Csináld magad kerti jakuzzi!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Február 18. - Bernadett
hirdetes
 | Szerző: Szélesi Ferenc - Főkertész
címkék: Érdekességek, Házi kert

Így áll össze egy házi készítésű jakuzzi cédrusból

hirdetes
Kerti jakuzzi építése

Legyen szó akár egy fagyos téli napról, akár egy kellemesen langyos nyári éjszakáról, egy szabadtéri forró fürdőzés utánozhatatlan élményeket nyújt. Persze nem mindenki engedheti meg magának, hogy ilyen szerkezetet vásároljon, de aki hajlandó némi időt, pénzt, és erőfeszítést áldozni rá, az előtt egy alternatív útvonal is megnyílik – egy saját építésű jakuzzi elkészítése.

Ezt az utat választotta Jesse és Alyssa is, akik úgy döntöttek, hogy addigi életüket hátrahagyva kiköltöznek a városból Idaho állam hegyvidékére, ahol új, a nyüzsgéstől elzárkózott, a központi villanyhálózatról lecsatlakozott életet kezdenek. „Mivel egy új otthon megépítése mind a testet, mind az elmét igénybe veszi, úgy döntöttünk, hogy először egy kisebb projektbe kezdünk bele, ami segít majd ellazulni egy kicsit és pihentetni az építkezés során megfáradt, sajgó izmainkat – ez a projekt lett végül egy saját cédrusból készült, fatüzelésű jakuzzi elkészítése!”

hirdetes

 

Így kezdődött tehát minden. Az alábbiakban elolvashatjuk, hogy milyen gondolatmenet alapján döntöttek a felhasznált anyagok és módszerek mellett, és velük tarthatunk, amint végigkísérnek minket a jakuzzi megépítésének legfontosabb lépésein.

 

Miért pont fatüzelésű jakuzzi?

„Nem csatlakozunk a központi villamosenergia-szolgáltatóhoz, tehát az áram csak korlátozott mennyiségben áll a rendelkezésünkre. A jövőben szeretnénk teljesen áttérni a napelemekre, de jelenleg csak annyi áramunk van, amennyit a generátor biztosít számunkra, valahányszor bekapcsoljuk. Választhattunk volna propános rendszert is, de miért tettük volna, ha a hátsó kertben végtelen mennyiségű üzemanyag van?”

 

Miért cédrusfa más anyagok, vagy kád helyett?

„Eleinte spórolósra akartuk fogni egy amolyan „cowboyos” jakuzzival, de egyre inkább megtetszett a cédrussal való építkezés ötlete. Úgy gondoltuk, hogy ez ízlésesebb és tartósabb lenne, nem is beszélve arról, hogy milyen jó mókának ígérkezett, és az is volt!”

 

A páros a következő eszközöket használta fel a jakuzzi elkészítése során – megjegyezték, hogy nem feltétlenül lesz mindenkinek szüksége ezekre a szerszámokra, és erősen javasolják, hogy mindenki nézzen utána, hogy pontosan milyen eszközök kellenek majd a saját tervezésű jakuzzijuk elkészítéséhez.

 

Szóval, amit ők használtak: asztali körfűrész, multifunkcionális marógép, gérvágó fűrész, puha kalapács, 3/8” szilikon vezeték, mérőszalag, vízálló faragasztó, vízálló tömítőanyag, kötőszíj, 12 darab 3/8” kötélbilincs, 6 darab kábel kötélszív, 3 darab kötélfeszítő, fül-, szemvédő. Lássuk tehát a jakuzzi megépítésének lépéseit, a következő oldalon folytatom! 

 

hirdetes
hirdetes


Mutatós, egyben filléres ötletek esővíz elvezetéséhez

Mutatós, egyben filléres ötletek esővíz elvezetéséhez

2018-02-03

Az ősz az esőzések, a tél pedig a havazások ideje, mindkét évszak rengeteg csapadékkal jár, az utóbbi években pedig télen a havat is felváltotta az eső. Éppen ezért fel minden kertbarátnak tennie kell azért, hogy a csapadékot elvezesse, mutatok pár remek ötletet, amik segíteni fognak ebben!

Így áll össze egy házi készítésű jakuzzi cédrusból

Így áll össze egy házi készítésű jakuzzi cédrusból

2018-02-07

Kerti jakuzzi készítése saját kezűleg, mostani cikkünkben elmondjuk nektek, hogyan készíthettek saját kezűleg kerti jakuzzit. Nézd meg te is, hogyan készül ez a szuper kerti jakuzzi!

Így alakíthatsz ki kertet WC-d víztartályában

Így alakíthatsz ki kertet WC-d víztartályában

2018-02-12

A WC tartályt is feldobhatjuk egy remek ötlet segítségével, most meg is mutatom nektek, hogyan használjátok ki a WC tartályt! Hozzunk létre kis kertet a WC-ből is!


2018-02-13 Így készíts magadnak négyzetlábas ágyásokat

A négyzetlábas kertészkedés egy emelt ágyás kialakításáról, és azon ágyás kisebb négyzetekre való felosztásáról szól, a magvak és a palánták egy négyzetlábnyi (30 x 30 cm) parcellába kerülnek (egy nagyobb ágyáson belül), amelyekből egymás mellett több is elfér, akár kis helyen is.

2018-02-14 Így készíthetsz te is függő mohaágyás

A mohát is felhasználhatjuk sokféleképpen, mostani cikkünkben megmutatjuk nektek, hogyan hozhattok létre függő mohaágyást! Ez a megoldás nem csak olcsó, hanem nagyon mutatós is, ajánlom mindenkinek!

2018-02-06 6 gyógyító erejű fa, amiket akár saját kertedben is nevelhetsz

Ha hiszed, ha nem, bizony léteznek gyógyító hatással rendelkező fák, mostani cikkünkben be is mutatunk nektek hat olyan fát, amelyek különleges, gyógyítő erővel rendelkeznek!

2018-02-16 Mi mindenre használható fel egy üres WC-papír guriga?

A WC-papír gurigákat is fel lehet használni, a kertben és a háztartásban egyaránt. Mostani cikkünkben 36 olyan módszert mutatunk be nektek, amiket mindenképpen érdemes kipróbálnotok, nézzétek meg, hogyan használhatjátok fel a WC-papír gurigákat!

Bírjuk virágzásra az orchideát fokhagymával!

Én megmondom őszintén, hogy soha nem gondoltam volna arra, hogy fokhagymával kezeljem az orchideámat. Végül kipróbáltam ezt a szokatlan módszert, és...

Változások az erdőgazdálkodás jogszabályaiban

Az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény módosítása elengedhetetlenné tette a törvényben...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.