Használd fel a műanyag kannákat

16 dolog, amire felhasználhatsz egy műanyag kannát

Szélesi Ferenc
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Így használhatod fel a műanyag kannákat

Madárház

Ha kertedet, udvarodat gyakran látogatják madarak, és szeretnél némi menedékkel kedveskedni nekik, akkor ezt egy madárházzal teheted meg legegyszerűbben. A készen kapható darabok sajnos drágák lehetnek, és nem mindenki asztalos, hogy saját kezűleg készítsen ilyet. Szóval mi a megoldás? Vágj egy méretes lyukat a kanna oldalára, és rögzítsd valahová, ahol stabilan áll majd, biztonságos távolságra a talajtól. Ügyelj rá, hogy a madárház árnyékba kerüljön – a műanyag felforrósodhat a napon (azért olyan jó miniatűr melegháznak). 

Növényszállító

Ha növényeidet faiskolából, vagy egy ismerős kertjéből szerzed be, akkor hazaszállításuk körülményes, gyakran piszkos feladatnak bizonyulhat. Mielőtt legközelebb útra kelnél, vágd le egy műanyag kanna alját, és használd tálcaként, hogy legyen mire rakni a palántákat.

Ágyásjelölő

Amikor tavasszal teleülteted kertedet növényekkel, nehéz lehet hosszútávon észben tartani, hogy melyik ágyásba milyen magok kerültek. Fogj egy világos műanyag kannát, vágd csíkokra és írd rájuk az ültetett növények nevét – ez után csak szúd az ágyás mellé, és máris látni fogod, hogy mi micsoda.

Szatyortartó

Bizonyára nálad is van mindig néhány szatyor, amiket gyorsan előkaphatsz, ha vásárolni indulsz egy közeli üzletbe. A műanyag kannák ezen a fronton is hasznosak lehetnek. Nem, nem arra próbálunk kilyukadni, hogy szatyor helyett kannával járj darált húst venni, viszont otthon segíthet a rend megőrzésében, ha minden (gyűrhető) szatyrodat beletömködöd egy kannába. Csak vigyázz, hogy ki tudd húzni őket (érdemes lehet kicsit nagyobbra vágni a kanna száját).

Óriás jégakku

Tölts némi vizet egy kannába, és dobd be a fagyasztóba, vagy a mélyhűtőbe (ne töltsd tele, mert ahogy a víz megfagy, kitágul, és szétrepedhet tőle a kanna). Hamarosan használhatod is saját óriás jégakkudat! Ezekkel nem csak egy nagyobb adag folyadékot hűthetsz le – ha véletlenül elmegy az áram, akkor a fagyasztott kannák segítenek majd, hogy a fagyasztó ne olvadjon le olyan gyorsan.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-07-04

A sok esőzés után a te kertedben is megjelent a közönséges gyíkfű? - Hasznosabb, mint gondolnád

Egy-egy nagyobb esőzés után gyakori, hogy a kertekben megjelenik a közönséges gyíkfű az apró, lilás-rózsaszínes virágaival. Ne gyomláld ki, nagyon hasznos!

2024-07-11

Különleges csípős paprika fajták, amelyek termesztésével te lehetsz a környékbeli kiskertek királya

A csípős paprika fajták beszerzése, termesztése nem is olyan nehéz dolog. Különleges chili fajták, amelyekkel te lehetsz a környékbeli kiskertek királya!

2024-07-05

A világ 10 legritkább állata, amik közel állnak a teljes kihaláshoz

Globálisan egy biodiverzitási válság közepén vagyunk. Bemutatok 10 olyan állatot, amik nagyon ritkák, extrémen veszélyeztetettek, és még sosem hallottál róluk.

2024-07-04

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A júliusi betakarítással még közel sem ért véget a kertészkedés. Pont ilyenkor jön el az ideje a másodvetésnek. Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor.

2024-07-01

Mutatok pár ötletet a cukkini felhasználásához, hogy ne menjen kárba a termés

Bár gyönyörű álom, hogy a kertünkben ültetett cukkini folyamatosan annyit terem, amennyire éppen szükségünk van, de nagyon gyakori, hogy berobban a termés.

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2024-07-16

Ezért ne locsold a növényeid kondenzvízzel: egy kertész figyelmeztetései

A kondenzvíz használata elsőre praktikus megoldásnak tűnhet a növények öntözésére. Részletes leírásunkban megtudhatod miért nem javasolt a használata.

2024-06-22

Mit lehet tenni, ha megégtek a növényeim a napon?

Gondoskodj róla, hogy szobanövényeid ne kapjanak túl sok napfényt, mert megéghetnek és elfonnyadhatnak. Mit lehet tenni, ha megégtek a növényeim a napon?

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

farok

a gerincesek törzsének hátulsó, csigolyákból (számuk az emlős háziállatokban 3—25)... Tovább

javított földút

a földutak használhatóságának javítására a talajtípustól függően kialakított tartósabb... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert