notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A kutyádért csak te vagy a felelős

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Nem a kutya a hibás, hanem te! – Ha tetszik, ha nem…

Szélesi Ferenc - Főkertész
Felelős vagy a kutyád tetteiért

Ugat a kutya megállás nélkül

Persze, a kutya dolga az, hogy ugasson, ugye? Ez így van, nincs is ezzel semmi baj, de csak akkor, ha nem egyfolytában, megállás nélkül végzi ezt a tevékenységet. Bezárod a kutyádat egy lakásba egész napra, amíg te dolgozol, és csodálkozol, hogy ugat? Ne tedd, nem érzi jól magát ott, ahol van, rosszak a körülmények. És ez nem neki köszönhető, hanem csakis neked!

Azonban nemcsak a lakásban tartott kutyák esetében jön szóba az egész napos ugatás, hanem a kertben találhatóknál is. Ennek is te vagy az oka, hiszen a kutya valószínűleg nem mozog eleget, kevesen tudják, de az unatkozó, le nem mozgatott kutya az, ami egész nap ugat. A mi kutyáink akkor ugatnak, ha valaki elmegy a kapunk előtt, ez érthető, hiszen a területüket védik, és nem szeretik az idegeneket. Szóval, ha ugat a kutyád egész nap, arról csak és kizárólag te tehetsz – ha tetszik, ha nem…

hirdetes

A Polgári Törvénykönyv szerint a tulajdonos az ingatlan használata során köteles tartózkodni minden olyan magatartástól, amivel a szomszédot szükségtelenül zavarja, az illetékes jegyző pedig érkezhet a birtokvédelmi eljárással, miután el is vehetik tőled a kis kedvencedet és eltilthatnak az ebtartástól. 

hirdetes

Kapar a kutya a kertben

Erre természetesen nincs törvény, nem is ezért hoztam fel. Csak tudom, hogy rengetegen panaszkodnak arra, hogy a kutyájuk kapar a kertben, és nem tudnak ezzel mit kezdeni. Pedig ebben az esetben sem a kutya a hibás, hanem csak és kizárólag te – ha tetszik, ha nem…A kaparás egyik legnagyobb oka az, hogy a kutya elkezd unatkozni, és pótcselekvéseket keres. Másik ok, hogy föld alatt nagyon sok állat van, amit a kutyus orra megérez, így elkezd ásni. Foglalkozz a kutyáddal többet, vidd el sétálni minden egyes nap, tanítsd, szidd le, ha szükséges, biztos lehetsz benne, hogy jó eredményeket fogsz elérni. 

Veszélyt jelent a kutyám mindenkire

Szögezzük le, hogy nem létezik olyan, hogy agresszív kutya, agresszívvé csak a gazdi teheti az ebeket! Agresszívvé, veszélyessé általában akkor válik a kutya, ha nincs megfelelően szocializálva. Kiskoromban volt a szomszédban egy kutya, akitől nagyon félt mindenki, nem véletlenül. Ezt a kutyát egy apró kennelben tartották, láncon, és folyamatosan ütötték-verték, nem kapott egy csepp szeretetet sem. Ekkor láttam először, hogyan válik egy kutya agresszívvé, de sajnos nem utoljára. Szóval, ha azt érzékeled, hogy a kutyád veszélyt jelent másokra, az csak és kizárólag a te hibád, ha tetszik, ha nem…

Egyetértesz ezzel az írással?

    

Forrás: Fotó: Pixabay

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-05-12

Nagy a baj, fogynak a verebek is – Így segíts rajtuk!

A verebek is hatalmas bajban vannak, éppen ezért fontos, hogy megvédjük a verebeket. Cikkünkben elmondjuk, mit tehettek ti is a verebek védelméért!

2020-05-22

Kedvenc tollasaim – Bemutatom a selyemtyúkokat

A selyemtyúkok a világ legcsodálatosabb élőlényei, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a selyemtyúkokról, ismerkedjetek meg a selyemtyúkokkal.

2020-04-10

Birkanyírás szakszerűen – A birkanyírás lépései

A birkanyírással fogunk foglalkozni mostani cikkünkben, mindent elmondunk a szakszerű birkanyírásról. Tartsatok velünk és tudjatok meg mindent a birkanyírásról!

2020-02-12

Állatkínzás vagy sem? Ezért van lyuk a tehenek oldalán

Lyuk kerül a tehenek oldalára, ez pedig rengeteg vitának képezi a tárgyát. Nézzük, miért van lyuk a tehenek oldalán, és mennyire előnyös ez. Valóban állatkínzás lenne?

2020-03-12

10 hasznos tipp, amivel olcsóbb lehet a juhtartás!

Rengeteg pénzt spórolhattok meg a most bemutatott 10 tipp segítségével, mostani cikkemben elmondom, hogyan spórolhattok, ha juhokat tartotok!

2020-04-03

A világ legcsodálatosabb házi szárnyasai – A A Sebright tyúk bemutatása

A Sebright tyúkok a legszebb házi szárnyasok között vannak, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a Sebright tyúkokról, érdemes megismernetek őket!

2020-02-18

Kód a tojásokon - Melyik mit jelent? Erre kell odafigyelni!

Kódok a tojásokon - a most következő cikkből minden kiderül, melyik kód milyen jelentéssel bír, mire érdemes odafigyelni tojás vásárlásnál, ajánlom mindenkinek.

2020-03-16

FONTOS FELHÍVÁS ÁLLATTARTÓKNAK - Így készülj fel a koronavírusra!

Mostani cikkemben nagyon fontos információkat gyűjtöttünk össze a koronavírussal kapcsolatban állattartóknak. Most minden állattartó fel tud készülni a koronavírusra!

További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
487
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
4 579 089

ES Astrid (EGH 021)

Õszi káposztarepce Cél: olajipari Leírás:Erukasavmentes fajta. A levél közepesen zöld... Tovább

levél

a hajtáscsúcs levélkezdeményeiből fejl. képletek. A levelek elhelyezkedés, alak és... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állatorvos Állattenyésztés