Ismered a pampafüvet? A pampafű tavaszi gondozása, metszése

hirdetes

A pampafű tavaszi gondozása, metszése

Szélesi Ferenc - Főkertész, ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A pampafű tavaszi metszése

A pampafű tavaszi gondozása – Szaporítás

A pampafű szaporítására is tavasszal kerülhet sor, lombjának visszavágása után könnyedén létrehozhatunk több növényt belőle, tőosztás segítségével. Nincs más dolgunk, mint kiásni a növényt gyökerestül és szétválasztani a gyökereket, majd szétültetni a növényeket. Sok sikert kívánok mindenkinek ehhez a mesés pampafű gondozásához, most pedig ejtek nektek még pár szót további díszfüvekről, amiket érdemes megismernetek! 

Csinos árvalányhaj

A csinos árvalányhaj Közép-, és Dél-Amerikában őshonos, közepes magasságú, alkalmas virágágyás lazítására, de igazán szép látványt csoportosan ültetve nyújt. Karakteres megjelenésű, nevét selymes tapintású kalászairól kapta. Viszonylag alacsony díszfűnek számít, a 60-80 centiméteres magasságot éri el. Levelei zöldessárgák, felettük júniustól nyílnak krémfehér bugái, amik valósággal ragyognak a napsütésben. Egyszerűen nevelhető, meleg, napos, világos helyen jól érzi magát, a legszebben pedig homokos, kavicsos, laza szerkezetű talajban fejlődik. 

hirdetes

Deres csenkesz

A deres csenkesz mutatós díszfűfajta, kék, fűszálszerű levelekkel rendelkezik, félgömbalakú habitusú. A deres csenkesz virágai tavasz végén, nyár elején jelennek meg, meseszépek. Alacsony termete miatt jól mutat sziklakertben, de felhasználhatjuk szegély-, valamint talajtakarónövényként is. A deres csenkesz ellenálló, szereti a napot, jól bírja a szárazságot, egyedül a nedves környezetet nem kedveli. 

hirdetes

Tarka kékperje

A tarka kékperje alacsony növekedésű, 50-60 centiméteres magasságot éri el. Bokros növekedésű, formája félgömbre emlékeztet, levélzetével, és a levelek fölött elhelyezkedő virágaival díszít. Levélzete hegyesvégű, hosszú, kékeszöld és fehér csíkos. Virágai barnás színűek, nyár végétől egészen a fagyokig örvendeztetnek minket. A tarka kékperje nagyon jól mutat évelőágyásokban. Átlagos igényű, szereti a félárnyékos, esetleg a világos, de nem tűző napos ültetési helyet. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

foltos bürök (büdös bürök, Conium maculatum L.)

az —>ernyősök családjába tartozó, nitrogénben gazdag talajú gyomtársulásokban élő,... Tovább

kemény héjúság

egyes vetőmagvak hátrányos tulajdonsága (gyakran előf. a hereféléknél). Kemény héjúnak... Tovább

Tovább a lexikonra
Növénytermesztés Növényvédelem