Itt az igazi őszi palacsinta recept - almás pite ízű!

NA

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Fahéjas lágy tészta között egy karamellizált almás fahéjas ragu, extrának egy kis vaníliapudinggal: mi ez ha nem egy fanasztikus ízrobbanás? Ha az igazi ősi de könnyed receptet keresed akkor megtaláltad, itt az alkalom, hogy elkészítsd, hid el, mindenki imádni fogja!

Hozzávalók az almáspite ízű palacsintához

Tészta

  • 2tk almáspite fűszerkeverék
  • 6db tojás
  • 4ek cukor
  • 100g olaj
  • 400g liszt
  • 460g savas víz
  • 460g tej

Almaragu

  • 150g cukor
  • 4db alma
  • 30g vaj
  • fahéj
  • 1/4citrom héja és leve
  • 10g van.puding
  • 20g víz
  • 1cs.vancukor

Vaníliapuding

  • 6dl tej
  • 2cs van.puding
  • 120g cukor
  • vanília
  • 50g vaj

Így készül az almáspite ízű palacsinta

Tésztához az összes hozzávalót csomómentesre dolgozzuk, és süthetjük is. (Én egy kicsit hagytam állni) Almaraguhoz a cukrot megkaramellizáljuk, ha csomómentes szépszínű, hozzáadjuk a kockázott almát. Fahéjazzuk, vaníliacukrozzuk, vajazzuk, és a cukor oldódásáig pároljuk. Vízzel elkevert vaníliapudinggal sűrítjük, és félretesszük hűlni. Vigyázat! Ne kóstold meg, mert nem marad a palacsintába olyan finom! 

Pudingport és a cukrot kis tejjel csomómentesre keverjük, majd a felforrt vaníliázott tejbe öntjük. Megfőzzük, majd félrehúzzuk és elkeverjük benne a vajat is. Folyamatos kevergetés mellett kihűtjük. Erre a palacsintamennyiségre patent lett a töltelék.

Tippek

  • ez az almaragu akár magában is lehet ajándék, kis üvegbe rakva, annyira finom
  • működik körtével, birsalmával
  • laktózmentes és tejmentes is lehet
  • hány db palacsinta jön ki belőle? A képen lévő +5db ami nem fért rá/megettük

#https://www.instagram.com/p/CTz6XVsIRFx/#

Jó étvágyat kívánunk!

Forrás: Suga Paulina


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

További cikkek ebben a témában
Érdekességek

Tovább a Lexikonhoz

sebkezelés

alapvető feladata a —>sebgyógyulás kedvező feltételeinek megteremtése. Ilyenek a... Tovább

káló

áruk tömegének veszteségéből keletkező hiány (apadás), főként a gyümölcsök, a magvak... Tovább

Tovább a lexikonra