Augusztus 20. ünnepi programok

2015. augusztus 20. programajánló

Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Lassan közeledik augusztus 20-a, ezért készítettünk egy összeállítást az országszerte megrendezésre kerülő programokról

2015. augusztus 20-ai programok – Debreceni Virágkarnevál, Debrecen

Debrecen virágba borul. Ezek a napok az ünnep, a zene, a tánc és a virágok jegyében telnek, sztárfellépőkkel fűszerezve. Debrecen legnagyobb, Magyarország egyik legismertebb rendezvénye.
A város legnagyobb és az ország egyik leghíresebb rendezvénye, hagyományosan több százezer látogatóval. Öt napon át, szórakoztató, könnyedebb műfajok jelennek meg a Kossuth téren. A fellépők kiválasztásánál az ismertségen kívül fontos az is, hogy az adott műfajban értéket közvetítsen.
Európa egyetlen karneválján sem mutatnak be ekkora virágkompozíciókat. Az - újkori történelmét tekintve - immár negyvenéves múltra visszatekintő rendezvény augusztus 20-hoz, Szent István napjához és az új kenyér ünnepéhez kötődik.
 
 

2015. augusztus 20-ai programok – Mesterségek Ünnepe, Budapest

A Mesterségek Ünnepét 2015-ben immáron 29. alkalommal rendezik meg a Budai Várban. Ezen a hagyományos kulturális eseményen minden évben a hagyományőrző népművészet legjelesebb képviselői mutatkoznak be a népes közönség előtt.
Négy varázslatos nap a Budai Várban – kavargó forgatag, a népművészet kitűnő mesterei, színpadi programok, népi játékok, gasztronómiai csábítások. Ez csak egy szelete mindannak, amelyet évről évre augusztus 20-a körül kínál a Népművészeti Egyesületek Szövetsége szervezésében az év várva várt nyári családi fesztiválja, a Mesterségek Ünnepe. Kicsik és nagyok boldog mosollyal ismerkednek kultúránk kincseivel ilyenkor, és a szép emlékek, a hazavitt vásárfiák a következő alkalomig őrzik ezt az önfeledt pillanatot. Idén immár 29. alkalommal népesül be a Budai Vár, augusztus 17-e és augusztus 20-a között, hogy a közel 800 résztvevő mester portékáival elkápráztassa a látogatókat.

2015. augusztus 20-ai programok – Almádi borfesztivál, Balatonalmádi

Ha augusztus, akkor Almádi Borfesztivál. Ezekben a napokban bor-, gasztronómia- és kultúra-kedvelők ezrei keresik fel Almádit, hogy élvezzék a finom borok, jó ételek melletti beszélgetést, az esti műsorok sokszínűségét és válogassanak a népi iparművészek remekei között.
Ha augusztus, akkor Almádi Borfesztivál. Ezekben a napokban bor-, gasztronómia- és kultúra-kedvelők ezrei keresik fel Almádit, hogy élvezzék a finom borok, jó ételek melletti beszélgetést, az esti műsorok sokszínűségét és válogassanak a népi iparművészek remekei között. 17 napon át tart a vigadalom: estéről estére blues, rock, sanzon- és cigányzene gondoskodik a jó hangulatról, láthatunk versenytáncosokat és folklór-műsort. A kicsiket gyerekműsor várja, s kipróbálhatják a népi mesterségeket is. A fesztivál nem ér véget az augusztus 20-i ünnepi műsorral és tűzijátékkal, hanem még három szép nyári estét tartogat.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-04-10

Áprilisban indulhat a pázsitfelújítás, ezekkel a lépésekkel

Indítsuk el a pázsitfelújítást ezekkel a lépésekkel, hiszen áprilisban végre eljött az ideje ezeknek a teendőknek. Kövessétek kertészünk szuper tanácsait ti is!

2024-03-25

5 millió Forintos bírságot is kaphat, aki nem írtja ki a parlagfüvet 2024-ben

5 milliós bírság is ütheti a parlagfüves telkek tulajdonosait! Ismerd meg a 2024-es bírságokat, és azt, hogyan védekezhetsz hatékonyan a parlagfű ellen a telkeden!

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2024-04-16

Ideje elültetni a cukkinit, mutatjuk, hogyan csináld helyesen!

Egyre népszerűbb a cukkini hazánkban is. Ültess 2024-ben te is cukkinit, mutatjuk, hogy mikor, és hogyan csináld, hogy a legtöbb, legjobb termésed legyen!

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2024-03-04

A juhászok is készülnek a húsvétra

Az európai piacon egyre erősödő kereslet tapasztalható, amit a korai húsvéttal egybeeső muszlim ramadán ünnep is tovább növel, ezért a juhászok is készülnek.

2024-03-25

Húsvétra is tökéletes: Spenótos-tojásos pite RECEPT

Ha valami igazán húsvéti és egyben különleges tojásos ételt szeretnél, akkor ajánlom a spenótos-tojásos pite receptjét. A vendégek imádni fogják!

2024-03-21

Agrometeorológia: nem múlt el a fagyveszély

Bár a hét további részében enyhébb éjszakák várhatók, a fagyveszély nem múlt el, a jövő hét első felében ismét számítani lehet éjszakai fagyokra sajnos.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

vérzéscsillapítás

Célja elsősorban a ->műtét v. ->sérülés során létrejött ->vérzés megszüntetése... Tovább

acélosság

a —>búza egyik minőségi jellemzője; a szem külsejéből lehet rá következtetni; minél... Tovább

Tovább a lexikonra
Állattenyésztés Érdekességek Gazdaság Gyeptermesztés