.../2006. (...) FVM rendelete a Magyar Élelmiszerkönyv közösségi elõírások átvételét megvalósító kötelezõ elõírásairól szóló 56/2004. (IV. 24.) FVM rendelet módosításáról


Az élelmiszerekrõl szóló 2003. évi LXXXII. törvény 20. §-ának (5) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján - a szociális és munkaügyi miniszterrel, valamint az egészségügyi miniszterrel egyetértésben - a következõket rendelem el:


1. §

A Magyar Élelmiszerkönyv közösségi elõírások átvételét megvalósító kötelezõ elõírásairól szóló 56/2004. (IV. 24.) FVM rendelet (a továbbiakban: R.) melléklete az e rendelet mellékletében foglaltak szerint módosul.

2. §

Ez a rendelet 2007. július 1-jén lép hatályba.

3. §

Ez a rendelet a következõ irányelveknek való megfelelést szolgálja:

a) a Bizottság 79/1067/EGK irányelve (1979. november 13.) az egyes emberi fogyasztásra szánt, részben vagy teljesen dehidratált tartós tejtermékek vizsgálatára szolgáló közösségi elemzési módszerek megállapításáról,
b) a Tanács 83/417/EGK irányelve (1983. július 25.) az emberi fogyasztásra szánt egyes tejfehérjékre (kazeinekre és kazeinátokra) vonatkozó tagállami jogszabályok közelítésérõl,
c) a Bizottság 85/503/EGK irányelve (1985. október 25.) az étkezési kazeinek és kazeinátok vizsgálati módszereirõl,
d) a Bizottság 86/424/EGK irányelve (1986. július 15.) az étkezési kazeinek és kazeinátok vegyi elemzéséhez szükséges közösségi mintavételi módszerek megállapításáról,
e) a Bizottság 87/524/EGK irányelve (1987. október 6.) a tartós tejtermékek vizsgálatára szolgáló vegyi elemzéshez szükséges közösségi mintavételi módszerek megállapításáról,
f) a Tanács 2001/112/EK irányelve (2001. december 20.) a gyümölcslevekrõl és egyes hasonló, emberi fogyasztásra szánt termékekrõl.


Melléklet a ..../2006. (......) FVM rendelethez
I.

1. Az R. mellékletének 35. sora helyébe a következõ szövegrész lép:

[Sor-szám Magyar
Élelmiszerkönyv
elõírás jele Magyar Élelmiszerkönyv elõírás címe Irányadó közösségi elõírás száma Kötelezõ alkalmazás idõpontja]
"35. 1-3-83/417 Emberi fogyasztásra szánt tejfehérjék (kazeinek és kazeinátok) (2. kiadás) A Tanács 83/417/EGK irányelve 2007. július 1."


2. Az R. mellékletének 43. sora helyébe a következõ szövegrész lép:

[Sor-szám Magyar
Élelmiszerkönyv
elõírás jele Magyar Élelmiszerkönyv elõírás címe Irányadó közösségi elõírás száma Kötelezõ alkalmazás idõpontja]
"43. 1-3-2001/112 Gyümölcslevek és egyes hasonló, emberi fogyasztásra szánt termékek (2. kiadás) A Tanács 2001/112/EK irányelve 2007. július 1."


3. Az R. mellékletének 48. sora helyébe a következõ szövegrész lép:

[Sor-szám Magyar
Élelmiszerkönyv
elõírás jele Magyar Élelmiszerkönyv elõírás címe Irányadó közösségi elõírás száma Kötelezõ alkalmazás idõpontja]
"48. 3-1-79/1067 Sûrített tej és tejporfélék vizsgálata (2. kiadás) A Bizottság 79/1067/EGK irányelve 2007. július 1."


4. Az R. mellékletének 50. sora helyébe a következõ szövegrész lép:

[Sor-szám Magyar
Élelmiszerkönyv
elõírás jele Magyar Élelmiszerkönyv elõírás címe Irányadó közösségi elõírás száma Kötelezõ alkalmazás idõpontja]
"50. 3-1-85/503 Étkezési kazeinek és kazeinátok vizsgálati módszerei (2. kiadás) A Bizottság 85/503/EGK irányelve 2007. július 1."


5. Az R. mellékletének 51. sora helyébe a következõ szövegrész lép:

[Sor-szám Magyar
Élelmiszerkönyv
elõírás jele Magyar Élelmiszerkönyv elõírás címe Irányadó közösségi elõírás száma Kötelezõ alkalmazás idõpontja]
"51. 3-1-86/424 Az étkezési kazeinek és kazeinátok mintavételi módszerei (2. kiadás) A Bizottság 86/424/EGK irányelve 2007. július 1."


6. Az R. mellékletének 52. sora helyébe a következõ szövegrész lép:

[Sor-szám Magyar
Élelmiszerkönyv
elõírás jele Magyar Élelmiszerkönyv elõírás címe Irányadó közösségi elõírás száma Kötelezõ alkalmazás idõpontja]
"52. 3-1-87/524 Sûrített tej és tejporfélék mintavételi módszerei (2. kiadás) A Bizottság 87/524/EGK 2007. július 1."



II.


Az R. mellékletének 2. sorszámú, az élelmiszerek tápérték jelölésérõl szóló 1-1-90/496 számú elõírás 1. §-a 4. bekezdésének j) pontja a következõk szerint módosul:

[Ezen elõírás szempontjából:]

"j) "az élelmi rost" az elõállító által használt módszerrel meghatározott rost érték;"