A megunhatatlan mekis almás pite – készítsd el bolti leveles tésztából!

VN

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A mekis almás pite sokk nagy kedvence, olyannyira, hogy sok-sok éve már az állandó kínálat szerves részét képzi a gyorsétteremben ez a mennyei édes finomság. Viszont azért az árát megkérik, meg ugye McDonald’s-ba sem mindennap megy az ember. Viszont most találtunk egy nagyon jó almás pite receptet, amit bolti leveles tésztából is el lehet készíteni, és az íze meglepően hasonlít a mekis változathoz.

Mekis almás pite bolti leveles tésztából

Néha én magam is meglepődöm, hogy mennyi minden finomságot lehet készíteni a boltban kapható leveles tésztából. Vendégségben nem egyszer esett már meg velem, hogy valaminek elkértem a receptjét, és kiderült, hogy bolti leveles tésztából van, pedig egyáltalán nem lehetett rajta ezt észrevenni. A mekis almás pitének nagyon különleges tésztája van, nem olyan, mint a hagyományos pitéknek, hanem papírvékony, roppanós. Ezt a féle hatást pedig leveles tésztával is el lehet érni. Éppen ezért kezdtem kutakodni különböző mekis almás pite receptek iránt, és legnagyobb meglepetésmre láttam, hogy létezik mekis almáspite recept, ami leveles tésztával készül. A mekis almás pite elkészítése leveles tésztából nagyon egyszerű,elkészítése nem tart tovább, mint 45 perc sütéssel és előkészítéssel, az eredmény is olyan lesz, hogy mind a 10 ujjadat megnyalod majd. Én mondom, ez a recept az őszi szezon kihagyhatatlan receptje, amit mindekinek ki kell próbálnia, aki szereti az édességeket!

Hozzávalók a mekis almás pitéhez

  • 3 db piros alma (körülbelül közepes méretűben kell gondolkodni)
  • 1 db leveles tészta (25*40 cm-es)
  • Fél citromból nyert citromlé (helyettesíthető 2 kanál citromlével is)
  • Fél citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál növényi ital (zabtej, kókusztej, vagy mandulatej)
  • 0,5 teáskanál fahéj (őrölt)
  • 0,5 teáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 evőkanál barnacukor + a szórásoz

A mekis almás pite elkészítése

  • A mekis almás pite elkészítéséhez első lépésként az almát kell előkészíteni, az alábbiak szerint: az almát hámozd meg, majd csumázd ki, és vágd apró kockákra. 
  • A feldarabolt almát tedd bele egy megfelelő méretű edénybe, és fűszerezd be a cukorral, fahéjjal, szerecsendióval, a vanília kivonattal, és a citormhéjat, valamint a fél citrom levét is add hozzá, végezetül pedig keverd bele a kukoricakeményítőt. Ezt az egészet alaposan keverd össze!
  • Az almás keveréket a keverés után pihentetni kell, ugyanis meg kell várni, amíg az alma levet enged (ez körülbelül 5-10 perc), ezután öntsd hozzá a vizet, és alacsony hőfokon kezd el főzni, egészen forralásig. Körülbelül 10 perc kell, míg roppanósran puhára az alma, ezután elzárjuk, és hagyjuk kihűlni.
  • Amíg hűl az alma, addig hozzáláthatunk a leveles tészta előkészítésének: vágd 6 egyforma téglalap alakúra a leveles tésztát! Ha kihűlt az alma, akkor kanalazd rá a tésztára, úgy, hogy csak az egyik felén legyen a töltelék, és félbe lehessen hajtani. Mindegyik téglalapra 1-2evőkanálnyi almát kell tenni, majd félbehajtani, úgy hogy a töltelék ne csurogjon a széleken!
  • A tészta széleit ügyesen le tudod zárni egy villa fogaival. Ha megvagy ezzel a lépéssel, akkor egy éles kés segítségével végezz 3 bemetszést mindegyik pitén – erre azért van szükség, mert a belül felgyülemlő gőznek valahol távoznia kell.
  • Sütés előtt még kend meg növényi itallal az almás pitéket, és szórd meg egy kis barnacukorral – ettől lesz majd olyan ropogós, mint a McDonald’s-ban. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. 
     

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Még több cikk

2024-05-16

Itt a spárgaszezon: Ezek a LEGFINOMABB spárgás ételek

Annyira vártuk és végre eljött: itt a spárgaszezon és vele együtt érkeznek az isteni spárgás ételek is, nekünk ezek a kedvenceink, készíts te is spárgás ételt!

2024-05-16

Uborka tápoldatozás a nagymama titkos receptjével

Így tápoldatozzunk uborkát sikeresen, a nagymamám titkos uborka tápoldat receptjével. Ez a trükk garantáltan be fog válni neked is és gyönyörű uborkáid lesznek!

2024-05-15

Ez az 5 legfinomabb paradicsom – még elültetheted a hónapban

Szeretnél a nyáron zamatos paradicsomokat szüretelni? Ezek a legfinomabb paradicsomfajták, amikért az olaszok is oda meg vissza vannak. Így ültesd el őket!

2024-05-07

Sárgarépa termesztés lépésről lépésre - a tökéletes csírázástól a bőséges betakarításig

Elhoztam nektek egy átfogó sárgarépa termesztés útmutatót, ami nagy segítség lehet lépésről-lépésre elmagyarázva ennek az isteni zöldségnek a termesztéséhez!

2024-05-17

Töltsd meg színekkel a kerted- kiváló növények júniusra!

Töltsd meg színekkel a kertedet! Cikkünk segít abban, hogy te is megtaláld a megfelelő növényeket kertedben, amiket még júniusban sem késő elültetned.

2024-04-22

Itt az idő: Így alakítsd ki a tökéletes veteményeskertet!

Már egy ideje tervezgeted a veteményeskertet? Itt a tökéletes idő, alakítsunk ki együtt egy a tökéletes veteményeskertet! Hoztunk ehhez szakértői tippeket.

2024-04-30

Sorra verik át a vevőket: magyar eperként árulják a külföldi importot

A magyar eper helyett adhatnak vegyszerekkel tartósított, spanyol, olasz, görög szamócát is, amik sokkal rosszabb minőségűek. Mutatjuk, hogyan kerülheted el!

2024-04-29

Így duplázd meg a kajszi termésedet egy kertész tippjeivel

A kajszibarack szinte egyet jelent a nyárral, mégis sokan félnek termeszteni ezt a gyümölcsöt, pedig nem kell, Kósa Dániel kertész tippjeivel bevezetünk téged is!

További cikkek ebben a témában
gyümölcs gyümölcstermesztés Házi kert

Tovább a Lexikonhoz

84/2008. (VII. 3.) FVM rendelet

A Magyar Takarmánykódex kötelezõ elõírásairól szóló 44/2003. (IV. 26.) FVM rendelet... Tovább

élelmi lánc (tápláléklánc)

a tápanyag-energia átáramlása zöld növényekből kiindulva — többszörös... Tovább

Tovább a lexikonra