Paradicsomfa a kertedbe – Octopus F1 paradicsomfajta

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Április 24. Kedd - György
hirdetes
 | Szerző: Szélesi Ferenc - Főkertész
címkék: Paradicsom

Az Octopus F1 paradicsomfa bemutatása

hirdetes
A világ legkülönlegesebb paradicsomfajtája

Biztos vagyok benne, hogy mindenki szeretne rekord mennyiségű, isteni finom, zamatos paradicsomot termeszteni, éppen ezért hoztam el nektek most a világ legkülönlegesebb paradicsomfajtáját, ami nem más, mint az Octopus F1!

Ezt a nem mindennapi paradicsomfajtát, paradicsomfát, vagy faparadicsomot, kinek hogy tetszik, nem olyan régen nemesítették ki, az Octopus F1-ről pár évvel ezelőtt még nem hallott senki. Mondanom sem kell, hogy azonnal óriási sikert ért el leginkább azon gazdálkodók, és hobbikertészek körében, akik évről évre szeretnének valami újdonságot látni a kertjükben. Ez a hibrid fürtös paradicsomfajta determinált, ami pedig annyit jelent, hogy soha nem ér véget a növekedése, nincsen véglegesen kifejlett állapota, emellett pedig folyamatosan hozza erőteljes hajtásait, mindig növekszik, határát eddig még nem ismerte meg senki! 

hirdetes

 

A ritka paradicsomfajta megnőhet akár négy méter magasra is, de még az ennél nagyobb méretű példányok sem mennek ritkaság számba. Koronájának területe elérheti a negyven-ötben négyzetmétert is. A számokból is következtethetünk arra, hogy ennek a paradicsomóriásnak az éves terméshozamát alig lehet kifejezni számokban, de azért megpróbáljuk: nagyjából tizennégyezer paradicsomot hoz egy év alatt, melyek összesített tömege elérheti a másfél tonnát is! 

 

Az Octopus F1 paradicsomfa képeken, lapozd végig galériánkat: 

 

Az Octopus F1 paradicsomfa a polipokról kapta a nevét, mert teljesen úgy néz ki, mintha egy hatalmas polip a csápjaival ölelné át a melegház tetejét, természetesen ebben az esetben a csápok a paradicsom hajtásai. Az Octopus F1 egy gyors növekedésű, erős felépítésű, bő terméshozamot produkáló fajta, ami kiváló ellenálló képességekkel rendelkezik a különböző betegségekkel szemben, levélfejlődése kiváló, génszerkezeténél fogva pedig erős gyökérzetet fejleszt. A következő oldalon még több érdekesség vár, lapozz egyet! 

 

hirdetes
hirdetes


Hogyan legyél profi kertész – így neveld a konyhakerted!

Hogyan legyél profi kertész – így neveld a konyhakerted!

2018-02-20

Szeretnél otthon termeszteni néhány növényt de nem tudod hogyan legyél sikeres? Összeszedtünk néhány jó tanácsot,tippet amikre érdemes odafigyelni konyhakertünk művelése közben. Ki tudja, talán most te is megtalálod, hol rontottad el. Mi megmutatjuk hogyan legyél profi kertész. Így neveld a konyhakerted!

Az Octopus F1 paradicsomfa bemutatása

Az Octopus F1 paradicsomfa bemutatása

2018-03-11

Egy nagyon különleges hibrid paradicsomfajtát mutatok most be nektek, ami nem más, mint az Octopus F1! Ilyen paradicsomfát ritkán lát az ember, érdemes beszerezni belőle pár magot!

5 elengedhetetlen tipp paradicsomneveléshez

5 elengedhetetlen tipp paradicsomneveléshez

2018-03-15

Paradicsomot nevelni jó, de nem mindig egyszerű. Rengeteg buktató és betegség van, amivel szembe kell szállnunk. De ha ennek ellenére elhatározod magad, akkor érdemes belevágni, mert a finom termés mindenért kárpótol. Adunk hozzá 5 elengedhetetlen tippet, ami paradicsomneveléshez elengedhetetlen. Legyél te is sikeres kertész!


2018-03-30 Minden, amit tudni akartál a hervadásos palántabetegségekről

Előfordult már veled is, hogy sajnos a növényeid még pálantakorukban megbetegedtek, megfertőződtek valmai által, de eddig nem tudtad mi lehet a baj? A 3 leggyakoribb növényünk esetén megtudhatod a probléma okát. Minden, amit tudni akartál a hervadásos palántabetegségekről - paradicsom, paprika, uborka esetén

2018-04-07 Gyors és hatékony paradicsomszaporítás házilag

Kissé szokatlan paradicsomszaporítási módszert osztok most meg veletek, próbáljátok ki ti is, mivel nagyon hatékony, gyors, és még olcsó is! Paradicsomszaporítási ötlet mindenkinek!

Magyar tyúkfajták

Bemutatjuk az egész világon ismertté vált magyar tyúkfajtákat! Olyan részleteket ismerhetsz most meg a magyar történelemből, illetve a magyar...

Elleptek az élelmiszermolyok? Ezt tedd ellenük!

Biztos vagyok abban, hogy mindenkivel előfordult már az, hogy a konyhaszekrényt kinyitva molyok repültek vele szembe. Sajnos ez még a legtisztább...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.