A tökéletes humusz receptje: így készül a humusz nagyon egyszerűen, különleges humusz recepteke is mutatunk

hirdetes

A csodálatos csicseriboróból: a tökéletes hummusz recept, 4 ízesítésben

VN
Tökéletes hummusz recept 4 ízben

Pesztó hummusz

Hozzávalók:

•    1 adag alap hummusz (a fenti recept alapján)
•    1/2 bögre friss bazsalikom
•    1/4 bögre fenyőmag
•    1 bögre spenót
•    1-2 evőkanál élesztő
•    1-2 evőkanál citromlé
•    1 evőkanál olívaolaj
•    2 teáskanál reszelt citromhéj
•    só és bors, ízlés szerint

Elkészítés:

Öntsd az összes hozzávalót (kivéve az olívaolajat) egy magas fordulatszámú turmixgépbe. Keverd össze alaposan a hozzávalókat, majd lassan kezdd el beleönteni az olívaolajat is, hogy a keverék krémes állagúvá váljon.

Savanyú céklás hummusz

hirdetes

Hozzávalók:


•    1 adag alap hummusz (a fenti recept alapján), de csak 2 evőkanál aquafaba és 2 evőkanál citromlé felhasználásával készítsd el
•    1/2 bögre savanyú cékla
•    2 evőkanál savanyú céklalé

Öntsd az összes hozzávalót (kivéve az olívaolajat) egy magas fordulatszámú turmixgépbe. Keverd össze alaposan a hozzávalókat, majd lassan kezdd el beleönteni az olívaolajat is, hogy a keverék krémes állagúvá váljon.

Sült piros paprikás hummusz

hirdetes

Hozzávalók:

•    1 adag alap hummusz (a fenti recept alapján)
•    1 és 1/2 bögre sült piros paprika
•    1 és 1/2 vagy 2 teáskanál harissa fűszerkeverék

Elkészítés:

1.    Melegítsd elő a sütőt 190°C-ra
2.    Vágd félbe a piros paprikákat, majd magozd ki őket. Helyezd a szeleteket vágott oldalukkal felfelé egy tepsire, majd önts rájuk némi olívaolajat és szórd meg őket egy kis tengeri sóval és őrölt borssal. Forgasd meg őket, hogy mindenhová jusson ezekből.
3.    Süsd őket 25-30 percig.
4.    Öntsd az összes hozzávalót (kivéve az olívaolajat) egy magas fordulatszámú turmixgépbe. Keverd össze alaposan a hozzávalókat, majd lassan kezdd el beleönteni az olívaolajat is, hogy a keverék krémes állagúvá váljon.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-02-22

10 tavaszi virág, amiknek ott a helye kertedben

Néhány héten belül kezdetét veszi a természet látványos ébredezése, és bizonyára már te is azon töröd a fejedet, hogy idén milyen tavaszi virágokat ültess?

2022-07-31

Vízipálma – avagy esernyős szobanövények: Információk az esernyőnövény termesztéséről és gondozásáról

A vízipálmát esernyőnövénynek is hívják, ugyanis míg valódi levelei a szárára csavarodnak - igazán egzotikus hatást keltve, fellevelei kis esernyőt képeznek.

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-03-08

A tavasz hírnökei – 4 tavaszköszöntő virág kertünkben

Ki ne várná, hogy a zord időjárásnak búcsút intsen? A tavasz beköszöntével egyre több virág bújik elő a földből. De milyen növények jelzik a tavasz elérkeztét?

2022-07-31

Mikor és hogyan érdemes szüretelni a retket?

Szeretnél tavasztól az első fagyokig folyamatosan friss retket fogyasztani a saját kertedből? A kulcs az, hogy időben szüreteld, és ültesd újra. Mutatjuk, mikor!

2022-04-04

Mi is az a liofilizálás és miért is olyan jó?

A liofilizálás és a liofilizált gyümölcsök igen népszerűek a konyhaművészetben. Mi is az a liofilizálás és mik is az előnyei? Olvasd el cikkünket és megtudod!

További cikkek ebben a témában


adszorpció

anyagoknak, leggyakrabban van der Waals-erővel, ritkábban kém. kapcsolódással (kemoszorpció)... Tovább

kele (búzakeszeg, vérkeszeg, pirosszemű k., Scardinius erythrophtalmus)

a pontyfélék (Cyprinidae)családjába tartozó, álló- és folyóvizeink egyik... Tovább

Tovább a lexikonra
kert Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés