Így érdeme öntöznöd kaktuszaid - szuper tanácsok, hogy egészséges kaktuszaid legyenek

hirdetes

Így öntözd kaktuszaid, amennyiben nem szeretnél nekik ártani

TK, SFV

Mindig bajban vagy, hogy mennyire érdemes, vagy éppen mennyire nem öntözni kaktuszaid? Mostani cikkünkben mindent elárulunk a kaktuszok megfelelő öntözéséről.

Kaktusz

A kaktuszokkal kapcsolatban még az elején érdemes leszögezni: igen, őket is szerencsés, sőt kell is öntözni! Mint minden élőlénynek, növénynek, nekik is szükségük van vízre az élethez, bár a kaktuszok esetében általában ez kisebb mennyiségben is elég. Ennek oka, hogy a száraz klímához, a sivatagi időjáráshoz alkalmazkodtak, mint a legtöbb pozsgásnövény.


Ezzel az életmóddal pedig együtt járt az is, hogy tüskéket fejlesztettek levelek helyett – így képesek lecsökkenteni a párolgást, kevesebb vízmennyiségtől kell csupán megszabadulniuk, nem úgy, mint leveles társaiknak. Kialakult zömök és húsos alkatuk is képes ezt az életmódot támogatni, ugyanis könnyedén elraktározzák számukra a létfontosságú vízmennyiséget.

hirdetes

 


Amint látjuk, remekül képesek lettek ezek a pici növények alkalmazkodni ehhez a néha már számunkra is elviselhetetlen meleghez – van olyan kaktusz, aki akár három éven keresztül is életben marad egy csepp víz nélkül! Bár azt érdemes kiemelni, hogy amennyiben nem locsoljuk őket, ebben az állapotban csupán vegetálnak, fejlődni egyáltalán nem képesek, és előbb vagy utóbb könnyedén utóléri őket a vég.


Hogyan érdemes öntöznöd kaktuszodat?


Mint már mondtuk a kaktuszokat is kell öntözni – csupán két dologra érdemes odafigyelni, ami majd számukra létfontosságú lesz. Ez pedig, hogy mikor és mennyit locsolod meg növényeidet. Mindegyik kaktusz ugyanis egyénenként külön életciklussal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy ahhoz, hogy nem csak megfelelően öntözd kaktuszodat, de általánosságban, hogy megfelelően gondozd őt, először növényeddel kell tisztában lenned! Amennyiben ismered növényedet, akkor tudni fogod, hogy mikor kell figyelni a növekedési és a pihentetési ciklusára – ezáltal pedig már könnyen képes leszel egy egészséges kaktuszt nevelni!

hirdetes

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-11-24

Téli lógó kaspó kosár ötletek – 6 szép módja annak, hogy megmutasd a téli virágzást

Meríts ihletet ezekből a téli függőkosár-ötletekből, hogy színt és érdekességet vihess be kertedbe a hidegebb hónapok alatt is. Függő kosár ültetési tippek!

2022-11-07

A téli mogyoró termesztése és gondozása

A téli mogyoró a varázsmogyoró családjába tartozó, Japánban honos, közepes méretű lombhullató cserje. A faj télen ragyog igazán, akár a Te kertedben is!

2022-11-07

Hogyan termesszünk mogyorót? – A mogyorófa ültetése és gondozása

A mogyorófák (Corylus avellana) mindössze 3-6 méterre nőnek, és 4,5 méteres kiterjedésűek, így a legapróbb kertek kivételével az összes kertben használhatók.

2022-11-07

A fagyöngy gondozása: hogyan neveljünk fagyöngyöt?

A téli ünnepek nem lennének ugyanolyanok a fagyöngy nélkül, maga a növény örökzöld, számos áttetsző fehér bogyóval, amit te is tudsz otthonodban nevelni!

2022-11-24

A homokos talaj feljavításának a titka

Természetesen nem minden talaj egyforma, vannak olyan területek, ahol homokos lehet a talaj. Mit lehet ezzel kezdeni? Hogyan lehet feljavítani a homokos talajt?

2022-11-16

Nem gondolnád mennyi mindenre jó: 5 módszer a tobozok kerti felhasználására

A fenyőtobozok igazi kincset jelentenek a kertészek számára, ráadásul ingyen vannak. Mutatunk 5 nagyon jó módszert a fenyőtobozok hasznosítására a kertben.

2022-11-23

Ezeket a kerti teendőket végezd el decemberben

Még mindig vannak kerti feladatok decemberben is, hiszen, nem ez a leghidegebb téli hónapunk, a cikkünkből kiderül, miket lehet még elvégezni idén!

2022-11-22

NE DOBD KI! A lehullott falevelek 5 felhasználási módja a kertben

Ne dobd ki a faleveleket! A kerti munkálatok során számtalan féleképpen felhasználhatóak a lehullott falevelek, cikkünkben be is mutatunk ezek közül 5-öt.

További cikkek ebben a témában


koca életteljesítménye

a kocák egyik lényeges értékmérő tulajdonsága, amely bizonyítja a tenyésztésbe vételtől... Tovább

rajzás (eresztés) (méh)

a r.-i hajlam a méhek ösztönös, öröklődő tulajdonsága; felébredése kaptáron belüli és... Tovább

Tovább a lexikonra
Kertészet Növénytermesztés