A Murgantia histrionica kártétele

hirdetes

Újabb kellemetlen kártevő – A Murgantia histrionica poloska

Szélesi Ferenc - Főkertész, ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Minden a Murgantia histrionica kártételéről

Hogyan védekezzünk a Murgantia histrionica poloskák ellen

Amellett, hogy kézzel leszedegeted és összenyomod/szappanos vízbe fullasztod őket, a Murgantia histrionica poloskák ellen többféle módszerrel is védekezhetsz kertedben.

Ültess csapdákat

Mint fent olvashattad, a Murgantia histrionica poloskák melegkedvelő rovarok, amelyek csoportokba verődnek a párzáshoz. Ezt kihasználhatod ellenük: ültess egy-két palánta mustárt egy olyan ágyásod közepére, ahol korábban ilyen rovarokat láttál, hogy egyik kedvenc eledelükkel vond el a figyelmüket a többi növényről. Amikor aztán összegyűlnek, sokkal könnyebb lesz egyszerre megszabadulnod tőlük, például természetes rovarirtó szerekkel.

Használj rovarirtószereket

hirdetes

A Murgantia histrionica poloskák ellen különféle természetes rovarirtó szerekkel is védekezhetsz. A neem olaj, vagy a spinosad tartalmú készítmények például mind hatásosak ellenük. Persze ügyelned kell arra is, hogy ezek a szerek a hasznos rovarokat, úgymint a beporzókat is távol tarthatják növényeidtől. Ha egyes zöldségeid vagy gyümölcseid beporzókra támaszkodnak virágaik megtermékenyítéséhez, akkor ezt a folyamatot neked, saját kezűleg kell majd elvégezned, miután befújtad őket.

Ügyelj növényeid egészségére

A kártevők elleni védekezés egyik legjobb formája ügyelni rá, hogy növényeid mindig egészségesek maradjanak. A beteg, gyenge növények sokkal fogékonyabbak a kártevőkre és a különböző növénybetegségekre is. A Murgantia histrionica poloskák gyakran táplálkoznak olyan növényekből, amelyek stresszhormonokat bocsátanak ki magukból. A furfangos rovarok ezeket a hormonokat a ragadozókkal szembeni védelemre használják fel.

hirdetes

Ezért szeretnek ezek a poloskák meleg időben termesztett hidegkedvelő növényeken élősködni – ezek a növények folyamatos stresszhatás alatt vannak. A gyengélkedő, szenvedő növények eltávolításával tehát kiiktathatod a Murgantia histrionica poloskák egyik természetes védelmét, ráadásul egyszerre meg is foszthatod őket a menedéküktől a hideg, fagyos időkre.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

lódi here (ladino here, óriáslevelű fehér here, Trifoli-um repens f. giganteum [Lagr.])

a pillangósok családjába tartozik; a Milánó melletti Lodiban vonták termesztésbe. Hasonlít a... Tovább

szállítóketrec

bfi. és nyúl szállítására szolgáló, fából, v. műanyagból készült ketrec, amelynek az... Tovább

Tovább a lexikonra
Növényvédelem