5/2006. (I. 20.) FVM-EüM-ICsSzEM együttes rendelet


az élelmiszerek jelölésérõl szóló 19/2004. (II. 26.) FVM-ESzCsM-GKM együttes rendelet módosításáról


Az élelmiszerekrõl szóló 2003. évi LXXXII. törvény 20. §-a (3) bekezdésének a) pontjában foglalt felhatalmazás alapján - a gazdasági és közlekedési miniszterrel egyetértésben - a következõket rendeljük el:
1. § Az élelmiszerek jelölésérõl szóló 19/2004. (II. 26.) FVM-ESzCsM-GKM együttes rendelet (a továbbiakban: R.) 19. §-ának (4) bekezdése a következõ i) ponttal egészül ki:
(Ez a rendelet a következõ uniós jogi aktusoknak való megfelelést szolgálja:)
"i) a Bizottság 2005/63/EK irányelve (2005. október 3.) a 2005/26/EK irányelvet helyesbítõ, 2000/13/EK irányelv IIIa. mellékletének hatálya alól ideiglenesen kizárandó élelmiszer-összetevõk és -alapanyagok jegyzékének megállapításáról."
2. § Az R. 4. számú mellékletének II. fejezetében a táblázat "Hal" összetevõ sora jobb oldali oszlopának elsõ francia bekezdése helyébe a következõ szövegrész lép:
(Az összetevõbõl készült, ideiglenesen nem jelölésköteles anyag)
"- Aromák, vitaminok és karotinoidok hordozóanyagaként használt halenyv"
3. § Ez a rendelet a kihirdetését követõ 3. napon lép hatályba.
4. § Ez a rendelet a 2005/26/EK irányelvet helyesbítõ, 2000/13/EK irányelv IIIa. mellékletének hatálya alól ideiglenesen kizárandó élelmiszer-összetevõk és -alapanyagok jegyzékének megállapításáról szóló, 2005. október 3-i 2005/63/EK bizottsági irányelvnek való megfelelést szolgálja.