Vörösbor Fesztivál Villányban - Három napos mulatság!

hirdetes

Hétvégén jön az év legnagyobb vörösboros eseménye Villányban!

ZH

Villányt hogyan is ismerhetnénk másképp, mint az egyik legjobb vörös borvidékünket, és szeptemberben a szüreti időszak beköszöntével a leghíresebb borászati-kulturális rendezvénynek is otthont adnak ezen a hétvégén!

Villányi bor

34. VörösBor Fesztivál Villányban 2022.09.30.-10.02.

Az év legnagyobb vörösboros rendezvényét szervezik a szüreti időszakban a méltán egyik leghíresebb borvidékünkön Villányban. Közel 100 kulturális programmal, gigantikus fesztivál hangulattal és a régió legjobb vörösboraival várják idén is a rendezvény szervezői a borvidékre látogatókat. A fesztiválon természetesen több koncert ügyel majd a jó hangulatról, de szervezett borospince túrákon, borbarangolásokon is részt vehetünk, lesz szüreti felvonulás, táncház és rengeteg gyerekprogram a háromnapos vörösbor ünnep ideje alatt.
 

Villányi Vörösbor Fesztivál 2022


Az ország egyik leghíresebb borászati-kulturális rendezvényének is számít a Vörösbor Fesztivál, amit 2022-ben már 34. alkalommal rendeznek meg és évente többezer látogató érkezik a jeles napokra Villányba, a bor városába.


A rendezvényért a Villányi Önkormányzat a felelős, akik minden évben összeboronálják a helyi borászatokat és pincészeteket, hogy a háromnapos fesztivál keretein belül elbúcsúztathassuk a nyarat és köszönthessük az őszt október első hétvégéjén. Ebben a szellemben várja idén is Villány a bor-, a gasztro-kultúra, a hagyományőrzés és a művészetek iránt érdeklődő vendégeket.

hirdetes

Az év legnagyobb boros fesztiválja


Közel 30 borászat és számos neves pincészet települ ki idén is a három napos ünnepi hétvégére a Rendezvénytérre, ahol a legjobb vörösboraikból kóstolhatunk, valamint a legendás Pincesoron a borok mellett koncertek és különböző gazstronómiai különlegességek várják majd a fesztiválozókat.  A Diófás téren és a Fő téren is lesznek különböző koncertek, rengeteg gyerekprogram és számos ismeretterjesztő előadás várja az idelátogatókat. 
 

Ismerd meg a magyar borászatokat

hirdetes


A háromnapos rendezvény keretein belül lehetőségünk nyílik közelebbről is megismerkedni a borászat izgalmas világával és betekintést nyerhetünk a magyar borászatok és pincészetek mindennapi életébe is. A programok között szerepel a szőlőfeldolgozás, a borkészítés gépeinek megismerése és bemutatása, a borászati munkafolyamatokkal való megismerkedés, a borbírálat alapjainak megismerése, a borbirtokok kertészeti folyamatainak elsajátítása, szőlő- és gyümölcs kóstolás, valamint a régi boroscímkéket is megnézhetjük egy kiállítás keretei között.
 

A Villányi Bormúzeum is várja az érdeklődőket

Nem csak a pincészetek, de a Villányi Bormúzeum is várja a látogatókat a Vörösbor Fesztivál ideje alatt, akik szeretnének megismerkedni a Villányi Borvidék történetével, a szőlő- és a bortermelés kialakulásával.


Koncertek a Villányi Vörösbor Fesztiválon


Mintahogy már említettük rengeteg koncert fogja színesíteni a programlistát, többek között fellép a Bagossy Brothers Company, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar is! További részletekért keresd fel az esemény Facebook oldalát!


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hormonok

a szervezet meghatározott sejtjei, sejtcsoportjai (belső elválasztása mirigyek) által... Tovább

sátorcsapda

kúp alakú vászonsátor, a tetején tölcsérrel és üveg gyűjtőedénnyel. Az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek