A kutyádért csak te vagy a felelős

hirdetes

Nem a kutya a hibás, hanem te! – Ha tetszik, ha nem…

Szélesi Ferenc - Főkertész
Felelős vagy a kutyád tetteiért

Ugat a kutya megállás nélkül

Persze, a kutya dolga az, hogy ugasson, ugye? Ez így van, nincs is ezzel semmi baj, de csak akkor, ha nem egyfolytában, megállás nélkül végzi ezt a tevékenységet. Bezárod a kutyádat egy lakásba egész napra, amíg te dolgozol, és csodálkozol, hogy ugat? Ne tedd, nem érzi jól magát ott, ahol van, rosszak a körülmények. És ez nem neki köszönhető, hanem csakis neked!

Azonban nemcsak a lakásban tartott kutyák esetében jön szóba az egész napos ugatás, hanem a kertben találhatóknál is. Ennek is te vagy az oka, hiszen a kutya valószínűleg nem mozog eleget, kevesen tudják, de az unatkozó, le nem mozgatott kutya az, ami egész nap ugat. A mi kutyáink akkor ugatnak, ha valaki elmegy a kapunk előtt, ez érthető, hiszen a területüket védik, és nem szeretik az idegeneket. Szóval, ha ugat a kutyád egész nap, arról csak és kizárólag te tehetsz – ha tetszik, ha nem…

hirdetes

A Polgári Törvénykönyv szerint a tulajdonos az ingatlan használata során köteles tartózkodni minden olyan magatartástól, amivel a szomszédot szükségtelenül zavarja, az illetékes jegyző pedig érkezhet a birtokvédelmi eljárással, miután el is vehetik tőled a kis kedvencedet és eltilthatnak az ebtartástól. 

hirdetes

Kapar a kutya a kertben

Erre természetesen nincs törvény, nem is ezért hoztam fel. Csak tudom, hogy rengetegen panaszkodnak arra, hogy a kutyájuk kapar a kertben, és nem tudnak ezzel mit kezdeni. Pedig ebben az esetben sem a kutya a hibás, hanem csak és kizárólag te – ha tetszik, ha nem…A kaparás egyik legnagyobb oka az, hogy a kutya elkezd unatkozni, és pótcselekvéseket keres. Másik ok, hogy föld alatt nagyon sok állat van, amit a kutyus orra megérez, így elkezd ásni. Foglalkozz a kutyáddal többet, vidd el sétálni minden egyes nap, tanítsd, szidd le, ha szükséges, biztos lehetsz benne, hogy jó eredményeket fogsz elérni. 

Veszélyt jelent a kutyám mindenkire

Szögezzük le, hogy nem létezik olyan, hogy agresszív kutya, agresszívvé csak a gazdi teheti az ebeket! Agresszívvé, veszélyessé általában akkor válik a kutya, ha nincs megfelelően szocializálva. Kiskoromban volt a szomszédban egy kutya, akitől nagyon félt mindenki, nem véletlenül. Ezt a kutyát egy apró kennelben tartották, láncon, és folyamatosan ütötték-verték, nem kapott egy csepp szeretetet sem. Ekkor láttam először, hogyan válik egy kutya agresszívvé, de sajnos nem utoljára. Szóval, ha azt érzékeled, hogy a kutyád veszélyt jelent másokra, az csak és kizárólag a te hibád, ha tetszik, ha nem…

Egyetértesz ezzel az írással?

    

Forrás: Fotó: Pixabay

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


biológiai oxigénigény (BOI)

az az oxigénmennyiség, amelyet az aerob mikroorganizmusok (->aerob szervezetek) használnak fel... Tovább

ivarérettség

az az életkori szakasz, amikor az állati (és az emberi) szervezet már érett, életképes... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állatorvos Állattenyésztés