notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A kutyádért csak te vagy a felelős

Hirdetés

Nem a kutya a hibás, hanem te! – Ha tetszik, ha nem…

Szélesi Ferenc - Főkertész
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Felelős vagy a kutyád tetteiért

Ugat a kutya megállás nélkül

Persze, a kutya dolga az, hogy ugasson, ugye? Ez így van, nincs is ezzel semmi baj, de csak akkor, ha nem egyfolytában, megállás nélkül végzi ezt a tevékenységet. Bezárod a kutyádat egy lakásba egész napra, amíg te dolgozol, és csodálkozol, hogy ugat? Ne tedd, nem érzi jól magát ott, ahol van, rosszak a körülmények. És ez nem neki köszönhető, hanem csakis neked!

 

Azonban nemcsak a lakásban tartott kutyák esetében jön szóba az egész napos ugatás, hanem a kertben találhatóknál is. Ennek is te vagy az oka, hiszen a kutya valószínűleg nem mozog eleget, kevesen tudják, de az unatkozó, le nem mozgatott kutya az, ami egész nap ugat. A mi kutyáink akkor ugatnak, ha valaki elmegy a kapunk előtt, ez érthető, hiszen a területüket védik, és nem szeretik az idegeneket. Szóval, ha ugat a kutyád egész nap, arról csak és kizárólag te tehetsz – ha tetszik, ha nem…

Hirdetés

 

A Polgári Törvénykönyv szerint a tulajdonos az ingatlan használata során köteles tartózkodni minden olyan magatartástól, amivel a szomszédot szükségtelenül zavarja, az illetékes jegyző pedig érkezhet a birtokvédelmi eljárással, miután el is vehetik tőled a kis kedvencedet és eltilthatnak az ebtartástól. 

 

Hirdetés

Kapar a kutya a kertben

Erre természetesen nincs törvény, nem is ezért hoztam fel. Csak tudom, hogy rengetegen panaszkodnak arra, hogy a kutyájuk kapar a kertben, és nem tudnak ezzel mit kezdeni. Pedig ebben az esetben sem a kutya a hibás, hanem csak és kizárólag te – ha tetszik, ha nem…A kaparás egyik legnagyobb oka az, hogy a kutya elkezd unatkozni, és pótcselekvéseket keres. Másik ok, hogy föld alatt nagyon sok állat van, amit a kutyus orra megérez, így elkezd ásni. Foglalkozz a kutyáddal többet, vidd el sétálni minden egyes nap, tanítsd, szidd le, ha szükséges, biztos lehetsz benne, hogy jó eredményeket fogsz elérni. 

 

Veszélyt jelent a kutyám mindenkire

Szögezzük le, hogy nem létezik olyan, hogy agresszív kutya, agresszívvé csak a gazdi teheti az ebeket! Agresszívvé, veszélyessé általában akkor válik a kutya, ha nincs megfelelően szocializálva. Kiskoromban volt a szomszédban egy kutya, akitől nagyon félt mindenki, nem véletlenül. Ezt a kutyát egy apró kennelben tartották, láncon, és folyamatosan ütötték-verték, nem kapott egy csepp szeretetet sem. Ekkor láttam először, hogyan válik egy kutya agresszívvé, de sajnos nem utoljára. Szóval, ha azt érzékeled, hogy a kutyád veszélyt jelent másokra, az csak és kizárólag a te hibád, ha tetszik, ha nem…

Egyetértesz ezzel az írással?

    

Forrás: Fotó: Pixabay

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-11-13

Végre segít a kormány – 100 millió forintot adnak kutyák ivartalanítására!

A kóbor kutyák ivartalanításához kapnak százmillió forintos támogatást azok a civil szervezetek, amelyek állatmenhelyet működtetnek, végre valami elkezdődött!

2019-11-05

Nem láthatunk többé vadállatokat a cirkuszokban!

Végre valami valóban elindult, újabb országban tiltották be a vadállatok cirkuszban való szerepeltetését, reméljük, hogy minél több nemzet változtat a törvényeken.

2019-11-08

Teljesen egészséges, mégis halálsorra küldenék Ödönt, a népszerű szürkemarhát!

Ödön makkegészséges, mégis halálsorra küldi a hatóság. Mostani cikkemben bemutatom nektek Ödönt, a csodálatosan szép magyar szürke bikát!

2019-11-04

A legnagyobb magyar büszkeség - A csodálatos puli, és amit érdemes tudni róla

A puli az egész világon ismertté vált magyar terelőkutya. Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a puliról, tartsatok velem és ismerkedjetek meg a csodálatos pulival!

2019-11-11

Kihalás fenyegeti a Magyarországon őshonos háziállatfajtát – Segíts te is!

Kihalás szélére került a Magyarországon őshonos fajtának számító parlagi kecske. Mostani cikkemben bemutatom nektek a magyar parlagi kecskét, és kiderül, mit tehettek a megmentéséért!

2019-09-21

Hibáztak a kutatók – Génmódosított rovarokat szabadítottak ránk!

Jót akartak, de hatalmas hibát követtek el a kutatók, aminek az lett az eredménye, hogy többszázezer génmódosított rovart szabadítottak ránk.

2019-11-04

Ennek is vége – Betiltották a kacsa-, és a libamáj értékesítését!

Betiltották a liba-és a kacsatömést New York-ban. Az állatvédők már nagyon régóta szerették volna, hogy megszülessen ez a döntés, remélik, hogy lassan az egész világon bevezetik a tiltást.

2019-09-30

Megnyalta a kutyája, ezért minden végtagját amputálni kellett!

Majdnem az életébe került, hogy engedte kutyájának azt, hogy megnyalja. A végtagjait amputálni kellett, eltávolították az orrán lévő bőrt és a felső ajkát!

További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
210 563
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 794 738
Közösség

egyelőgép

a cukorrépa egyenletes távolságának kialakítására szolgáló gép, amely a növénysorra... Tovább

bazídiumos gombák (Basidiomycetes)

a -> valódi gombák törzsébe tartozó osztály. Soksejtű, jól fejlett —>micéliumuk van,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 8

Átlagos értékelés: 4.9

Állatok Állatorvos Állattenyésztés