Legfinomabb őszi sütemény recept, amit még sütni se kell: almás-diós pite

NA

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az ősz a színek és ízek időszaka, amikor az alma és a dió illata betölti a konyhát, és megkívánjuk a finom, meleg süteményeket. Ha a sütés nem tartozik a várva-várt őszi pillanatok közé, akkor is élvezheted az évszak jellegzetes ízeit egy elképesztően finom, almás-diós pite formájában. Ez a recept nem csak egyszerű és gyors, de garantáltan lenyűgözi majd az ízlelőbimbóidat.

Sütés nélküli almás-diós pite

Ebben a cikkben megosztjuk veled a legfinomabb őszi sütemény titkát, ami ráadásul sütés nélkül is megvan. A pite alapja Graham kekszből készül, és az ínycsiklandozó almás-diós töltelék gazdag fűszerekből áll. A habtejszín réteg pedig megkoronázza ezt a mennyei desszertet. Ismerd meg, hogyan készítsd el ezt a könnyen elkészíthető, de nagyszerűen ízletes süteményt, ami garantáltan mindenki kedvence lesz az őszi hónapokban!

Hozzávalók:​​​​​​​

A pite alapja:


250 g Graham keksz (vagy bármilyen keksz, amit szeretsz)
150 g olvasztott vaj

A töltelékhez:

4 közepes méretű alma (pl. Jonagold vagy Granny Smith)
1 citrom leve
100 g porcukor
1 teáskanál fahéj
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
1/2 teáskanál vanília kivonat
200 g dió (választhatod a kedvencedet, például dió vagy mogyoró)
500 ml habtejszín
100 g porcukor
1 teáskanál vanília kivonat
Csokoládé forgácsok (opcionális, a díszítéshez)

Elkészítés:

Először készítsd el a pite alapját. Törjük össze a Graham kekszet egy zacskóban vagy aprítógépben, amíg morzsás lesz. Keverd össze az olvasztott vajjal, amíg az egész keksz morzsává válik. Az így elkészült keksz-alapból nyomj egyenletesen egy 23 cm-es piteformába, majd tedd a hűtőbe, hogy megszilárduljon.
Közben készítsd el a tölteléket. Hámozzuk meg az almát, távolítsuk el a magházat, majd vágjuk vékony szeletekre. Locsold meg a citromlével, hogy megakadályozzuk az alma megbarnulását. Keverd össze az almát a porcukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és vanília kivonattal egy tálban. Hagyd állni néhány percig, hogy az ízek összeérjenek. Add hozzá a durvára vágott diót az almás keverékhez, majd óvatosan keverd össze.


Vegyél ki a hűtőből a pite alapot, és terítsd rá az almás-diós tölteléket. Simítsd el egyenletesen. Készítsd el a tejszínes habot. Verjük fel a habtejszínt kemény habbá a porcukor és vanília kivonat hozzáadásával. Terítsd el a tejszínhabot az almás-diós töltelék tetején. Ha szeretnéd, díszítsd a pite tetejét csokoládé forgácsokkal vagy további diódarabokkal. Takard le a pitét fóliával, majd helyezd vissza a hűtőbe legalább 4 órára, vagy akár egész éjszakára, hogy jól összeérjenek az ízek és a pite megszilárduljon.

Tálalás előtt vágd szeletekre és élvezd a legfinomabb őszi süteményt! Ez a pite friss, ropogós és krémes ízeket kombinál az őszi almákból és a dióból. Ideális választás, ha nem akarsz sütni, de mégis valami mennyei süteményt szeretnél az őszi napokon. Jó étvágyat!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

További cikkek ebben a témában
Érdekességek

Tovább a Lexikonhoz

5/2006. (I. 20.) FVM-EüM-ICsSzEM együttes rendelet

az élelmiszerek jelölésérõl szóló 19/2004. (II. 26.) FVM-ESzCsM-GKM együttes rendelet... Tovább

fajtajelleg megítélése szarvasmarhán

a szarvasmarhák —>fajtajellegének megítélése — hasonlóan más háziállatok... Tovább

Tovább a lexikonra