abszorpció

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2014. Augusztus 21. Csütörtök - Sámuel

abszorpció


gázok elnyelése, oldódása folyadékokban v. szilárd anyagokban. Az abszorbeálódott gáz mennyisége a gáz parciális nyomásával arányos; a hőmérséklet növekedése csökkenti az a.-t.

Ossza meg!

Vissza: Lexikon
címkék:

Kommentek


Káposzta

Megbetegítette a káposztaféléket a forróság

Az elmúlt évek forróságai nem tettek valami jót a káposztaféléknek, mert ez a növény inkább a hűvösebb időjárást kedveli. Éppen ezért élettani eredetű betegségek és fejlődési rendellenességek alakultak ki a káposztaféléknél.

Kenyér

Lehet, hogy drágulni fog a kenyér

A pékek emelni szeretnék a kenyerek és péksütemények árát, de ezt sokan nem tartják logikus döntésnek, ugyanis az orosz embargó miatt nagy valószínű, hogy le fog esni a búza ára és ennek így nem lesz értelme.

Lila lófogú kukorica

Lila lófogú kukorica

Típus: új
Feladva: 2014-08-17
Ár: 650 Ft

Milyen lesz az idei búzatermés?

Tej

Országos tejrazzia

A hirtelen rajtaütésszerű ellenőrzés során olyan tejekre bukkantak, amiknek a nyomonkövetési dokumentumai nem voltak megfelelőek, ezért legalább 37 ezer cseh és szlovák tejet foglaltak le.

Vetőmag

Nem megfelelő vetőmaggal vetnek a gazdák

Szilágyi László, a Gabonakutató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerint a gazdák többsége a visszavetést választja a jobb minőségű, ellenőrzött vetőmagok helyett, ami talán ronthat a minőségen.

Magyar búza

Finomabb a magyar búzából készült ropi

A győri Intersnack gyárban újonnan kifejlesztett sós pálcikák nagy sikert aratnak a holland piacon, de más országokban is nagyon népszerűek. A magyar búza amúgy más európai országokban is népszerű.

Hírlevél feliratkozás

Érdeklik az állattartással, kertészkedéssel, gazdasággal kapcsolatos dolgok? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőkézből értesülhessen róluk:

Aranysakál

Visszatért az aranysakál hazánkba

Az aranysakál újra visszatért hazánkba. Bár még mindig korlátlanul lehet rájuk vadászni, ennek ellenére mégis egyre többen vannak.

Gombatermesztő

Gombatermesztő üzemmé alakította át a borospincét

Manapság egyre nagyobb problémát jelent, hogy a fiatalok vidékről a városba költöznek, mert nem találnak munkát. Viszont a most egy pozitív példát láthattok. Járvás József, egy agrármérnöki végzettséggel rendelkező fiatalember családja támogatásával létrehozott egy...Kiskacskák megmentése

Kiskacskák megmentése

Amikor az anyakacsa sétálni indult a tizenkét kiskacsájával, véletlenül csapdába estek. Azonban szerencséjük volt, mert egy közelben lévő iroda alkalmazottjai meghallották a kétségbeesett csipogást és a segítségükre siettek. Bár nem volt valami könnyű dolguk a...

Minden ország mezőgazdaságában, kertészetében és erdészetében a termelésben államilag elismert növényfajtákat használnak....

Kukorica

Ígéretes lesz idén a kukoricatermés

Syngenta Kft. szakmai rendezvényén igen érdekes dolgok hangzottak el a csemegekukorica termeléssel kapcsolatban. Nálunk található a legnagyobb termelőterület egész Európában és jól is megy a termelés, de ennél többre is képesek lehetünk.

Orosz embargó

Ez lehet az orosz embargó következménye

Az orosz embargó hallatán néhányan csak legyintenek, mivel Magyarország közvetlenül nem sok terméket exportált Oroszországba. Viszont az európai országokba igen és mivel az Európai Unió államaira is érvényes a tilalom, ezért nem kis változások következhetnek be az európai és a magyar piacon.

Skribek Mihály

Cím: 2220, Vecsés Nándor utca 33.
Telefon: +36-29-352-164

Komárom-Esztergom

Komárom-Esztergom megyében végeztek az aratással

Komárom-Esztergom megyében már learatták a búza nagy részét és a termés meglepően jó lett. Idén nyáron nagyon csapadékos volt az időjárás, ami nem tesz jót a búzának és ezzel akadtak is gondok aratás közben, viszont a végeredmény meglepően jó lett.

Szüretelés

Elkezdődött a szüretelés Ordacsehiben

Nálunk kezdődött el elsőként a szüretelés egész Európában. A helyszín Ordacsehi, ahol a legkorábban érő Csabagyöngye szőlőt szüretelik le, ami igazi hungarikumnak számít.