A 3 legfinomabb krumplis recept: Finom ételek krumpliból, amiket nagyon egyszerű elkészíteni

Sok a krumplid? 3 egyszerű, de meglepően finom és különleges krumplis recept

VN, NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A burgonya (a barátinak csak krumpli) a világ talán legsokoldalúbb hozzávalója. Lényegében minden formában elkészíthető, és a főfogástól kezdve a köretig minden szerepet könnyedén betölthet. Ha egyszerűen nem tudod eldönteni, hogy mit kezdj azzal a csomag leárazott krumplival, amit képtelen voltál otthagyni a boltban, vagy amivel a szomszéd kopogtatott be, hogy kedveskedjen egy kicsit, akkor az próbáld ki az alábbi recepteket!

3 mennyei krumplis étel recept

Kétszersült burgonya ízletes töltelékkel

A kétszersült burgonya nagyszerű köret lehet egy kiadós sült húsos fogáshoz. Ehhez a recepthez bármilyen tetszőleges méretű burgonyát felhasználhatsz, habár méretük és formájuk miatt a Russet burgonyák lehetnek a legideálisabbak.
Az alábbi recepthez két tölteléket is kínálunk, amelyek közül elég csak egyet elkészíteni (mindkét töltelékadag 4-4 nagyméretű Russet burgonyához lett kimérve).

Hozzávalók (a burgonyához):

•    4 db nagy méretű burgonya, nagyjából 45-50 dkg/db
•    extraszűz olívaolaj
•    1/2 bögre tejföl
•    1/2 bögre tej
•    2 evőkanál vaj, puhítva
•    1 evőkanál tejszín

Hozzávalók (a cheddaros-baconös töltelékhez):

•    1 bögre cheddar sajt, lereszelve
•    4 csík bacon
•    1/4 bögre zöldhagyma, feldarabolva

Hozzávalók (a kéksajtos-metélőhagymás töltelékhez):

•    1 bögre kéksajt, lemorzsolva
•    1/4 bögre friss metélőhagyma, feldarabolva
•    1/2 teáskanál só

Elkészítés:

1.    Melegítsd elő a sütőt 205°C-ra.
2.    Sikáld tisztára a burgonyákat folyó víz alatt, majd szurkáld meg őket több helyen is egy villával, hogy ne robbanjanak fel, miközben melegednek.
3.    Kend be a burgonyákat némi olívaolajjal, majd helyezd őket közvetlenül a sütő rácsára.
4.    Süsd a burgonyákat 75 percen át, vagy amíg rendesen át nem sülnek. Kissé puhának kell érződjenek, ha megnyomod őket.
5.    Ha a baconös tölteléket csinálod, akkor míg a burgonyás a sütőben melegszenek, süsd a bacon csíkokat közepes-alacsony hőfokon 10-15 percig egy serpenyőben, majd itasd le róluk az extra zsírt némi papírtörlővel, és hagyd, hogy kihűljenek. Ez után törd őket kis darabokra. Vedd le a sütőt 175°C-ra.
6.    Miután a burgonyák kihűltek, vágd őket félbe hosszában, majd egy kanállal vájd ki a belsejüket. A cél az, hogy a fél burgonyák olyanok legyenek, mint egy-egy kis csónak. Ezekbe a kivájt részekbe kerül majd bele a töltelék.
7.    Helyezd a kivájt burgonyadarabokat, a tejfölt, a tejet, a tejszínt és a vajat egy nagy tálba, majd nyomkodd össze őket egy krumplinyomóval. Ha puhább, krémes textúrát szeretnél, akkor egy elektromos kézi mixert is használhatsz. Ne verd túl puhára a keveréket, mert előbb-utóbb olyan lesz, mint a ragasztó.
8.    Keverd a töltelék hozzávalóit a tejszínes-burgonyás keverékhez, majd kanalazd bele azt a kivájt burgonyaszeletekbe. Ez után ízlés szerint további feltéteket is szórhatsz rájuk.
9.    Miután a sütő elérte 175°C-ot, helyezd be a töltött burgonyákat egy tepsin, és süsd őket 15-20 percig.
 

Lapozz, mert a többi mennyei krumplis recept a következő oldalakon van!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-05-16

Uborka tápoldatozás a nagymama titkos receptjével

Így tápoldatozzunk uborkát sikeresen, a nagymamám titkos uborka tápoldat receptjével. Ez a trükk garantáltan be fog válni neked is és gyönyörű uborkáid lesznek!

2024-05-17

Amiért az egész veteményes kert hálás lesz: Így ültess kerti büdöskét

A kerti büdöske (Tagetes) ültetése egyszerű és kiváló választás mind a díszkertek, mind a veteményesek számára. Mutatjuk miért, és hogyan ültess büdőskét!

2024-05-16

Spárgaszezon: mindent, amit tudnod kell a termesztéséről

Spárga termesztése lépésről lépésre. Eljött a spárgaszezon ideje! Ezért most egy cikkben összefoglaltunk mindent, amit a spárga termesztéséről tudnod kell!

2024-05-15

Ez az 5 legfinomabb paradicsom – még elültetheted a hónapban

Szeretnél a nyáron zamatos paradicsomokat szüretelni? Ezek a legfinomabb paradicsomfajták, amikért az olaszok is oda meg vissza vannak. Így ültesd el őket!

2024-05-16

Itt a spárgaszezon: Ezek a LEGFINOMABB spárgás ételek

Annyira vártuk és végre eljött: itt a spárgaszezon és vele együtt érkeznek az isteni spárgás ételek is, nekünk ezek a kedvenceink, készíts te is spárgás ételt!

2024-05-16

5 különleges májusi virág, aminek illatától még a szomszéd is megrészegül

Fedezzük fel együtt a legkülönlegesebb és legjobb illatú májusi virágokat, melyeknek illata valóban részegítő tud lenni, hiszen annyira kellemesek és finomak!

2024-05-17

Itt az idő: kötözd le a szőlőt, hogy bőséges termésed legyen az idén!

Közeledik a nyár, így itt az idő a szőlő lekötözésére. Megmutatjuk a legfontosabb lépéseket, amivel elérheted, hogy idén neked is bőséges termésed legyen!

2024-05-18

Virágok, amelyek különösen jól bírják a nyári hőséget

Virágzó nyár: 5+1 virág, ami nem fél a hőségtől! Színes virágözön a nyárban? Válassz hőálló növényeket! Ismerd meg a legmegbízhatóbb virágokat a forró napokra!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hurutos gyulladás

a nyálkahártyákon lezajló gyakori gyulladás, amikor a gyulladás egyéb jelei mellett a... Tovább

veszteségek a szénakészítésnél-, szárításnál

A szálastakarmányok hagyományos szénakészítése során jelentős minőségi veszteséggel kell... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Zöldség