Ezt imádni fogja a család: vaníliapudingos almás pite recept

NA

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Ha unod a sima almás pitét, akkor ezt csináld meg! Omlós tészta, isteni fahéjas almaréteg, krémes vaníliapuding, amit bezár egy újabb réteg omlós tészta. Hidd el, mindenki imádni fogja!

Hozzávalók: almás pite vaníliapudinggal

egy 33x39 cm-es tepsihez


Tészta
•    500g liszt 
•    150g vaj 
•    12g sütőpor 
•    1ek citromlé 
•    150g porcukor 
•    3ek tejföl 
•    1db tojás

Almarész
•    1,5kg alma 
•    8ek cukor 
•    van.cukor 
•    fahéj


Puding:
•    1,2l tej 
•    120g vaníliáspuding 
•    30g vancuki 
•    6ek cukor

Almás pite vaníliapundiggal: így készítsd el

A lisztet a vajjal morzsásra keverjük, majd beletesszük a sütőport, amit leöntünk a citromlével hogy felfusson. Ezután belekerül minden hozzávaló, és összeállítjuk a tésztát. Folpackba csomagolva 20 percre hűtőbe tesszük. 
Elkészítjük addig a pudingot, kis tejjel elkeverjük a cukrot és a port, majd a többi forrásban lévő tejhez öntjük. Megfőzzük, félrehúzzuk, és időnként rákeverünk hogy ne csomósodjon be. Az almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, és összekeverjük a két féle cukorral és a fahéjjal. Jöhet a rétegezés: a tésztát felezzük, mindkét részét kinyújtjuk. Az elsőt sütőpapírozott tepsire tesszük, leszórjuk zsemlemorzsával. Ráterítjük az almaréteget, majd a pudingot. Lezárjuk a másik tésztával, egész tojással lekenjük, megszúrkáljuk, és 180 fokon kb 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Kész!

Tipp
•    lisztezett felület vagy 2 sütőpapír között tudsz nyújtani
•    lehet cukormentes és tejmentes/laktózmentes is
•    próbáld meg megvárni amíg kihűl és aztán szeleteld

Forrás: Suga Paulina
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Tovább a Lexikonhoz

gyapjú

olyan állati szőrzet, szőrköntös, amely a bőrről leválasztva összefüggő marad.... Tovább

ernyősök (Umbelliferae)

a kétszikűek osztályának egyik családja; zömmel lágy szárú, egyszerű v. összetett... Tovább

Tovább a lexikonra