Ez a torta lesz a karácsonyi asztal éke: hólabda torta recept

NA

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Karácsonykor szeretünk előrukkolni mutatósabb, esztétikusabb ételekkel, desszertekkel és különlegességekkel. Ez a hólabda vagy kozáksapka nem csak a lakodalmak és vendégségek kedvelt édessége, de karácsonykor is sokan csinálják előszeretettel. Most hoztunk nektek egy hólabda torta receptet, ami garantáltan el fog bűvölni mindenkit!

Hólabda torta karácsonyra

Ha rajongója vagy a csokis-kókuszos sütiknek, akkor ez a torta a kedvenced lesz és ilyen szép torta formában pedig csodás fog mutatni!

Hozzávalók
18 cm-es formához

Piskóta
•    4db tojás 
•    120g cukor 
•    1cs vaníliás cukor 
•    40g porcukor 
•    50g forró víz 
•    50g olaj 
•    100g liszt 
•    20g kakaó 
•    6g sütőpor

Krém: 
•    400g tej 
•    36g van.puding 
•    2db t.sárga 
•    24g van.cuki 
•    50g kókuszreszelék 
•    150g porcukor 
•    150g puha vaj

Csokitető
•    45g étcsoki 
•    45g habtejszín

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, sárgáját felverjük a porcukorral és van.cukival. Hozzáadjuk az olajat és folyamatos keverés mellett a vizet. Rászitáljuk a száraz hv-kat, és picit elkeverjük. Fehérjét felverjük a cukorral, és hozzáforgatjuk, hogy egy szép egynemű tésztát kapjunk. Alufóliába csomagolt karikába öntjük, és 170fokon 30p alatt készre sütjük. (Tűpróbáig) Krémhez a tejből, pudingból, sárgájából vancukiból kókuszreszelékből pudingot főzünk. Ha kihűlt, puha vajat porcukorral habosítjuk, és robotgéppel összekeverjük a kettőt. Piskótát kettévágjuk, és a krém 3/4-ét beletöltjük. Hűtőbe tesszük legalább egy órára dermedni. Ezután a félretett krémmel bevonjuk a tortát, és az oldalát kókuszreszelékkel bundázzuk. Picit hűtjük, addig a csokit és tejszínt összemelegítjük, ha már nem forró a tetejére simítjuk. Kész is!

Tipp
•    süthetsz szilikon formában, vagy kapcsos tortaformában
•    tetejét picit levágtam így egyenesebb metszetet kapsz

Ha kicsapódik a krém

Ha a krém kicsapódik vagy folyékony lesz, akkor sajnos nem vártad meg, hogy kihűljön a puding mielőtt tovább dolgoztál vele. Illetve az is lehet, hogy a teavaj nem puha, szoba-hőmérsékletű volt, hanem hűtő hideg vagy olvasztott. A recepteknél az alapanyagok hőmérsékletet ugyanolyan fontos betartani, mint a pontosan kimért mennyiségeket.

Cikk és képek: Suga Paulina


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Tovább a Lexikonhoz

hörgőgyulladás (bronchitisz, bronchitis)

a tüdő (légzőkészülék) hörgőrendszerében többnyire hurutos gyulladás mutatkozik... Tovább

humifikáció (humuszképződés)

a talajba jutott elhalt növényi részeket a talajbaktériumok és gombák enzimjeikkel elbontják,... Tovább

Tovább a lexikonra