Ismered a pampafüvet? A pampafű tavaszi gondozása, metszése

A pampafű tavaszi gondozása, metszése

Szélesi Ferenc - Főkertész, ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A pampafű tavaszi metszése

A pampafű tavaszi gondozása – Szaporítás

A pampafű szaporítására is tavasszal kerülhet sor, lombjának visszavágása után könnyedén létrehozhatunk több növényt belőle, tőosztás segítségével. Nincs más dolgunk, mint kiásni a növényt gyökerestül és szétválasztani a gyökereket, majd szétültetni a növényeket. Sok sikert kívánok mindenkinek ehhez a mesés pampafű gondozásához, most pedig ejtek nektek még pár szót további díszfüvekről, amiket érdemes megismernetek! 

Csinos árvalányhaj

A csinos árvalányhaj Közép-, és Dél-Amerikában őshonos, közepes magasságú, alkalmas virágágyás lazítására, de igazán szép látványt csoportosan ültetve nyújt. Karakteres megjelenésű, nevét selymes tapintású kalászairól kapta. Viszonylag alacsony díszfűnek számít, a 60-80 centiméteres magasságot éri el. Levelei zöldessárgák, felettük júniustól nyílnak krémfehér bugái, amik valósággal ragyognak a napsütésben. Egyszerűen nevelhető, meleg, napos, világos helyen jól érzi magát, a legszebben pedig homokos, kavicsos, laza szerkezetű talajban fejlődik. 

Deres csenkesz

A deres csenkesz mutatós díszfűfajta, kék, fűszálszerű levelekkel rendelkezik, félgömbalakú habitusú. A deres csenkesz virágai tavasz végén, nyár elején jelennek meg, meseszépek. Alacsony termete miatt jól mutat sziklakertben, de felhasználhatjuk szegély-, valamint talajtakarónövényként is. A deres csenkesz ellenálló, szereti a napot, jól bírja a szárazságot, egyedül a nedves környezetet nem kedveli. 

Tarka kékperje

A tarka kékperje alacsony növekedésű, 50-60 centiméteres magasságot éri el. Bokros növekedésű, formája félgömbre emlékeztet, levélzetével, és a levelek fölött elhelyezkedő virágaival díszít. Levélzete hegyesvégű, hosszú, kékeszöld és fehér csíkos. Virágai barnás színűek, nyár végétől egészen a fagyokig örvendeztetnek minket. A tarka kékperje nagyon jól mutat évelőágyásokban. Átlagos igényű, szereti a félárnyékos, esetleg a világos, de nem tűző napos ültetési helyet. 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-05-17

Itt az idő: kötözd le a szőlőt, hogy bőséges termésed legyen az idén!

Közeledik a nyár, így itt az idő a szőlő lekötözésére. Megmutatjuk a legfontosabb lépéseket, amivel elérheted, hogy idén neked is bőséges termésed legyen!

2024-03-27

Így szaporíthatod a leandert akár egyetlen ágról is

Tudtad, hogy a csodaszép mediterrán eredetű leandert egyetlen kis ágacska segítségével is könnyedén szaporíthatod? Részletes útmutatóhoz kattints!

2024-03-19

5 tipp a kora tavaszi vetések sikeréhez

A kora tavaszi vetés tartogat veszélyeket, de vannak tippek, melyek segítségével legyőzhetjük ezeket: most 5 tippet mutatunk a sikeres, kora tavasziv etéshez!

2024-03-15

Ritka kék virágot találtak a Bükkben, mindenki a csodájára jár

Hihetetlen felfedezés a Bükkben! Egy kiránduló ritka kék leánykökörcsinre bukkant az erdőben, ami eltér a megszokottól, szerencsére kép is készült a növényről!

2024-04-24

A növényeid sorra pusztulnak a kertben? EZ a bogár lehet az oka!

Ne hagyd, hogy a kártevők pusztítsák el a kerted! Ismerd meg a kerti növényeket pusztító rettegett bogarat, és fedezd fel, hogyan mentheted meg a növényeidet!

2024-05-16

Hortenzia nyári ápolása – a kertész tippjei, amivel kétszer annyi virágot hoz a hortenziád

A hortenzia neked is a kedvenc virágod? Most egy kertész tippjét hoztuk el neked a hortenzia megfelelő nyári ápolásához, ami kétszer annyi virágot fog hozni.

2024-05-17

Töltsd meg színekkel a kerted- kiváló növények júniusra!

Töltsd meg színekkel a kertedet! Cikkünk segít abban, hogy te is megtaláld a megfelelő növényeket kertedben, amiket még júniusban sem késő elültetned.

2024-05-17

Júniusi kertészkedés: Tippek mit érdemes ültetni nyáron!

Tippek és ötletek, hogy a te kerted is pompázzon egész nyáron. Cikkünkben megmutatjuk, milyen növényeket érdemes ültetni júniusban a gyönyörű nyári kertért!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Abelina (2R25)

Cukorrépa Cél: rizománia toleráns Leírás:Monogerm, diploid hibrid, a csíranövény nem... Tovább

szubsztrát

Valamennyi kém. vegyület, amely az enzimek aktivitásának következményeként egy adott biokém.... Tovább

Tovább a lexikonra
Növénytermesztés Növényvédelem