79/2006. (XI. 17.) FVM rendelet


a Magyar Élelmiszerkönyv közösségi elõírások átvételét megvalósító kötelezõ elõírásairól szóló 56/2004. (IV. 24.) FVM rendelet módosításáról


Az élelmiszerekrõl szóló 2003. évi LXXXII. törvény 20. §-ának (5) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján - a szociális és munkaügyi miniszterrel, valamint az egészségügyi miniszterrel egyetértésben - a következõket rendelem el:
1. § A Magyar Élelmiszerkönyv közösségi elõírások átvételét megvalósító kötelezõ elõírásairól szóló 56/2004. (IV. 24.) FVM rendelet (a továbbiakban: R.) melléklete az e rendelet mellékletében foglaltak szerint módosul.
2. § (1) Ez a rendelet - a (2) bekezdésben foglaltak kivételével - 2007. január 1-jén lép hatályba.
(2) A melléklet 7. pontja 2006. december 1-jén, 8. pontja 2007. április 1-jén lép hatályba.
3. § Ez a rendelet a következõ irányelveknek való megfelelést szolgálja:
a) a Bizottság 80/891/EGK irányelve (1980. július 25.) a közvetlenül emberi fogyasztásra szánt olajok (étolajok) és zsírok (étkezési zsírok), valamint a hozzáadott olajokat és zsírokat tartalmazó élelmiszerek erukasav-tartalmának meghatározására vonatkozó közösségi vizsgálati módszerekrõl,
b) az Európai Parlament és a Tanács 1999/2/EK irányelve (1999. február 22.) az ionizáló sugárzással kezelt élelmiszerekre és élelmiszer-összetevõkre vonatkozó tagállami jogszabályok közelítésérõl,
c) az Európai Parlament és a Tanács 1999/3/EK irányelve (1999. február 22.) az ionizáló sugárzással kezelt élelmiszerek és élelmiszer-összetevõk közösségi listájának megállapításáról,
d) az Európai Parlament és a Tanács 1999/4/EK irányelve (1999. február 22.) a kávé- és a cikóriakivonatokról,
e) az Európai Parlament és a Tanács 2000/36/EK irányelve (2000. június 23.) az emberi fogyasztásra szánt kakaó- és csokoládétermékekrõl,
f) a Tanács 2001/111/EK irányelve (2001. december 20.) az emberi fogyasztásra szánt egyes cukorfajtákról,
g) a Tanács 2001/113/EK irányelve (2001. december 20.) az emberi fogyasztásra szánt gyümölcsdzsemekrõl, zselékrõl, marmeládokról és a cukrozott gesztenyekrémrõl,
h) a Bizottság 2005/79/EK irányelve (2005. november 18.) az élelmiszerekkel rendeltetésszerûen érintkezésbe kerülõ mûanyagokról és mûanyag tárgyakról szóló 2002/72/EK irányelv módosításáról,
i) a Bizottság 2006/33/EK irányelve (2006. március 20.) a 95/45/EK irányelvnek a narancssárga FCF (E 110) és a titán-dioxid (E 171) tekintetében történõ módosításáról.