15 módszer, melyek segítségével tovább tárolhatjuk az élelmiszereket

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Sokaknak gondot okoz az élelmiszerek tárolása, éppen ezért nagyon sok mindent ki kell, hogy dobjanak, mert megromlanak. Most 15 olyan módszert mutatunk, melyek segítenek abban, hogy tovább tárolhassuk ezeket a termékeket.

Lapozd végig a képeket és tudd meg, hogyan tárolhatod tovább az élelmiszereket

Tároljuk az almákat burgonyával együtt, az alma ugyanis nem engedi csírázni a krumplit.

 

 

 

Helyezzünk műanyag koronát a banán végére, így 3-5 nappal tovább tudjuk tárolni a banánt a szokásosnál. Különösen hasznos,ha naponta csak 1-1 banánt eszünk.

Ez az ecetes megoldás tökéletes lehet.

Oldat készítése: egy rész ecet, fehér-, vagy almabor, tíz rész vízhez. 

Keverjük össze benne a málnát vagy az epret, ezután öblítsük le és helyezzük a hűtőbe. Fogyasztásnál nem fogjuk érezni az ecet ízét, de az eper például majdnem egy hétig megőrzi a minőségét, penész nélkül.

A diót, ha nem használjuk fel azonnal, akkor tároljuk a fagyasztóban. Amikor kell, akkor csak kivesszük és azonnal adhatjuk hozzá süteményekhez. 

Akár 8 hónappal is meghosszabbíthatjuk a hagymák életét. 

Tegyük a hagymát harisnyába, majd kössünk csomókat köztük, ezután akasszuk fel valahová. Még dísznek is jó :)

A fűszernövényeket tároljuk fagyasztóban, de ne csak egy zacskóban. A jégkockák nagyon hasznosak lehetnek főzésnél, ezért egy jégkockatartóba helyezzük a növényeket és úgy rakjuk be a fagyasztóba.

A legjobban a következő növényeknél működik: rozmaring, zsálya, kakukkfű, oregánó, kapor, bazsalikom, menta.

A legjobb módszer, ha a gombát nem műanyag, hanem papírzacskóban tároljuk. A műanyag zacskóban nedvességet termel, ezért elkezd penészedni, a papírzacskóban viszont nem.

Takarjuk le a gyógynövényeket műanyag fóliával, rögzítsük rajta a fóliát gumival, majd rakjuk be a hűtőszekrénybe. Ez a legjobb módja annak, hogy a gyógynövények hosszan frissek legyenek.

Tároljuk a gyömbért fagyasztóban, vágjuk előbb szeletekre és úgy helyezzük be a fagyasztóba.

A hagymákat ne tároljuk egy helyen burgonyával, így nem rontják el egymást és a hagyma megőrzi a minőségét 2-3 hónapig is akár, száraz, hűvös helyen.

Hasznosítsuk a műanyag flakonokat, helyezzük műanyag zacskóba a tárolásra szánt élelmiszert, a kupak segítségével pedig zárjuk le légmentesen. 

Semmiképpen ne tároljuk a paradicsomot műanyag zacskóban, mert ha így teszünk, gyorsabban érik. A még nem teljesen érett paradicsomot papírzacskóban vagy kartondobozban hűvös helyen tároljuk, a teljesen érettet pedig szobahőmérsékleten, szárral felfelé.

Tekerjük a sajtra a sajtpapírt vagy zsírpapírt, ne tároljuk műanyagban. Tartsuk a legmelebb részén a hűtőnek. 

Nem árt sűrűn takarítani a hűtőnket. Ha valami megromlik a hűtőben, akkor nagy adag penész marad utána, ezért fertőtlenítsünk mindig. 

A zöldhagymát tárolhatjuk műanyag flakonban. Tárolás előtt bizonyosodjuk meg arról, hogy a flakon teljesen száraz-e.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Tovább a Lexikonhoz

lucernaliszt-készítés gépei

a jó minőségű, a fehérje- és a karotinbeltartalmát jórészt megőrzött lucernából... Tovább

zsugorodás

A talajok egységnyi tömege nedves állapotban ált. nagyobb térfogatú, mint szárazon,... Tovább

Tovább a lexikonra