Velencei tó

Emelik a Velencei-tó vízszintjét

MTI
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A fürdőzési szezon kezdetére 10 centiméterrel kívánják megemelni a Velencei-tó vízszintjét; az emeléshez a pátkai tározótóból engednek vizet a tóba - közölte a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője.
Velencei tó, környezetvédelem, vízgazdálkodás, halállomány,mezőgazdaság, agrárágazat

A Velencei-tó vízállása pénteken 150 centiméter volt, ami nyolc centiméterrel marad el az ilyenkor optimálisnak számító vízszinttől. A pátkai tározó vízállása viszont három centiméterrel meghaladja a megengedhető maximális vízszintet - mondta el Csonki István. A tározótó zsilipjeit hétfőn nyitják meg, s várhatóan június 22-ig eresztik vizét a Velencei-tóba.
A leeresztés nem veszélyezteti a tározó halállományát. A vízpótlással egy esetleges hosszabb ideig tartó szárazság esetén is biztosítani tudják, hogy a Velencei-tó vízszintje ne süllyedjen a megengedett minimumszint alá - tette hozzá az igazgató. Tájékoztatása szerint még a tavalyinál is jobb, kiváló a Velencei-tó vízminősége.

Hirdetés

A tó három pontján - három úgynevezett tisztáson - mérik rendszeresen a minőséget mutató adatokat, s azok igen jó eredményeket mutatnak. Kiváló a Balaton vízminősége is, a tó vízállása 112 centiméter, ami csekély mértékben, 2 centiméterrel haladja meg a megengedett maximumot - közölte Csonki István.

Forrás: www.mti.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

kányafű (Rorippa)

keresztesvirágúak családjának nemzetsége. Évelő, az egész országban előf. az... Tovább

kéntartalmú gombaölő szerek

a legrégebben használt növényvédő szerek; alkalmazásukat megkönnyítette, hogy a... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 239

Átlagos értékelés: 4.7