14 gyorsan növő bokor, amikkel „privát falat” húzhatsz kerted köré

hirdetes

14 bámulatosan szép bokor, ami rendkívül gyorsan nő

Szélesi Ferenc
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

14 pillanatok alatt megnövő csodaszép bokor

Hogyan válassz bokrokat kertedbe?

Az ideális bokrok kiválasztásakor többféle szempontot is figyelembe kell venned: a napfény mennyisége és intenzitása a kert különböző pontjain, a nap és az évszak különböző időszakaiban. Az esőzések sűrűsége és mértéke, illetve a kert nedvességtartó kapacitása. A talaj típusa, állapota, és termékenysége. Hogy védett-e a kert, vagy nyitottabb. Az éghajlat jellemzői, például hőmérsékletek az év során.

Ezeket észben tartva sokkal jobban megválogathatod a kertedet körülvevő bokrokat. Azonban ha gyorsan növő bokrokról van szó, egyéb tényezőkre is oda kell figyelned, úgymint: milyen magas „bokorfalat” szeretnél kerted köré húzni, mi az, ami neked személy szerint tetszik alak, stílus, és mintázat tekintetében, milyen más problémákat oldhatna még meg a szisztematikus ültetés.

hirdetes

A jó kertépítészet egyik ismérve, hogy egy kerti összeállítás minden eleme annyi funkciót tölt be, amennyit csak lehetséges. A magánélet biztosításán kívül egy ilyen „bokorfal” a következő feladatokat is elláthatja: védheti a kertet a széltől.

Javíthatja a talaj állapotát egy lejtőn elhelyezkedő, vagy vizenyős kertben. Árnyékot biztosíthat a kiülő résznek, vagy más, árnyékkedvelő növényeknek. Különféle biológiai nyersanyagokat biztosíthat számos ház körüli projekthez (talajtakarás, díszek készítése, tüzelőanyag, stb.). Bizonyos bokrok extra élelmiszerforrást is kínálhatnak.

hirdetes

Milyen gyorsan növő bokrokkal őrizhetem meg a magánéletemet kertemben?

Ha gyorsan növő bokrokkal és cserjékkel szeretnéd körbevenni magadat kertedben, magánéleted megőrzése céljából akkor fontos, hogy egész évre előre gondolkodj a válogatás során. Például az örökzöldek még télen is képesek elrejteni privát szférádat a kíváncsiskodó szempárok elől. A következő oldalon több kategóriára osztottuk a bokrokat legszebb évszakaik vagy funkcióik szerint!

Forrás: Fotó: Pixabay

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-12-05

Természetes tápanyagok a szobanövények számára: banánhéj, zacc és cukor?

Természetes tápanyagok segítségével, a cukor, kávézacc, zöldségek főzőlevének és banánhéjnak titkait megismerve kertünkben exponenciálisan növelhetjük a növények szépségét

2023-11-30

A nagymamámtól tanultam ezt a leander teleltetési technikát – Mióta így csinálom minden nyáron ontja a virágot

A nagymama leander teleltetési technikája kiváló eredményekkel szolgál, és nemcsak a növények életében, hanem a családunk kertjének szépségében is látható.

2023-12-05

Növények a fürdőszobában: páfrány, aloe vera és orchidea, ne hagyd növény nélkül a fürdőt!

Növényeket a fürdőszobába! Talán nem is gondolnánk, de az olyan növények, mint az orchideák, páfrányok és aloe verák kiválóan érzik magukat a nedves klímájú térben!

2023-11-17

Tízezreket spórolhatsz, ha most ültetsz és nem várod ki a tavaszt!

Az őszi ültetés előnyeit vesszük sorra, amelyek a növények egészséges fejlődése mellett még jelentős költségmegtakarítást is hozhatnak a kertészek számára

2023-11-28

5 kihagyhatatlan gőzgombóc a városban, amit neked is meg kell kóstolni!

Budapesten több olyan hely is akad, ahol a legfinomabb gőzgombóc változatokat kóstolhatjuk meg. Fedezzük fel együtt ezeket az izgalmas helyeket, és próbáljuk ki mindet!

2023-11-16

Készíts otthon tökéletes sült gesztenyét, úgy ahogyan az adventi árusok csinálják!

Az igazán finom sült gesztenye titka az alapanyagok frissességében rejlik. De még mire kell odafigyelned? Készíts sült gesztenyét az adventi árusok tippjeivel

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

mar

a törzsnek az a tájéka, amelynek alapját a gerincoszlop hátcsigolyáinak tövisnyúlványai, a... Tovább

érrendszer

a szervezet anyagcsere-forgalmában, az oxigén és a szén-dioxid, a tápanyagok és a salakanyagok... Tovább

Tovább a lexikonra
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés