Réti here tudnivalók - miért érdemes termesztened, gyűjtened, milyen előnyei vannak

hirdetes

Ezért érdemes réti herét gyűjteni (vagy termeszteni)

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Hasznos tudnivalók a réti heréről

Hogyan szerezz réti herét házi felhasználásra?

A réti here és a magas vérnyomás

Talán nem is igazán meglepő, hogy a réti here gyulladásgátló anyagokat is tartalmaz, ami különösen jó hatással lehet a test szív- és érrendszerére. Néhány tanulmány párhuzamot húzott a réti heréből készült tea és a vérnyomás jelentős csökkenése között. A vérnyomás biztonságos szinten tartása elengedhetetlen a szívbetegség és számos szív- és érrendszeri probléma megelőzéséhez.

Réti herével a rák ellen

A réti here mind a nők, mind pedig a férfiak szervezetében hozzájárul a rák elleni védelemhez, a férfiak számára pedig különösen jelentős pozitívum, hogy bizonyítottan csökkenti a prosztatarák kialakulásának esélyét. Ez az egyik legveszélyesebb daganatos megbetegedés a férfiaknál, a réti here azonban képes gátolni azokat az enzimeket, amelyek a prosztata megnagyobbodását okozhatják. A szakértők szerint a réti herében található izoflavonok felelősek a rákos sejtek szaporodásának és növekedésének visszafogásáért. Nem kizárt továbbá, hogy elősegíthetik a sejtek apoptózisát, azaz a (rákos) sejtek önmegsemmisítő folyamatát.

hirdetes

A réti here segíthet leszokni a dohányzásról

Ha szeretnéd letenni a cigarettát, a réti here segítheti nemes küldetésedet. Csak fogj meg néhányat és kezdd el rágni a szirmaikat, valahányszor úgy érzed, hogy rá szeretnél gyújtani. A szirmokat salátákban is fel lehet szanálni, ha nem szeretnéd csak úgy magában szétrágni őket. Ez egyrészt egy sokkal egészségesebb alternatíva, másrészt pedig segít enyhíteni a cigaretta iránti vágyat is, nem beszélve idegnyugtató hatásáról. Most pedig nézzük a réti here termesztését, a következő oldalon minden hasznos tudnivalót megosztok! 

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-08-11

Hogyan kezeld a szárazságot a kertben

Ha még nem tetted meg a lépéseket a szárazság megelőzésében. Kövesd az alábbi gyakorlati tanácsainkat, beleértve a növények öntözésére vonatkozó tippeket is.

2022-08-12

Ismerd meg a kerted részleteit

Elmagyarázzuk, hogyan ismerheted meg a kerted a talaj, a kinézet, a kitettség és egyebek tekintetében, mielőtt nekilátnál az ültetésnek, kertészkedésnek. A szép növényekért!

2022-08-05

Hogyan ültessünk zabot? – Zabültetés és gabonatermesztés a házikertben

A „vadzab elvetéséhez” nincs szükség 40 hektárra vagy nehézgépekre. Egy 20 x 50 méteres parcellán egy köböl zabot termeszthetsz! Így termessz zabot otthon!

2022-08-05

6 növény, amivel dúsíthatod a zöldségeskerted termését! – Nitrogén termelő növények

Próbáld ki a természetes tápanyagellátókat, és ültess nitrogéntermelő növényeket! Az egészséges talaj egészséges növényeket eredményez, hanyagold a vegyszert!

2022-07-31

Hogyan állítsuk meg az invazív növények terjedését?

Kezdenek teret hódítani a kertedben a nem őshonos növények? Mutatunk néhány módszert amivel lelassíthatod, megállíthatod és akár meg si előzheted a terjedésüket!

2022-07-31

Vízipálma – avagy esernyős szobanövények: Információk az esernyőnövény termesztéséről és gondozásáról

A vízipálmát esernyőnövénynek is hívják, ugyanis míg valódi levelei a szárára csavarodnak - igazán egzotikus hatást keltve, fellevelei kis esernyőt képeznek.

További cikkek ebben a témában


állatok megjelölése

a ->törzskönyvezés egyik feltétele, hogy az egyes egyedeket megkülönböztető, tartós... Tovább

talaj kémhatása

a —>talajoldat savas v. lúgos volta, az oldatban levő H+- és OH_-ionok mennyiségétől... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gyeptermesztés Házi kert kert Növénytermesztés