Csodálatos dolgokat hozhatunk létre pár levágott vesszőből - Mutatok pár ötletet!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Február 18. - Bernadett
hirdetes
 | Szerző: Sz.F.
címkék: Érdekességek

Csodálatos dolgokat hozhatunk létre pár levágott vesszőből - Mutatok pár ötletet!

hirdetes
Csodálatos dolgokat hozhatunk létre pár levágott vesszőből - Mutatok pár ötletet!

Évről évre szebbé és gondozottabbá tehetjük nyaralónkat, telkünket. A kertészetben is annyi újdonság jelenik meg, hogy az ember nem győz csodálkozni rajta. Másként fogalmazva az első mondatomat, kijelenthető, hogy a kertépítésnek hála, a telkek, nyaralók tervezése ma már szinte kimeríthetetlen formagazdagságot biztosít!

Hihetetlenül szép dolgokat hozhatunk létre saját kezünk által, most a vesszőfonás művészetét fogom nektek bemutatni! Az internetet bújva számtalan ötletet leshetünk el valóban profiktól, ezekben az ötletekben az a legjobb, hogy mindegyiket megvalósíthatjuk mi magunk is!  Fűzfavesszők felhasználásával növénytámaszokat hozhatunk létre, melyek képesek megtartani a nehéz virágú növényeinket, elkerülvén azok szárának leszakadását, eltörését. Például kitűnően használható ötlet egy ilyen kisebbfajta fűzfavesszőből font támasz a pünkösdi rózsa számára.

hirdetes

 

Vesszőből font díszekkel feldobhatjuk kertünk megjelenését, hiszen a különféle fűzfákból font díszek magukban is szépek, de magas növésű növények, illetve liánfélék támaszául is szolgálhat. Kertekben pergola vagy dekoratív kerítés is készülhet élő fűzfavesszőfonatból. Ezzel a módszerrel egyszerre határolod be a teret, kialakítva pihenőhelyet a terület többi részétől elkülönítve, illetve készíthetsz támasztékot más, ezt igénylő növényeknek. Létrehozhatunk elképesztően egyedi kerti dekorációs elemeket is fűzfavesszőből! Nézd meg, milyen szép dolgokat hozhatunk létre pár vessző segítségével: 

 

Az igazat megvallva azonban meg kell jegyezni, hogy ahhoz, hogy egy ehhez hasonlót létrehozzunk, szükségünk lesz vesszőfonási ismeretekre és meglehetősen sok állhatatosságra is. De a végeredmény minden nehézségért kárpótol! Vesszőfonáshoz nagyon egyszerű szerszámokra van szükségünk, úgy, mint: ágra, csípőfogóra, kúpos fogóra és kis késre. És persze egy nagy adag türelem, kitartás sem árt, ha van, továbbá a vágy valamit alkotni a rendelkezésre álló vesszőből. A következő oldalon megosztok pár remek tanácsot, amiknek nagy hasznát fogod venni! 

 

hirdetes
hirdetes


Bírjuk virágzásra az orchideát fokhagymával!

Én megmondom őszintén, hogy soha nem gondoltam volna arra, hogy fokhagymával kezeljem az orchideámat. Végül kipróbáltam ezt a szokatlan módszert, és...

Változások az erdőgazdálkodás jogszabályaiban

Az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény módosítása elengedhetetlenné tette a törvényben...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.