Káposztaleves cukorbetegeknek

Receptek

Levesek


Káposztaleves

Káposztaleves

Hozzávalók:

Kelkáposzta 40 dkg

Leveskocka 1 db

Vöröshagyma 

1 kis fej,

Fokhagyma  2 gerezd,

Sárgarépa  10 dkg,

Petrezselyem zöld,

Zeller 10 dkg,

Bazsalikom,

Zöldpaprika - 5 dkg,

Tengeri só

Elkészítés:

 

A kelkáposztát laskára vágjuk, a zöldségeket vékony karikára. Fazékba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, a fokhagymát és a vöröshagymát - gézbe kötve - egészben rakjuk bele. Ízesítjük sóval, leveskockával, és a fûszerekkel. 10 percig hirtelen forraljuk, majd csökkentve a lángot 20-30 percig lassú tûzön puhára fõzzük.

 

Tálalás elõtt a hagymákat eltávolítjuk belõle, frissen vágott petrezselyemzölddel megszórva szervírozzuk. Magas szénhidráttartalmú második fogások elõtt (burgonya, rizs, tészta) ajánljuk.
Energia: 246 kJ / 59 kcal Szénhidrát: 8,0 g

 

Mit kell tennem, ha cukorbeteg lettem? A tennivalókról itt olvashat: a cukorbetegség kezelése.


címkék:

Küldje el ismerősének!




IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.