7 gyümölcs, amit soha ne keverj egymással

hirdetes

7 gyümölcs, amit soha ne keverj egymással

GE.
7 gyümölcs, amit soha ne keverj egymással

Banán és puding

A felnőtteknél ez a kombináció elnehezíti a gyomrot, elnyomja a koncentrációt és toxinok felszabadulását eredményezi. Csecsemőknél halálhoz is vezethet.

Sárgarépa és narancs

Bár sokan keverik őket gyümölcslevekben, együttes fogyasztásuk gyomorégést, epe refluxot és vesekárosodást válthat ki, ami további betegségekhez vezethet.

Ananász és tej

A bennük lévő bromelain hatására a szervezet toxinokkal telik meg, puffadás, hányinger, fejfájás, hasi fájdalom jelentkezik. Fertőzés vagy hasmenés is kialakulhat.

hirdetes

Papaya és citrom

Ettől a kombinációtól vérszegénység is kialakulhat, illetve problémák adódhatnak a vörösvérsejtek képződésével. Kerüld a fogyasztását és semmiképp se add a gyermekednek!

Guava és banán

Gázasodást és savasodást okoznak, ezért fejfájást, puffadást, hányingert és hasgörcsöket tapasztalhatunk a fogyasztásukat követően.

Narancs és tej

Ha te is narancslével párosítod a reggeli gabonapelyhedet, azonnal fejezd be ezt a káros szokást! A narancs hatására a gyomor képtelen lesz feldolgozni a gabonapehelyben lévő keményítőt. Mikor a narancs és a tej keveredik a gyomorban, az emésztés lelassul, különösen gyerekeknél.

hirdetes

Zöldségek és gyümölcsök

A gyümölcsök több cukrot tartalmaznak, így a zöldségek nem emészthetők meg rendesen. A gyomorban maradnak, míg a gyümölcsök erjednek és több toxint termelnek, ezzel többféle problémát okozva, mint a gyomorfájás, a fertőzések, a hasmenés, a fejfájás.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-07-31

Minden, amit a hortenzia neveléséről tudni érdemes

Ha nem virágoznak a hortenziáid, vagy csak néhol szárad a lebvelük, nem reménytelen a helyzet. Még Neked is lehetnek gyönyörű hortenziáid! Mutatjuk, hogyan!

2022-07-31

Hogyan állítsuk meg az invazív növények terjedését?

Kezdenek teret hódítani a kertedben a nem őshonos növények? Mutatunk néhány módszert amivel lelassíthatod, megállíthatod és akár meg si előzheted a terjedésüket!

2022-07-21

Miért fehéredik ki a cukkini levele? – Ez a 3 oka lehet!

Mik is lehetnek a cukkini leveleinek kifehéredésének okai? De ami még fontosabb mi lehet rá a megoldás? Fehér foltok a cukkini levelein - Mit tegyünk?

2022-07-18

Hogyan tartsuk életben a növényeket aszályban?

Itt az aszály és a növények már teljesen kivannak a csapadékmentes nyári hónapoktól. Hogyan tudjuk életben tartani a növényeket aszály idején? Itt kiderül!

2022-07-31

Vízipálma – avagy esernyős szobanövények: Információk az esernyőnövény termesztéséről és gondozásáról

A vízipálmát esernyőnövénynek is hívják, ugyanis míg valódi levelei a szárára csavarodnak - igazán egzotikus hatást keltve, fellevelei kis esernyőt képeznek.

2022-07-31

Mikor és hogyan érdemes szüretelni a retket?

Szeretnél tavasztól az első fagyokig folyamatosan friss retket fogyasztani a saját kertedből? A kulcs az, hogy időben szüreteld, és ültesd újra. Mutatjuk, mikor!

További cikkek ebben a témában


hatásfokozó permetező segédanyagok

mindazon anyagok, amelyek elősegítik a permetlé egyenletes eloszlását, a levélen való... Tovább

emisszió

kibocsátás; különféle, ált. szennyező anyagoknak a környezetbe jutása. Okozhat... Tovább

Tovább a lexikonra
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés Növényvédelem