Megoldás pázsitra

hirdetes

12 alacsony igényű, mégis csinos pázsitalternatíva

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Ismerd meg a tökéletes pázsit titkát

3. Palkafélék

A palkafélék családjának több mint kétezer tagja van, így szinte garantált, hogy találsz majd közöttük olyan változatot, amely számára megfelelőek a portán uralkodó körülmények. Csomószerű halmaik sokban hasonlítanak a hétköznapi fűhöz, azonban sem öntözést, sem trágyázást, sem pedig nyírást nem igényelnek, és még az időnkénti taposást is tűrik.

4. Fehér here

Habár a fehér herét sokan kéretlen, terjeszkedő gyomnak tartják, valójában nagyon is jól használható a kert letakarására. Gyors térhódításának köszönhetően elnyomja a gyomokat, gyökérrendszere pedig képes „műtrágyává” alakítani a talajban található nitrogént, csökkentve ezzel a szükséges adalékanyagok mennyiségét. Apró gömbjei fehér vagy rózsaszín színekben pompáznak, és mágnesként vonzzák magukhoz a méheket és a lepkéket is. A fehér here a taposást is egész jól tűri, és árnyékos, vagy napos helyen is jól érzi magát száraz, vagy rossz vízelvezetésű talajban is.

hirdetes

5. Prériszerű pázsit

Ha természetes megjelenésű pázsitot szeretnél, akkor keverd egymással a különböző évelő vadvirágokat, alacsonyra megnövő füveket, és egyéb dísznövényeket. Ezzel nem csak a portát teheted színesebbé, de rengeteg búvóhelyet biztosíthatsz a talaj felett élő apró élőlényeknek is.

6. Japán kígyószakáll

A japán kígyószakállak között törpének számító, 5 cm-es „Nanus” kultúrfajtája sötétzöld, fűszerű csomókban nő, és kiváló talajtakarót biztosít az udvarra. Napos és árnyékos helyen is gondtalanul elvan, és rendszeres lépkedés után is képes megőrizni tartását.

hirdetes

7. Szagos müge

Csillag formájú levélzetével és lágy, vanília illatú, fehér virágaival a szagos müge egy strapabíró gyógynövény, amely leginkább árnyékos, nyirkos területeken érzi jól magát. Trágyázást nem igényel, és öntözni is csak akkor szükséges, amikor az időjárás huzamosabb ideig nem biztosít esőt. 20-25 cm-esre nő meg, ezért időnként nyírni kell, hacsak nem pont azt a dúst látványt szeretnéd kertedbe, amit egy pázsitnyi kifejlett szagos müge biztosít.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

ES Lolita (EGH 331 RM)

Napraforgó Cél: olajipari Leírás:Széles háromszögtõl a kihegyesedõig alakúak levelei,... Tovább

előregyártás

rúd-, sík- v. térelemek leszabása, előkészítése és előre összeállítása épületek v.... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert