Ha egy izgalmasabb kifli receptet keresel, akkor megtaláltad: medvehagymás kifli recept!

Süss medvehagymás kiflit, mutatom, hogyan!

NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Süss medvehagymás kiflit, ami nemcsak finom, de tele van vitaminnal és ásványi anyaggal. A medvehagyma igazi tavaszi kincs, tele van antioxidánsokkal, erősíti az immunrendszert, és segít a méreganyagok kiürítésében a szervezetből. Ebben a receptben megmutatom, hogyan készíthetsz egyszerűen és gyorsan ínycsiklandó medvehagymás kiflit. A tészta puha, omlós, a töltelék pedig illatos, ízletes. A kiflik tökéletesek reggelire, uzsonnára, vagy akár egy piknikre is.

medvehagymás kifli

Hozzávalók a medvehagymás kiflihez

•    500 g finomliszt
•    250 ml langyos tej
•    50 ml olaj
•    25 g friss élesztő
•    1 teáskanál cukor
•    1,5 teáskanál só
•    100 g friss medvehagyma
•    1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

1. Lépés: Élesztő előkészítése

Keverjük össze a langyos tejet a cukorral egy tálban, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Hagyjuk állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz. Ez segít aktiválni az élesztőt, ami létfontosságú a kifli puhaságához és könnyedségéhez.

2. Lépés: Tészta készítése

Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet és a sót, majd adjuk hozzá az olajat és az élesztős keveréket. Gyúrjuk össze alaposan, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis tejet vagy lisztet. A tésztát takarjuk le egy konyharuhával, és hagyjuk meleg helyen kelni körülbelül egy órán át, vagy amíg meg nem duplázódik a mérete.

3. Lépés: Medvehagyma előkészítése

Amíg a tészta kel, aprítsuk fel finomra a friss medvehagymát. Fontos, hogy csak jól megmosott, tiszta medvehagymát használjunk. A medvehagyma erős ízű, így a mennyiséget ízlés szerint állíthatjuk be.

4. Lépés: Tészta formázása

Miután a tészta megkelt, gyúrjuk át újra, és osszuk el 12 egyenlő részre. Minden darabot nyújtsunk ki kör alakúra, szórjuk meg a felaprított medvehagymával, majd tekerjük fel őket kifli formára. A kifliket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

5. Lépés: Sütés előkészítése

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A kifliket kenjük le felvert tojással, ami szép, aranybarna színt és fényt ad a kész kifliknek.

6. Lépés: Sütés

Toljuk be a tepsit a sütőbe, és süssük a kifliket 20-25 percig, vagy amíg szép aranybarna nem lesz a tetejük. A sütési idő függ a sütőtől, ezért érdemes az első 15 perc után ellenőrizni őket.

7. Lépés: Tálalás

A kész medvehagymás kifliket hagyjuk kicsit hűlni a tepsiben, majd kínáljuk melegen vagy szobahőmérsékleten. Tökéletes kiegészítője lehet bármilyen tavaszi levesnek vagy salátának.

Ez a medvehagymás kifli recept nem csak finom és ízletes, de egyben egészséges is, hiszen a medvehagyma tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Tavasszal, amikor a medvehagyma szezonja van, érdemes kihasználni ezt a természet adta kincset, és belevinni a konyhánkba. Jó sütögetést!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

frakcionált zöldnövényliszt

olyan betakarítási móddal (kettős kasza- és felhordószerkezet) v. a szárításkor... Tovább

Gyomirtó Dual Gold 960 EC

Kiemelkedő szelektivitású preemergens egyszikűirtó. Kiváló hatékonyságú a magról kelő... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek