, ami segít abban, hogy a tulipánok tovább maradjanak szépek és egyenesek a vázában

A tavasz legszebb arcai a tulipánok, viszont ha vázában tartjuk őket, hamar lekókadnak: kivéve, ha követed ezeket a trükköket! A tulipánok így csodásak maradnak!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Gyõr-Moson-Sopron Megyei Földhivatal

Földhivatal Bolla Gyula hivatalvezetõ Cím: Gyõr Czuczor G. u. 18-22 9022 Magyarország ... Tovább

levegő

a Földet körülvevő gázelegy, amely fizikai és kémiai tulajdonságaival hat az élővilágra.... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek kert