Ezt kell tudnod az édesburgonyáról!

Érdekességek az édesburgonyáról

x, ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Érdekességek az édesburgonyáról

Az édesburgonya jótékony hatásai

Az édesburgonya gyökere gazdag szénhidrátban, béta-karotinban, C-vitaminban, emellett van még benne B1-, B2-, B6-, és E-vitamin, ráadásul a többi zöldséghez képest sok fehérje található benne, aminek összetétele hasonlít a tojáséhoz. Érdemes még tudni azt is, hogy rengeteg értékes ásványi anyagot tartalmaz: cinket, foszfort, kalciumot, káliumot, magnéziumot, mangánt, nátriumot, szelént, rezet, illetve vasat.

Egy perui kutatóközpont, a Limában működő Nemzetközi Burgonyaközpont egyik szakértője, Daniel Reynoso Tantalean az édesburgonyával foglalkozó tanulmányában azt állítja, hogy az édesburgonyának gazdag ásványi anyagtartalma miatt daganatmegelőző hatása is van. Csökkenti a májbetegségek kialakulásának kockázatát, csökkenti a gyomorrák kialakulásának esélyét. Ráadásul a benne található antioxidánsok, vitaminok és proteinek segítenek abban, hogy megőrizzük fiatalságunkat.

Ezt hagytam a végére, de nagyon fontos: a fogyókúrázók is beilleszthetik étrendjükbe, mivel energiatartalma 100 grammban 117 kalória, ráadásul még cukorbetegek is fogyaszthatják. Felhasználhatjuk köretnek, süthetjük, főzhetjük, grillezhetjük, de még édessüteményt is készíthetünk belőle! Fogyaszthatjuk az édesburgonya levelét is, mégpedig salátaként. 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

szakállatorvos

olyan —>állatorvos, aki az állatorvosdoktori oklevelének megszerzése és az állatorvosi... Tovább

Károly Róbert Fõiskola

Fõiskola A Károly Róbert Fõiskola az észak-magyarországi régió egyik meghatározó... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek