A legjobb farsangi recept: mennyei almafánk

VN

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Hamarosan közeleg a télbúcsúztató ünnepélyünk: a farsangi mulatságok ideje veszi át a szürke téli napok helyét. Te is szeretnél valami különleges farsangi finomsággal készülni, ami gyorsan összedobható, mert időd az sosincs sok? Akár nagy farsangi ünnepségre készülsz, akár csak a családodnak szeretnél kicsit kedveskedni, ezt a farsangi almafánk receptet imádni fogod! Ezzel a süteménnyel új szintre emelheted a fánkozás művészetét.

Süss almafánkot farsangra

Az almafánk sütésében több jó dolog is van. Egyrészt egy nagyon finom gyümölcsöt, és vele sok-sok értékes vitamint, valamint tápanyagot csempészhetsz így a gyerekek kedvenc finomságába. Másrészt pedig nagyon könnyű összedobni ezt az almafánkot, a sütési ideje 10 perc. Valamilyen különleges finomsággal kell készülnöd az óvodai, vagy iskolai farsangra, esetleg csak pár barát jön át egy kis télbúcsúztató szórakozásra? Akkor ezt az almafánk receptet neked találták ki! Nálunk az egész család imádja, ha vendégeket várunk, akkor két adaggal szoktunk készíteni, hiszen nagyon kapós, így gyorsan elfogy. Ráadásul a régi almáknak is új életed adhatsz, amiket egyébként mindenki csak tisztes távolból kerülget otthon, az most fánk formájában gyorsan be lesz falva. A recept nagyon egyszerű, biztosan te i könnyedén boldogulsz majd vele, mutatjuk is! 

Hozzávalók az almafánkhoz

  • 4 közepes db alma
  • 300 g finomliszt (illetve, amennyit még felvesz a tészta)
  • 1 db tojás
  • 3 teáskanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • Olaj a sütéshez
  • 10 evőkanál áfonyadzsem (a fánk tetejére, másféle lekvár is jó lehet, ha éppen más akad a stelázsi polcon)
  • Porcukor a tálaláshoz

Az almafánk elkészítése

Gondolom senkit sem lep meg, hogy az almafánk elkészítését az almák előkészítésével kell kezdeni: első lépésként tehát meghámozzuk és lereszeljük az almákat. Ezután a lereszelt almákhoz hozzáadjuk a többi hozzávalót, a tojást, sütőport, vaníliacukrot, cukrot és fahéjat, majd egy gyors keverés után mehet bele a liszt is, és összegyúrjuk. A tésztának nyújthatóvá kell válnia, a liszt mennyiségével lehet esetlegesen játszani. Ha megfelelő a tészta állaga, akkor lisztezett nyújtódeszkára tesszük, kinyújtjuk, majd egy megfelelő méretű pohárral, vagy bögrével kiszaggatjuk. Langyos olajban sütni kezdjük, először lefedve, majd ha az egyik fele megpirult, akkor fedő nélkül folytatjuk tovább. Ha elkészült a fánk, akkor áfonyadzsemmel, porcukorral tálaljuk! Jó étvágyat és jó farsangi készülődést kívánunk! 
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

növény

Tovább a Lexikonhoz

csukafogazat

fejlődési rendellenesség; a felső metszőfogakat hordozó csontok túlságosan rövidre v. az... Tovább

baromfi elnevezései

naposcsibének, naposlibának, naposkacsának, pulykapipének, gyöngyöspipének, galambfiókának... Tovább

Tovább a lexikonra