Veszélyben az agrárprogram!

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) veszélyben látja az Új Magyarországi Vidékfejlesztési Program Agrár Környezet- gazdálkodási Programjának (AKG) teljesítését. Sőt már az indulás előtt sok gazdálkodó önhibáján kívül kiszorulhat a programból.
A 2009. szeptember 1-jén indult AKG program jóváhagyó határozatait már megkapták a gazdálkodók, jelenleg a terület azonosítási kérelmek beadása folyik. A Program feltétele az öt évre bejegyzett földhasználat, amely esetenként rendkívüli problémákat okoz. A földhivatalok számos estben akadályozzák a földterületek földhasználati nyilvántartásba való bejegyzését, csúszik a bérelt állami tulajdonú földek használatáról szóló nyilatkozatok kiadása és nehézkes a kimért, de egyben művelt területekre vonatkozó szabályozás betartása is.

A MOSZ véleménye szerint a probléma feltárását és a megoldásokat sürgeti, hogy lejárnak a határidők, és igen sok a kétely a gazdálkodók között a környezetkímélő gazdálkodás elvállalása, folytatása iránt. Ezért MOSZ levélben fordult Gráf József miniszter úrhoz és kezdeményezi, hogy hívjon össze egy feladatkijelölő tanácskozást, az érdekelt hivatalok /földhivatalok, MVH/ jogalkotók, az MNV ZRT és az érdekképviseletek részvételével.

A megoldás halogatásával Magyarország az Európai Uniós források elvesztését kockáztatja.
Hirdetés

Forrás: EU-info

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

biológiai egyensúly

adott területen a helyi viszonyoknak megfelelő növény- és állatvilág, ezen belül a fajok és... Tovább

biogenezis (élet keletkezése)

első lépése a környezet változásával lehetővé tett kémiai evolúció, az elemekből, majd... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés