A gyümölcsök különféle szeletelési módjai - Hogyan vágjuk fel az avokádót?

5 gyümölcs, amit eddig lehet, hogy rosszul vágtál fel (videó)

SzSz, ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

gyümölcsvágás

Gránátalma

A gránátalma felvágása, felnyitása talán az egyik legkomplikáltabb lehet a gyümölcsök között. Én személy szerint imádom ezt a gyümölcsöt, azonban mindig rengeteg időbe telik, amíg sikerül megpucolnom. Kicsit kutattam az interneten és többféle felvágási módszert is kipróbáltam már, viszont a legjobban alkalmazható, és a leggyorsabb megoldás az alábbi technika volt: 

A gránátalma felnyitásához egy tál hidegvízre és egy éles késre lesz szükség. A gránátalmát vizsgáljuk meg és figyeljük meg, hogy a gyümölcs oldalán hol találhatók a kidudorodó részek. Ezek mentén vágjuk be a gyümölcs héját körben. Ha ez megvolt, törjük szét a gyümölcsöt a bevágások mentén és fejtsük le a gyümölcs belsejét kézzel a héjról. A kigyűjtött belsőt dobjuk bele a tál hidegvízbe. Egy darabig hagyjuk a gránátalma magjait a vízben, hogy a víz tetejére feljöjjenek a gyümölcsön található fehér darabok. 

Lássuk a gyakorlatban is: 

 

Mangó

A mangó felvágására többféle szuper megoldás is létezik. Most kétféle módszert is bemutatunk, amellyel nagyon könnyen fel lehet vágni a mangót úgy, hogy a gyümölcs húsából nem pazarolunk el semennyit. A mangó kiválasztásánál már fontos figyelnünk, hiszen olyan gyümölcsöt válasszunk, aminek a héja inkább sárga, mint zöld. Így tudjuk, hogy a mangó megérett. A mangó felvágásánál először egy éles késsel a tetejét vágjuk be egészen addig, amíg a magig nem ér el a kés. Ha elértük a magot, akkor a kést a bevágott részen csúsztassuk tovább enyhén oldalirányban és vágjuk végig. Ezt tegyük meg a másik oldallal is, majd a mag mentén is vágjuk le a gyümölcs húsát. Ezután a levágott részeket vágjuk be hosszanti és kereszt irányban is. A gyümölcshúst kiszedhetjük így egy kanál segítségével ezután, de kifordíthatjuk a héjánál fogva, majd úgy vágjuk le a héjról a húst. 

Hogy néz ki ez a gyakorlatban? Itt megnézheted: 

 

Kiwi 

A kiwinél szintén kétféle módszer is tökéletes lehet a feldolgozására. Az egyiket valószínűleg már Te is alkalmaztad, ha már próbáltál kiwit fogyasztani, a másik viszont lehet, hogy meg fog lepni. Az első módszernél egyszerűen csak vágjuk le a kiwi két oldalát. A kiwi egyik vége sokkal fásabb lesz, így ügyeljünk arra, hogy vágjuk körbe, majd úgy húzzuk ki egy csavart mozdulattal. Ha ez megvolt, egy éles kés segítségével hámozzuk meg a kiwit vékonyan vágva. A másik módszer hasonlóan indul, mint az előző, tehát a két végét vágjuk le a kiwinek. Ezután azonban vegyünk elő egy kanalat, majd a gyümölcs héja mentén szúrjuk bele a kiwibe, és óvatosan húzzuk végig a héj mentén. A gyümölcshúst egyszerűen ki is tudjuk szedni a héjából. 

A gyakorlatban pedig így néz ki mindkét módszer: 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

kiskert

olyan terület, amelyben az ember úgy alakítja a természetet, hogy egészséges környezetet... Tovább

Élettér Állat-és Természetvédõ Egyesület

Állatvédõ szervezet Állatmenhely (9.00 - 15.00) - 93/700-212 minden nap Elnök: Varga... Tovább

Tovább a lexikonra