Így érdeme öntöznöd kaktuszaid - szuper tanácsok, hogy egészséges kaktuszaid legyenek

hirdetes

Így öntözd kaktuszaid, amennyiben nem szeretnél nekik ártani

TK, SFV
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Mindig bajban vagy, hogy mennyire érdemes, vagy éppen mennyire nem öntözni kaktuszaid? Mostani cikkünkben mindent elárulunk a kaktuszok megfelelő öntözéséről.

Kaktusz

A kaktuszokkal kapcsolatban még az elején érdemes leszögezni: igen, őket is szerencsés, sőt kell is öntözni! Mint minden élőlénynek, növénynek, nekik is szükségük van vízre az élethez, bár a kaktuszok esetében általában ez kisebb mennyiségben is elég. Ennek oka, hogy a száraz klímához, a sivatagi időjáráshoz alkalmazkodtak, mint a legtöbb pozsgásnövény.


Ezzel az életmóddal pedig együtt járt az is, hogy tüskéket fejlesztettek levelek helyett – így képesek lecsökkenteni a párolgást, kevesebb vízmennyiségtől kell csupán megszabadulniuk, nem úgy, mint leveles társaiknak. Kialakult zömök és húsos alkatuk is képes ezt az életmódot támogatni, ugyanis könnyedén elraktározzák számukra a létfontosságú vízmennyiséget.

hirdetes

 


Amint látjuk, remekül képesek lettek ezek a pici növények alkalmazkodni ehhez a néha már számunkra is elviselhetetlen meleghez – van olyan kaktusz, aki akár három éven keresztül is életben marad egy csepp víz nélkül! Bár azt érdemes kiemelni, hogy amennyiben nem locsoljuk őket, ebben az állapotban csupán vegetálnak, fejlődni egyáltalán nem képesek, és előbb vagy utóbb könnyedén utóléri őket a vég.


Hogyan érdemes öntöznöd kaktuszodat?


Mint már mondtuk a kaktuszokat is kell öntözni – csupán két dologra érdemes odafigyelni, ami majd számukra létfontosságú lesz. Ez pedig, hogy mikor és mennyit locsolod meg növényeidet. Mindegyik kaktusz ugyanis egyénenként külön életciklussal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy ahhoz, hogy nem csak megfelelően öntözd kaktuszodat, de általánosságban, hogy megfelelően gondozd őt, először növényeddel kell tisztában lenned! Amennyiben ismered növényedet, akkor tudni fogod, hogy mikor kell figyelni a növekedési és a pihentetési ciklusára – ezáltal pedig már könnyen képes leszel egy egészséges kaktuszt nevelni!

hirdetes

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

gazda

az az élő szervezet, amelyben valamely ->élősködő tartózkodik, ill. alkalmas viszonyokat... Tovább

fehér here (kúszó here, Trifolium repens L.)

a pillangósok családjának tagja. Évelő, indásodó szára 60—80 cm-re le-legyökerezik... Tovább

Tovább a lexikonra
Kertészet Növénytermesztés