Így termessz növényeket egy egyszerű vászonzsákban

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Február 18. - Bernadett
hirdetes
 | Szerző: Szélesi Ferenc - Főkertész
címkék: Zöldség

Így termessz növényeket egy egyszerű vászonzsákban

hirdetes
Így termessz növényeket egy egyszerű vászonzsákban

A kertészkedés egyik leggyakoribb ellenérve a helyhiány. Sokan azért nem kezdenek bele a növénytermesztésbe (akár dekorációs, akár gasztronómiai célokra), mert egyszerűen képtelenek helyet találni maguknak (általában lakásukban).

Az igazság az, hogy hihetetlenül sok alternatív lehetőség érhető el azok számára, akik ilyen problémákkal kénytelenek együtt élni. A megannyi kreatív megoldás elképesztő számát bizonyítja az is, hogy kiderült, hogy akár egy egyszerű vászonzsákban is termeszthet magának növényeket az ember.

 

Zsákkert, zsákágyás, vászonkert – a módszer neve korántsem olyan lényeges, mint a haszna. Ez a növénytermesztési technika a gazdaságosabb növénytartós megoldások közé sorolható, és ha csak egy keveset is tudsz a növénytartós kertészkedésről, akkor tudod, hogy milyen sok előnyt kínál. A „zsákágyások” azonban nem csak azokon segíthetnek, akik helyszűke miatt kénytelenek alternatív módszerekhez folyamodni – rengeteg szegény, fejlődő országban alkalmazzák őket olcsó, de hatékony megoldásokként, lehetővé téve ezzel, hogy minél többen élelemhez juthassanak.

hirdetes

 

Ha sikerült meggyőznünk arról, hogy érdemes kipróbálni a zsákágyást otthonodban is, akkor olvass tovább, hogy megtudd, mi kell hozzá, és hogy hogyan készítsd el!

 

Amire szükséged lesz

  • 1 db vászonzsák: a tápos zsákok alkalmasak erre a célra, de valójában bármilyen más, nagyobb méretű zsákot is alkalmazhatsz.
  • 85 liter termőtalaj: használhatsz például szerves komposztot, de egy talaj-trágya keverék is megfelelő erre a célra.
  • Kavicsok
  • Egy nagy joghurtos doboz: ennek az alját ki kell vágni. Egy hasonló méretű konzervdoboz is megteszi.
  • Palánták: például serrano vagy habanero paprika, édesburgonya, bazsalikom, stb.
  • Sniccer (biztonsági kés)
  • Lapát  (opcionális)

Amint sikerült összegyűjteni a szükséges anyagokat és eszközöket, nagyjából másfél óra lesz elkészíteni az első zsákágyást. Amint jobban megismerkedsz a folyamattal, már egyszerűbb és gyorsabb dolgod lesz a további ágyások kialakításával. Most pedig nézzük, hogyan kezdjünk hozzá, a következő oldalon folytatom! 

 

hirdetes
hirdetes


Minden, ami cukkini - Cukkinis receptek

Minden, ami cukkini - Cukkinis receptek

2017-08-05

A cukkini a tök, a sárgadinnye és az uborka unokatestvére. Latin-Amerikában (Guatemala, Mexikó) már több száz éve ettek cukkinit, ami Kolumbusz Kristóffal került Európába, ahonnan azután a hódítók (Portugália, Spanyolország) jóvoltából vált ismertté Európ

10 gyakori kertészhiba, amire érdemes odafigyelni!

10 gyakori kertészhiba, amire érdemes odafigyelni!

2018-01-04

Sajnos nagyon sok olyan hibát követünk el kertészkedés közben, amit elkerülhetnénk! Most 10 olyan kertészhibát mutatok be nektek, amire érdemes odafigyelni!

Paprikahajtatási kisokos mindenkinek!

Paprikahajtatási kisokos mindenkinek!

2018-02-06

Minden, amit tudni érdemes a paprikahajtatásról, egy tapasztalt szakember osztja meg veletek tudását, most megtudhattok mindent a paprika hajtatásáról!


2018-02-10 Így termessz növényeket egy egyszerű vászonzsákban

Zsákkert, zsákágyás, vászonkert – a módszer neve korántsem olyan lényeges, mint a haszna. Ez a növénytermesztési technika a gazdaságosabb növénytartós megoldások közé sorolható, és ha csak egy keveset is tudsz a növénytartós kertészkedésről, akkor tudod, hogy milyen sok előnyt kínál.

2018-02-13 Így készíts magadnak négyzetlábas ágyásokat

A négyzetlábas kertészkedés egy emelt ágyás kialakításáról, és azon ágyás kisebb négyzetekre való felosztásáról szól, a magvak és a palánták egy négyzetlábnyi (30 x 30 cm) parcellába kerülnek (egy nagyobb ágyáson belül), amelyekből egymás mellett több is elfér, akár kis helyen is.

Bírjuk virágzásra az orchideát fokhagymával!

Én megmondom őszintén, hogy soha nem gondoltam volna arra, hogy fokhagymával kezeljem az orchideámat. Végül kipróbáltam ezt a szokatlan módszert, és...

Változások az erdőgazdálkodás jogszabályaiban

Az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény módosítása elengedhetetlenné tette a törvényben...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.