notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Áfonya termesztése - Nevelhetünk mi is saját áfonyát, meg is mutatom, hogyan!

Hirdetés

Áfonya nevelése kertünkben!

Bohács Ádám - Kertépítő Technikus
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Áfonya termesztése otthon

Áfonya termesztése kiskertben

Áfonya termesztése – Válasszuk ki a helyszínt, készítsük elő a talajt

Ha fekete áfonyát szeretnénk ültetni, akkor figyelembe kell vennünk azt, hogy a terület napos legyen, a talajt alaposan meg kell dolgozni, fontos, hogy a vizet megfelelően elvezesse, és gyomoktól is meg kell tisztítani a helyszínt. A fekete áfonya szereti a nedvességet, a vizet, ezért fontos, hogy rendszeresen öntözzük. A bogyós gyümölcsöt nagyobb virágcserépbe is ki lehet ültetni. Itt lehet tőzegfát és fakérget is használni. Érdemes kikérni egy kertész véleményét is.

 

Áfonya termesztése – Távolság

Amennyiben több bokrot szeretnénk kiültetni, fontos a távolság is a növények között, valamivel több mint egy félméternyi távolságot hagyjunk, de ez akár egyméteres is lehet. A sorok között viszont 2,5 métert is ajánlott meghagyni.

Hirdetés

 

Áfonya termesztése – Ültetés

Itt figyelembe kell venni, hogy mennyi idősek a tövek, a legjobb, ha még csak 2–3 évesek, hiszen az 4–5 éves tövek már megsínylik az átültetést. Ki lehet ültetni tavasszal, vagy kora ősszel. Ha olyan csemetéket vásárolunk, amelyek konténerben nevelkedtek, akkor a kiültetéskor a cseréphez viszonyítva 30 cm-el mélyebbre ássuk be a földbe a gyökeret.

Hirdetés

 

Fontos, hogy nagyon jól megöntözzük, nedves időben is hetente egyszer alaposan meg kell locsolni, szárazságkor még ennél is gyakrabban. Itt azonban a lágy víz használata ajánlott, a sima csapvíz károsíthatja a növényt. Érdemes például fenyőforgácsot is belekeverni a földbe, hiszen ez megfelelően savanyítja a talajt, amelyet az áfonya leginkább szeret, emellett szellősebbé is teszi azt. Az ültetés után érdemes 15 cm-re a tövet körülborítani, mindössze 5–6 marék földet kell egy kevés fenyőforgáccsal elkeverni. A következő oldalon további részletek várnak! 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-09-12

Ősszel termeszthető fűszernövények

Ősszel is termeszthetünk fűszernövényeket, mostani cikkemben azokat a fűszernövényeket mutatom be nektek, amiket ősszel is lehet termeszteni!

2019-09-04

Ezeket a dolgokat kell megtenned szeptemberben, hogy tavasszal újra díszítsenek növényeid!

Vannak dolgok, amiket meg kell tennünk nyár végén ahhoz, hogy növényeink tavasszal újra csodálatosan szépek legyenek, mostani cikkünkben elmondjuk nektek, mik ezek a fontos teendők!

2019-08-26

Áldás vagy átok? - A földönkívülinek tartott alkörmös

Nagyon sokan nem ismerik még ezt a sokoldalú növényt, pedig szinte mindenhol lehet vele találkozni. Most bemutatom nektek az alkörmöst, ismerkedjetek meg vele közelebbről!

2019-09-06

Két kártékony csigafaj túrhatja ki az őshonos éticsigát – A lakosság segítségét kérik!

Kártékony csigafajok szoríthatják ki Magyarországról az egész Európában őshonos éticsigát. Mostani cikkemben bemutatom nektek ezt a két új csigafajt, érdemes megismerni őket!

2019-09-09

Szeptemberben metszd a diófát, hogy többet teremjen!

A diófa gondozásáról, a diófa metszéséről, a diófa neveléséről mondok most el nektek mindent! Olvassátok el cikkemet és tudjatok meg mindent a diófáról!

2019-08-15

Tudományosan bizonyítva – Tovább élnek azok a nők, akik sok zöldnövénnyel veszik körül magukat!

Azok a hölgyek, akik rengeteg növénnyel veszik körbe magukat, sokkal tovább élnek, mint azok, akiknél szinte egyetlen egy növény sincs a házban, vagy a környéken.

2019-09-10

Szaporítsuk eredményesen a fügét! – Szakértői tanácsok

A füge szaporításával érdemes mindenkinek megpróbálkozni, mivel nem annyira bonyolult művelet, viszont nagy sikereket lehet elérni! Nézzük, mi szükséges a füge szaporításához.

További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
300 762
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 895 497
Közösség

bélsárpangás

a bél (—>bélcső) rövidebb-hosszabb szakaszán a béltartalom felhalmozódásából,... Tovább

elit mag

a szabványnak megfelelő vetőmag, a szuperelit vetőmag első szaporulata. Különös gonddal... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 198

Átlagos értékelés: 4.8

Növénytermesztés Növényvédelem