Európa Év Fája szavazás 2015

Te is szavazhatsz a magyar fára!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Mindenki szavazata számít, segíts te is, nem kell hozzá sok idő, szavazz te is a bátaszéki molyhos tölgyre, hogy idén ismét egy magyar fa legyen Európa Év Fája! Megmutatom, mit kell tenned!

Európa Év Fája lehet a bátaszéki molyhos tölgy

Egészen február 29-ig lehet szavazni az európai kontinens legkedveltebb fájára, és a versenyben idén is részt vesz egy magyar fa, nevezetesen a bátaszéki molyhos tölgy! A csodálatos fát még 2015 novemberében választották meg Magyarország Év Fájának – erről korábbi cikkünkben olvashatsz többet. Minden évben a legkedveltebb magyar fa automatikus nevezést nyer az év európai fája versenybe is, melyet immáron 2016-ban hatodik alkalommal rendeznek meg.

A megmérettetésnek nincs más célja, csak az, hogy megmutassák a fák kulturális és természeti értékeit. Ennek megfelelően nem csak a fák szépsége, mérete vagy éppen a kora számít, hanem az, hogy a körülötte lévő közösségnek mennyire fontos. Az is számít, hogy találkozási pontnak számít-e, vagy éppen kapcsolódik-e hozzá valamilyen történet.

“Nagyon fontos számunkra a verseny természetvédelmi és társadalmi hatása egyaránt. Szeretnénk minél több embert arra serkenteni, hogy hozzájáruljon az európai fák védelméhez, ezért idén a versenyhez kapcsolódóan adománygyűjtésbe is kezdünk. Támogatásával jelképesen mindenki egy-egy fát ölel meg” – idézi a közlemény Michal Vesely-t, a nemzetközi versenyt szervező Környezeti Partnerség Egyesület (EPA) vezetőjét.

A következő oldalon elmondom, hogyan szavazhatsz! 

Európa Év Fája lehet a bátaszéki molyhos tölgy

2016-ban az Európai Év Fája díjért összesen 15 ország fája száll harcba: Magyarország mellett Anglia, Belgium, Bulgária, Csehország, Észak-Írország, Észtország, Írország, Franciaország, Lengyelország, Németország, Skócia, Spanyolország, Szlovákia és Wales.

Győztest március 7-én hirdetnek, a díjátadó április 20-án lesz a brüsszeli Európai Parlamentben.

“Nagyon fontos számunkra a verseny természetvédelmi és társadalmi hatása egyaránt. Szeretnénk minél több embert arra serkenteni, hogy hozzájáruljon az európai fák védelméhez, ezért idén a versenyhez kapcsolódóan adománygyűjtésbe is kezdünk. Támogatásával jelképesen mindenki egy-egy fát ölel meg” – idézi a közlemény Michal Vesely-t, a nemzetközi versenyt szervező Környezeti Partnerség Egyesület (EPA) vezetőjét.

És akkor a link, ahol eléred a szavazást: www.treeoftheyear.org És itt válaszd ki, hogy Magyarország, majd a jobb oldali ablakban add meg az email címed és írd be a kódot, majd nyomj a szavazásra!

NE FELEDD, MINDEN SZAVAZAT SZÁMÍT, OSZD MEG TE IS ISMERŐSEIDDEL EZT A CIKKET ÉS BUZDÍTS MINDENKIT SZAVAZÁSRA! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-03-19

5 tipp a kora tavaszi vetések sikeréhez

A kora tavaszi vetés tartogat veszélyeket, de vannak tippek, melyek segítségével legyőzhetjük ezeket: most 5 tippet mutatunk a sikeres, kora tavasziv etéshez!

2024-03-27

Így szaporíthatod a leandert akár egyetlen ágról is

Tudtad, hogy a csodaszép mediterrán eredetű leandert egyetlen kis ágacska segítségével is könnyedén szaporíthatod? Részletes útmutatóhoz kattints!

2024-03-15

Ritka kék virágot találtak a Bükkben, mindenki a csodájára jár

Hihetetlen felfedezés a Bükkben! Egy kiránduló ritka kék leánykökörcsinre bukkant az erdőben, ami eltér a megszokottól, szerencsére kép is készült a növényről!

2024-01-29

Így védd meg növényeidet a februári hőingadozással szemben

Ha eljön a február, akkor érdemes figyelnünk ilyenkor a kertben a hőingadozásokra, hiszen ezek károsíthatják növényeinket, kövesd ezeket a tippeket!

2024-04-24

A növényeid sorra pusztulnak a kertben? EZ a bogár lehet az oka!

Ne hagyd, hogy a kártevők pusztítsák el a kerted! Ismerd meg a kerti növényeket pusztító rettegett bogarat, és fedezd fel, hogyan mentheted meg a növényeidet!

2024-04-24

Ültess májusban lila brokkolit, ami a zöldségeskerted királynője lesz

Ültess májusban lila brokkolit, ami a kerted királynője lesz, hiszen számos előnnyel rendelkezik, mutatjuk a legfontosabb infókat a lila brokkoliról, gyere!

2024-04-24

Elmondom miért termesztem a krumplit konténerben, ezután te is így fogod

Mutatunk egy spórolós titkot! Tudj meg te is mindent a konténeres krumpli termesztésről - élvezd a friss, otthon nőtt finomságot konténerben, mutatjuk a trükköt!

2024-04-22

Magvetés gond nélkül: fedezd fel a titkos trükköt a tökéletes magvetéshez

Vessünk magot egyszerűbben, mint valaha! Mutatom a magvetés egyik könnyítését, a földkocka készítő csodás lehetőségét, használd te is bátran, segítek tippekkel!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Marnie (Br. 6429 f)

Tavaszi árpa Cél: sörárpa Leírás:A fajta növekedési típusa korai fejlõdési stádiumban... Tovább

dezoxiribonukleinsav (DNS)

valamennyi sejtben előf., a fehérjék mellett a legfontosabb makromolekula. A molekula törzsét... Tovább

Tovább a lexikonra
Növénytermesztés Növényvédelem