Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Aki egyszer kóstolta, azóta így készíti a nokedlit!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Április 25. Szerda - Márk
hirdetes
címkék: Érdekességek

A világ legjobb nokedli receptje!

hirdetes
Aki egyszer kóstolta, azóta így készíti a nokedlit!

A nokedli, vagy más néven galuska egy igazi ősi magyar étel, amely számos étel mellé kiváló és ízletes köretként szolgál. Az alábbi nokedli recept annyira ízletes és finom, hogy aki egyszer megkóstolja, mindig így kéri vagy készíti majd!

 

Érdekességek a nokedliről

 

A nokedli vagy galuska (németül Spätzle, olaszul: troffi, horvátul: knedla) jellegzetes magyar tésztaétel. A lágy nokedlitésztából kiszaggatott formátlan apró galuskák mérete átlagosan 12-26 milliméter. A nokedli is, sok más magyar ételspecialitáshoz hasonlóan, német és osztrák hatásra terjedt el a magyar étkezési kultúrában. Leggyakrabban pörköltekhez köretként alkalmazzák. Számos hagyományos magyar étel (paprikás csirke, pörkölt, paprikás) körete is.

hirdetes

 

Újabban ennek a népszerű tésztaféleségnek a házi formáját nevezik nokedlinek, az éttermek étlapjain pedig galuska a neve az olcsó köretnek. Ilyen formában levesbetétként ritkán alkalmazzák, víz hozzáadása nélkül készített, nagyon keményre gyúrt és vékonyra ellapított, kézzel kiszaggatott formájában csipetkének (csipedett, csipkedett, csipött, csipötke) nevezik.

 

Van olyan vélemény, hogy a nokedli az olasz gnocchi (ejtsd: nyokki) magyarosított változata főtt krumpli nélkül. Állítólag a 15. században Mátyás király felesége, Beatrix révén ismerték meg a magyarok, és az itáliai udvari szakácsai honosították meg nálunk. Na, de ne húzzuk tovább az időt, jöjjön a világ legtökéletesebb nokedlijének a receptje, a következő oldalon folytatom!  

 

hirdetes
hirdetes


Ehető gyomnövényeink II. rész

Ehető gyomnövényeink II. rész

2018-04-12

Szuper cikkünk második része következik most! Hihetetlen, hogy ennyi olyan növényünk van, amit gyomnak tekintünk, pedig jól hasznosítható a konyhában is, nem? Ha szeretnéd te is megismerni a teljes palettát, ne hagyd ki ezt a cikket sem! Ehető gyomnövényeink II. rész. Frissítsd a konyhai tudásod!

Elleptek az élelmiszermolyok? Ezt tedd ellenük!

Elleptek az élelmiszermolyok? Ezt tedd ellenük!

2018-04-17

Van megoldás az élelmiszermolyok ellen, mostani cikkünkben el is mondjuk nektek, hogyan védekezhettek hatékonyan az élelmiszermolyok ellen! Ha a ti konyhátokat is ellepték az élelmiszermolyok, akkor olvasd el remek tanácsainkat, és szabadulj meg az élelmiszermolyoktól!

Ezért legyen otthon mindig Epsom só!

Ezért legyen otthon mindig Epsom só!

2018-04-21

Lehet, hogy kevesen ismerik, pedig minden kis kertésznek fontos lenne tudnia róla, és a felszhasználásáról is! Szeretnél szebb kertet, zöldebb füvet, nagyobb terméshozamot, szebb gyümölcsöket és zöldségeket, vagy kevesebb kártevőt? Akkor ezt semmiképp ne hagyd ki! Ezért legyen otthon mindig Epsom só!


2018-04-21 Most tekinthetjük meg a Mecsek kincsét – Nyílik a bánáti bazsarózsa!

A bánáti bazsarózsát mutatok most be nektek, ismerjétek meg ti is ezt a nem mindennapi növényt! Idén egy 6 kilométeres túrát szerveznek, melynek keretén belül élőben tekintheti meg minden jelentkező a bánáti bazsarózsát!

2018-04-24 Magyar tyúkfajták

Magyar tyúkfajták – Bemutatom a világhíressé vált magyar tyúkfajtákat, ismerd meg te is a magyar tyúkfajtákat! Ezek a magyar tyúkfajták már-már hungarikumnak számítanak, messze földön híressé váltak ezek a magyar tyúkfajták, nem is véletlenül!

Magyar tyúkfajták

Bemutatjuk az egész világon ismertté vált magyar tyúkfajtákat! Olyan részleteket ismerhetsz most meg a magyar történelemből, illetve a magyar...

Elleptek az élelmiszermolyok? Ezt tedd ellenük!

Biztos vagyok abban, hogy mindenkivel előfordult már az, hogy a konyhaszekrényt kinyitva molyok repültek vele szembe. Sajnos ez még a legtisztább...




IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.